80

лобистка помия

преди 5 години

"Броят на бензиновите и дизелови коли в страната е равен" - затова София е европейската столица с най-мръсния въздух. "докато дизеловите имат специален филтър, който пречиства около 95% от мръсните газове" - Дизелгейт показа колко пречистват тези филтри.Статията е платена лобистка помия.

79

Анонимен

преди 5 години

Проблемите на Европа започнаха с меркелица - наводни континента с дизеляци не че са по-малко замърсяващи ами заради немските производители! Уруспията фалшифицира тестовете но хамериканците ги хванаха. Само не казвайте че меркелица не е знаела все пак има образование! Меркелица наводни Европа с *** не че се е загрижила а заради немските концерни които търсят роби!

78

Анонимен

преди 5 години

Допустимите норми при Евро 5 и Евро 6 за замърсяване с ФПЧ или саждите, както ги наричат 80%, са едни и същи за дизеловите и за бензиновите коли.

77

Анонимен

преди 5 години

Дизелите по Евро 6 са с близки нива на замърсяване с азотни окиси с бензиновите. Бензиновите замърсяват повече с останалите замърсявали. Азотните окиси да проблем в Германия и там има наднормено замърсяване, а в България замърсяването с тях е далеч под допустимите норми.

76

Анонимен

преди 5 години

Дизелът не е за леки коли. Някои кусури на дизела: Прекалено тежък, прекалено сложен, прекалено скъп за поддръжка, прекалено човствителен към гориво, прекалено замърсяващ, прекалено зависим от електроника.

75

Анонимен

преди 5 години

Дизелът трябва да бъде забранен при леките автомобили. Не става за тях. Трябва да се ползва само при работните машини.

74

Бобчо

преди 5 години

Половината от бензиновите коли са на газ. А газта замърсява в пъти по-малко от бензина, за дизела да не говорим. Това въобще не се отчита. Какви стикери, какви пет лева?! Как ще ме убедите, че старата ми кола на газ, на която отпадъка от горенето е СО2 и вода замърсява повече от гювеча, излизащ от ауспуха на някоя дизеларка, пък била и тя евро 6, а за някоя чипосана бангия с изкормени дпф, егр, катализатори и т.н. въобще да не говорим. Чакам отговорите на хейтовете.

73

Анонимен

преди 5 години

не виждам как би могло да имам дизелов автомобил и да ми забранят да влизам в центъра на градаКакто се контролира центъра на Лондон, бе тъпчо. Не те спират, пращат ти по пощата глобата от 50 паунда и срок за плащане. Като не си платиш ти дават глобата на събирач на дългове. Той ти праща сметка от 250 паунда и срок за плащане. 50 паунда ти е глобата, 200 паунда такса за фирмата. Ако не платиш, идват, взимат ти колата, и я продават за 1250 паунда. Хилядата отгоре са за разходката на пичовете.

72

Анонимен

преди 5 години

Много интересно защо няма сводка за замърсен въздух през лятото както реваха през зимата. Значи автомобилите не замърсяват а моята печка и на такива като мен печките на твърдо гориво.Понеже тока е много евтин като по Тошово време 1.5 ст. за киловат всички в София минахме на твърдо гориво. Хем по топло хем чадиме като парен влак. Така се получава когато селян. Дури са във власта.

71

Софиянеца

преди 5 години

Колата е конституционно право, а не конституционно задължение. Щом "нямаш пари за нова кола", това не е оправдание да караш 20+ годишна. Има и градски транспорт.

70

Sonia

преди 5 години

Те първо конете с каруците да спрат, че се движат навсякъде без винетки и сигнализация. На тях никакви такси и глоби не им налагат, сигурно защото са екологични избиратели.

69

Бензинджия

преди 5 години

Кола се кара с бензин! Бус и камион се карат с дизел!Когато болидите във Формула 1 едно ги подкарат с дизел и аз ще си купя дизелова кола!

68

Анонимен

преди 5 години

Дизеловият двигател е много по-добър от бензиновия. Това може да го каже всеки който е карал коли с бензин и дизел. Особено съвременните дизелови двигатели, единствено тяхната по-висока сложнъст в сравнение с бензиновия двигател може да се счита за някакъв минус. Що се отнася до замърсяването всичко е ала-бала че дизела замърсявал повече о бензина. Двигателите отговарящи на Евро 6 са много по-чисти от бензиновите без този сертификат.

67

NZ

преди 5 години

А защо никой не обвинява качеството на горивото?

66

Нов

преди 5 години

До Далновиден 56 Що не рева при соца, че колите са абсурдно малко?Я гледай ? И колите ли да ни ограничават. Нали уж сме демокрация бе , ушанке.

65

До 66

преди 5 години

За да стане у нас като в Германия, трябва като за начало колите по улиците да се увеличат тройно. Ти си мислиш, че снегът и слънцето са едни и същи на екватора и на полюсите.

64

Анонимен

преди 5 години

"не виждам как би могло да имам дизелов автомобил и да ми забранят да влизам в центъра на града"Много лесно бе, ***. С камери и разпознаване на номерата на колите, които влизат в града. Ама откъде да си чувал за нещо такова...

63

Анонимен

преди 5 години

Много хора се изказват по медиите по начин,че все едно видите ли Европа е едно,а ние и така си правим каквото си искаме! Да, ама не! Който се интересува и знае какво е мнението и посоката на мислене в западните страни,никога няма да пише глупости от този род! У нас ще бъде точно така както например в Германия! И няма да боли,както ни плашат!

62

Анонимен

преди 5 години

Държавните *** от нищо не разбират само обявяват глупостите си

61

Анонимен

преди 5 години

Този човек май не знае къде живее или ни прави на будали! Човече живеем в Европа,а директивите от Брюксел са ясни! Какъв дизел, какви 5 лева! То и за цигарите се изказаха един куп бабаитщини,ама сега си дойдоха на място нещата! Същото е и с нафтата! Никой няма да ти вземе дизелчето,но ще плащаш като поп!