20

Анонимен

преди 5 години

А неизмитите улици се цапат основно от паркиращите върху трева/кал и камионите от строителите обектиСамо че *** продължава да го преви и да се трови!

19

опетков

преди 5 години

До Анонимен Защото новото Жигули не димеше.

18

Анонимен

преди 5 години

Имам познат който държи автокъща Наистина разчиства дизеловите от около 1 година насам Масово хората търсят бензин и евентуално слагат газ

17

Анонимен

преди 5 години

Според едно изследване по поръчка на столична община, 96% от замърсяването с ФПЧ от колите е заради самото им движение, което вдига във въздуха ФПЧ от неизмитите улици. Останалите 4% са замърсяване от двигателите на колите, което е по-малко от 1% от максимално допустимите норми.

16

BG

преди 5 години

Замърсяват ама където ги произвеждат а там в близост 100-200км може и човек да не живее а тезси с ДВГ всеки ден покрай мен минават.В сряда покрай мен мина Тойота хибрид супер работа е чуваш шум като от климатик на кола и най много да усетиш ароматизатора в колата

15

Анонимен

преди 5 години

Дизеловите автомобили трябва се забранят напълно. А за бензиновите трябва да има данък поне 3000 лева годишно.

14

Shark

преди 5 години

До ..6. Ще ми забраниш ама друг път. Интересно ми е как ще ми забраниш да си карам дизеловата кола, и да отида в центъра на града, при положение че живея там! А!!! Може да ми забраниш само при положение че ми платиш да си купя бензинова, иначе нещата ще се решават в съда! Щом една стока е на пазара и се продава, значи не може да бъде забранено нейното ползване. ТОЧКА!

13

Анонимен

преди 5 години

Дизеловите автомобили станаха популярни в Европа заради немската пропаганда за "чистия" дизел.В останалата част на света никой не кара дизел. Във някой държави дори и бензина не се използва много. Хората карат на етанол метан и други газове.

12

Анонимен

преди 5 години

Какво стана ? Автотърговците се задръстиха с дизелови коли и никой не ги купува ?Започнаха статиите , за да разчистим автокъщите и да заредим бензинови .Тези номера ги знаем

11

Анонимен

преди 5 години

Има един интересен момент - ел.коли замърсяват повече от колите с ДВГ като цяло, т.е. за производството им, експлоатация и утилизация.

10

Анонимен

преди 5 години

Едно време комунистите правилно бяха преценили че автомобила трябва да бъде лукс.А сега всеки *** дими със 20 годшина бракма.

9

Анонимен

преди 5 години

В България се ширят няколко заблуди за колите. Първата е, че колите били много, а те са доста по малко от средното ниво за ЕС. Втората заблуда е, че колите замърсяване наднормено. Замърсяват, но не наднормено. Третата заблуда е, ме дизеловите коли замърсявали повече, а истината е, че като цяло бензиновите коли замърсяват повече. За замърсяването с ФПЧ има еднакви норми за бензиновите и дизеловите от Евро 5.

8

Анонимен

преди 5 години

И каква ще запея, зад изправен Евро 6 дизел няма нищо! Погледни му и чистите аспухови тръби, при бензина са по черни! Друг е въпроса че *** е все тарикат и маха или изрязва "ненужни" неща

7

Анонимен

преди 5 години

Пълна забрана за всички автомобили с ДВГ.В градовете само градски транспорт, еко автобуси, метро, ел автомобили, велосипеди. Държавните служители с велосипеди на работа! Служебните автомобили отиват в историята.

6

..

преди 5 години

Само застанете зад един екологичен дизел и стойте там 5 мин. Друга песен ще запеете..Задължително трябва да се забранят. У нас 95% от дизелите са за брак.

5

Анонимен

преди 5 години

Защо никой не упоменава като причина за замърсяването в града това че хиляди автомобили бръмчат с часове в задръствания. Никой ли не допуска като вариант за намаляване на замърсяването пътните артерии да се разминават на различни нива. Така е по удобно-виновен е обикновения човек че не дава достатъчно пари а не че тези които го управляват правят средата ни за обитаване и'диотска

4

Анонимен

преди 5 години

"която няма нищо общо с изчистването на въздуха, а е по-скоро истерия и балон, който ще се спука"значи ако децата ти се друсат с вентолин на инхлатор всяка вече друго щеше да говориш ...

3

Край

преди 5 години

Софиянци ако имат малко разум ще възприемат ззверски рестрикции срещу колите - най-вече вехтите дизели. В града всеки ден се регистрират коли които няма къде да се паркират законно и са неизправни по никакъв нормален преглед - за газовете пък съвсем.

2

Еколог

преди 5 години

Да се налигат строги глоби от по няколко хиляди евро, конфискация на цялото имущество и затвор до 5г. за всеки който влиза с дизелов автомобил в града. Белите мечки умират от глобалното затопляне! Трябва да спасим белите мечки!

1

Ганя

преди 5 години

"не виждам как би могло да имам дизелов автомобил и да ми забранят да влизам в центъра на града"Типично български манталитет: ама как ще му забраняват те на него