136

Анонимен

преди 5 години

Сигурно си докарват и допълнителни доходи.

135

Анонимен

преди 5 години

И както са изказа един Украинец с 500лв ще карам 2 месеца в Украйна. За справка 1 кутия цигари струвала от 1,30 до 1,60 наши пари

134

Анонимен

преди 5 години

Минималната заплата в Украйна е 190лв наши пари. Тук в Слънчака масовите им заплати са 500лв

133

Анонимен

преди 5 години

Това ми напомня на "ресторанта" на гарата, в който работех в Германия, докато учех. Цялата гара пълна с просещи бездомни германци (ок, една част от тях алкохолици/наркомани, но далеч не всички), на които е под нивото да работят при нас, защото заплащането е ниско. Ето защо, 90 % от персонала беше от Македония, докаран специално от собственика с помощта на службите, тъй като не може да си намери немци. Та така и в тоя случай - няма да им работя аз за някакви 600 лева, у нас на дивана си е ок.

132

Анонимен

преди 5 години

А на украинци, молдовци и пр. дали им плащате колкото предлагате на българите? 500-600 лв., като в тази сума са включени и всевъзможни глоби, само за да не им ги дадете?

131

привет от Германия

преди 5 години

Ако някои от тези украинци ,молдовци и др. след месеци се окажат в западна Европа ,тогава ЕС трябва да глоби България с по 100 000 евро на човек преминал границата на България и се озовал в западна Европа !България наема на работа граждани извън ЕС , България е длъжна да ги задържи в страната и да им попречи да влязат във вътрешността на ЕС ! В противен случай солени глоби на калпак !

130

А ....де...

преди 5 години

Кои заплати да се вдигнат? На държ. служители или на частниците?За Бацето де се питам...

129

Анонимен

преди 5 години

то няма само в курортите, май в цяла България това ще става...

128

Анонимен

преди 5 години

мухобоико крадлив некадърен нали щеше да вдигаш заплатите недоразумение такова

127

Още

преди 5 години

Цветанова...изглеждате интелигентно на снимчицата,но моля ви нещата на жалкото Черноморие и самата действителност стои,по-малко по-различен начин..../няма как в един коментар да се вмъкна,но стоеки на стола в офисчето можем да си пишем каквото си искаме,нали...?/Затова не пишете подобен тип,смешни и вече доста клиширани статиики, относно колко било скъпо платено и хубаво заплатено било на гьола...И колко хубаво било да работиш в слугинческия сектор,наречен ресторантьорство и хотелиерство....

126

Още

преди 5 години

Хаххаххахха 3000-5000....Кой,къде,как....Вие нормални ли сте да пишете, подобни гаври....По морето има още заплати от порядъка на 400-450...за миячки!!!!Който ги пише тея, глупости....Аз ще му платя заплата от 3000лв.ама ще мие 1 месец на мивката.. по-морски,часови работен ден....Да си знаете за 3000-то хиляди на на месец..

125

Анонимен

преди 5 години

не ви ли е срам, вече взимате кинти и от морските мутри за реклама да вържете бюджета!

124

Анонимен

преди 5 години

аве кво ни занимавате с тоя примитивен туризъм - ходим , гледаме и навън кво правят хората. то това най- важния отрасъл стана! Ами дайте за Айти за машиностроенето материал, този всеки може да го напише.

123

Анонимен

преди 5 години

...ТО ИМА СКАНДАЛИ МИНАЛАТА ГОДИНА НЕ СА ПЛАТИЛИ ПОСЛЕДНИТЕ ЗАПЛАТИ- КОЙТО Е РОБУВАЛ НА НАШИТЕ ЧОРБАДЖИИ, ВЕЧЕ НЕ ПОВТАРЯ.

122

емиграция

преди 5 години

Брей , брей...., че нали сме вече част от ЕС. В Испания е пълно с чужденци-сервитьори, камериерки и всякакви други работници. Като не стигат и са недоволни от заплащането местните се намират други. Нищо не станало. Преди 1989 г колко виетнамци и кубинци работеха в Н.Република България. Стига сте ревали. Кой , както намери за добре.Това е свободата, а не на др. Т. Живков, БКП, КПСС и др.Осъзнайте го най -сетн

121

споко,

преди 5 години

то ще има и скандали - чорбаджиите ще си покажат рогата... до там ще са... А и толкоз навлеци тука - това ще създаде проблеми... ще търпим до време...

120

нн

преди 5 години

След прехода, срив на България, хората останаха без препитание и избягаха зад границата ни. В момента берем плодовете на срива-демографски срив. Няма млади да работят, старите не стават, вече са пенсионери. Близко да акъла е по-гладни от българите да дойдат да работят тук, няма германци нали, а има украйнци, молдовци и други по-бедни. Така ще е. Българските политици от началото на прехода ни докараха това, те са престъпниците и некадърниците, хем прости, хем алчни за власт, пълни ***.

119

Защо защо

преди 5 години

Трябва да работим в хотелски комплекс, понякога без почивен ден, да даваме извънредни часове при тематични вечери в комплекса, но при напускане ни цакат с парите по договор. Нищо от устните уговорки с управителите не се заплаща"

118

Защо защо

преди 5 години

"Казаха ни, че по този начин се вдига оборотът на заведението, а това е единствената ни задача", разказва С. В други обекти по Черноморието пък властва изцяло сивата икономика. Според нагърбили се на работа на Слънчев бряг нашенци, офертите се разминавали коренно по оста договор-заплащане. "Карат ни да подписване контракти за заплата от 520 лева, а всъщност ще получаваме по 1200 лева.

117

Защо защо

преди 5 години

"Момичета от Родопите останаха втрещени от оферта за работа на Слънчев бряг. Девойките трябвало да сервират в оборотен ресторант, но по оскъдно облекло. Униформата включвала пола, която било "желателно" да се вдига и оголва задни части при обслужване на масите. "Ако не искате да работите така, заминавайте си", бил ултиматумът на управителката, споделиха за 24rodopi 20-годишни момичета, отказали да бъдат обект на "жадни погледи" от страна на клиентите.