153

NoName

преди 5 години

Какво друго очаквате от Църквата и копоите й... Ех тези СВЕТИ хора...

152

Анонимен

преди 5 години

Да вероятно има такива "християни" и в нашата църква, но далеч не всички са такива. Грешим, ако правим такива прекалени обобщения. Не бива да отричаме и хулим християнските си корени, те са ни запазили като народ 500г. А Господ дели хората също и на "разумни" и "безумни". Матей[23:3] "затова всичко, що ви кажат да пазите, пазете и вършете; а според делата им не постъпвайте, защото те говорят, а не вършат"

151

WTF?

преди 5 години

Имам предвид всички християни - всички деноминации. Видях в библията - Господ никъде не казва че трябва някой да е християнин. Той дели хората на праведни и неправедни. "Това ще ни се счита за правда, ако внимаваме да вършим ВСИЧКИ тия заповеди пред Господ нашия Бог, както ни заповяда". Християните рядко изобщо се интересуват какво Бог е заповядал. Ако все пак вземат че се информират - веднага си намират извинения защо да правят точно обратното на това което той казва.

150

wtf

преди 5 години

koi hristiqni ima6 predvid? Pitaj Gospod koi e hristiqnin i viz v biliqta.

149

WTF?

преди 5 години

Защо са наречени Божи служители тия? Това е Богохулство... Нека да проверим на кой служат християните.Бог: "7-мия ден е събота на Господа, твоя Бог, не върши никаква работа в него"Християните "Ще преместим съботата в неделя"Бог "Не си прави кумир и никакво изображение на това, що е на небето и земята, не им се кланяй и не им служи"Християните: "Ще си направим статуи и икони и ще им се кланяме"Иисус Христос: "Ако ме любите пазете моите заповеди"Християните: "Няма да стане"

148

Анонимен

преди 5 години

Няма нищо по-гнусно на този свят от религията. Векове сме изгубили в развитието на цивилизацията, само заради хора вярващи във феи, духове, и приказки за малки деца. Тези извращения, за които четем тук, са само малка част от проявлението на църквата...

147

шматка

преди 5 години

Измил му устата със светена вода:)))Ше падна

146

Нашите попове

преди 5 години

Се опрашват помежду си самоТака че православието е по добро отбкатолицизма

145

Мен

преди 5 години

Все още Господ ни праща пастири, които да показват праведния път, макар и да живеем в най-материялните времена от създаването. Най-важното не се вижда с очите. Нека сме благодарни за това, което имаме и че не получаваме това, което заслужаваме. Слава Богу.

144

Мен

преди 5 години

Удобно тази статия се върти от вчера,а новината е по-стара. Удобно някои хора се втренчват в сламката и удобно се опитват да поставят на една плоскост истината и лъжата. Битката срещу БПЦ е от османско време до сега и все пак я има. Все още има хора готови да оставят комфорта на този свят и да се борят за спасяването на душите на ближните си.

143

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 145Именно от такава "молитва", самият богохулник Ботев беше застрелян от своите, а не от "вражески" курушум... Да казваме "молитвата" на Христо Ботев- това е безумие, полза няма да има - а само духовна вреда.

142

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 139Не съм съгласен с мнението ти. Единствено мога да кажа, че е ужасно и противно място "църквата " на вещицата Евангелия Гущерова.Щом на тебе, и на други като тебе не харесвате Православието и се гнусите от красивите православни църкви и манастири, тогава въобще не ходете в тях! Никой насила не ви е накарал да сте православни християни. Колкото и да злобеете против православното духовенство и против цялата Православна Църква, няма да промените това, че НЕ сте прави и че лъжете.

141

Анонимен

преди 5 години

Братя българе, прочетете отново "Моята молитва" на Ботйова - гениалния български поет!Прочетете я още веднаж! Научете я наизуст! Там е казано всичко! Нека стане част от вас и злините няма да ни достигнат!

140

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 139Не съм съгласен с мнението ти. Единствено мога да кажа, че е ужасно и противно място "църквата " на вещицата Евангелия Гущерова.Щом на тебе, и на други като тебе не харесвате Православието и с егнусите от красивите православни църкви и манастири, тогава въобще не ходете в тях! Никой насила не ви е накарал да сте православни християни. Колкото и да злобеете против православното духовенство и против цялата Православна Църква, няма да промените това, че НЕ сте прави и че лъжете

139

араламби

преди 5 години

те пък щото православните бъйлювци са по-свестни.

138

5 за 4

преди 5 години

Хах, големи хора с въображаеми приятели! Религията е атавизъм. Тя е била актуална, когато науката е била безсилна. И докато има нерешени научни въпроси, ще има и хитреци, които да се възползват от хорските страхове и невежество. Мога и още да пиша, но не съм поп, имам истинска, полезна за обществоторабота, нямам цял ден за бръщолевене.

137

Джизъс Христов

преди 5 години

Има полза от Църквата. Тя е, че дава поле за изява на социопати, лунатици и вся осталая свол.ч. Имаче ще си щъкат на воля, понеже здравната система очевидно не може да се справи с тях. И вечене е необходимо нормални хора да се съобразяват с тия психари. Стойте завряни по църкви и манастири и не занимавайте обществото с шизофренията си.

136

Анонимен

преди 5 години

В Бачковският на всеки по-голям празник, заблудени миряни носят печени агънца сукалчета, вино, ракия и после питат:"блажиш ли дедо попе, блажиш ли"?. Монасите некви мазни, уж дават пример и устояват на изкушениеята. А пък няма да ви казвам, колко тъмно беше в самата църква и колко удимени бяха всички икони. Имах чувството, че е сварталище на дявола. Такова чувство имах и в църквата на Вангелия Гущерова. Ама там е друга работа!

135

бок каза

преди 5 години

На долните лицемери, дето бият чело в картинки и вярват в реалното съществуване на литературни герои, много бързо им пада маската на благи, смирени хорица. Девианти от всякакъв калибър са концентрирани в тая измамна, манипулираща институция, наречена "църква" (да, с малка буква), размахват пръст и четат морал.

134

?

преди 5 години

Вии сега ли разбрахте?