116

Ф.С.В.

преди 5 години

На 400 000 официално заети с договори българи - и неофициално понв още 200 000 българи - всички работещи в в сезона на летният туризъм - тези 5000 чужденци са капка в океана ))) Единствено остава успокоението на алчните бизнесмени - че видите ли - все пак идва някой голтак чужденец за да ни слугува ))

115

Анонимен

преди 5 години

От началото на сезона 10 пъти писахте за тези чужди работници.СЪГЛАСНИ СМЕ!Внасяйте, когото си искате.Няма да работим по морето, няма да ходим на почивка там.

114

До Анонимен118,

преди 5 години

На тая евтина пропаганда никой няма да ви се върже пак. Платени статии. Никой не е почнал да ви работи за 200 евро. Няма и да почне. Даже от Украйна няма да дойдат за тези пари, след като могат да отидат и в друга нормална държава за същия труд.

113

Предложение

преди 5 години

Предлагам работодателите и бизнеса да не мислят за печалби ами от печалба всичко да дават за високи заплати на работниците и за възстановяването на селското стопанство да ядем родни домати, ябълки, картофи, лук, ягоди и краставици!

112

Тинев

преди 5 години

До РаботодателА защо затрихте селското стопанство?От житница и славеща се с градинари страна, България се превърна РАЗВАЛИНА.Ягоди - внос.Ябълки - внос.Картофи - внос.Лук - внос.Домати - внос.Краставици - вносИ още и още и още .........Май важното е да си напълниш джоба, да забогатееш по всякакъв начин.Че България чезне - май*ната му.Така ли е РАБОТОДАТЕЛЮ?

111

Анонимен

преди 5 години

Ами нали нямаше да работите на ниски заплати бе? Ето сега, има хора от чужбина да работят вместо вас за още по-ниски заплати, не работотете, стойте си в къщи.

110

Предложени

преди 5 години

Предлагам държавата да и бизнеса да работят заедно и взаимно да си поматат и да защитават взаимно интересите си. (те и сега го правят де, държават опрощава милиони на бизнеса, но може да се задълбочи още)

109

Анонимен

преди 5 години

Предложение 115,то и да не го предлагаш - предстои.Естествени процеси са това.

108

Предложение

преди 5 години

Предлагам българските работодатели да изпофалират и да ни дойдат нови работодатели да ни дават големи заплати!

107

Питащ

преди 5 години

До ПредложениеГосподинчо, а да си чувал за политика, при която държавата работи съвместно с частния бизнес? При което взаимно се подпомагат! Защото примера не е далече от нас. Една граница ни дели. Да-да, Македония. Има и за работодателите има и за работниците.Друг пример да ти посоча ли?А иначе, сарказмът ти е добър.Обаче, БЪЛГАРИТЕ се стопяваме като нация и всякакъв вид сарказъм е неуместен!

106

Работодател

преди 5 години

Работниците от чужбина работят на по-ниски заплати. Така се реализира повече печалба за фирмата и бизнеса укрепва, това е нормална практика навсякъде. Милиони българи също ходят да берат ягоди в чужбина.

105

Супер

преди 5 години

Така може да се оправи и качеството

104

Анонимен

преди 5 години

Скоро бг-работодателите ще изпофалират, за да освободят, дано, място на други, които знаят какво правят и как да привличат и персонал, и туристи.

103

Анонимен

преди 5 години

Има да чакате високи заплати. Щом робовладелците си издействаха да си внасят роби да им слугуват за без пари има още доста да миете чинии и тоалетни на запад

102

Либерален Капиталист

преди 5 години

Държавата трябва да осигуряват либерален климат за бизнеса да се развива, ако има по евтин работен ресурс от чужбина - защо не. А работещите сами да си решават проблемите - да взимат от тези с високи заплати и да дават на тези с ниските заплати, това се практикува на Запад от години и се нарича прогресивен данък. Сега БСП обещава да въведе такъв данък - изберете си БСП да взима от тези с 2500-3000 лева и да дава не тези с 850 лева заплата, така е на Запад.

101

Предложение

преди 5 години

Предлагам да сменим ГЕРБ с чесни капиталисти които не се стремят към печалба и забогатяване, а се грижат работниците да взимат големи заплати, целия оборот на фирмата дават за заплати и бонуси вместо да си купуват имоти и лимузини и така да взимаме по 4-5 хил лева заплати.

100

ppq

преди 5 години

До до 63Но ако украинката е грозна, какво правим?)

99

Тинев

преди 5 години

Това е ГЕРБ!Това е " бизнеса " на ГЕРБ!Ненаситна жажда за забогатяване, обричане на мизерно съществуване на българския работник. Българите на бунището. Та нали за жълти стотинки ще работят " специалисти " чужденци.Печалбата е гарантирана -ДНЕС!А за утре кой да помисли?П.П.Разруши се всичко хубаво в България: Образователна система, професионална квалификация, здравеопазване ....... всичко !НО!Но, който граби и *** е добре.А, че нацията ни се стопява ...................

98

NoName

преди 5 години

България "FIRST" , ами няма проблеми, нека им качат Данъците, пък да видим дали ще наемате чужда работна ръка! Българския предприемач ПРЕКАЛЯВА! Плащат ни под 90 евро ЦЕНТА на час И ПАК ИМ Е СКЪПО. Засрамете се!! около 90 дни (ден и нощ) младите ни съграждани работят почти без почивка и какво !!!???? Масово, МАСОВО заплатите са под 1000 лева... Срамота!

97

Мисли с главата

преди 5 години

Лакомията и простотията не прощават. Когато режеш клона на който седиш,без да мислиш, разбираш това едва като си паднал. Маймуни с трици се ловят, но до време. Или фалшивия бизнес ще фалира, или за да съществува ще вкарат в ход "честно спечелените" пари