65

Коко

преди 5 години

Менделеев, да. Има и много други даровити руски учени. Но ... изобретателят на парната машина бил Ползунов, не Джеймс Уат, на радиото Попов, май не е Маркони, на електрическата крушка Яблочкин и т.н. Излиза, че освен поданици на руския император други нации не са имали научна мисъл и съществен принос в световната техническа революция.

64

до Сеира

преди 5 години

След електрификация си пропуснал думичките съветска власт и НЕП само за пълна картинка :D

63

Wnimatelno

преди 5 години

Електрификацията е наложена от външна цивилизация ползваща ел ток за техни нужди.Очакват до няколко години да изнудят хората д а внедрят много нови изобретения които д а им позволят да работят без ел енергия..Сега хита е НАГЛО ВРЕдНА ДИГИТАЛИЗАЦИЯ .Маосви убиици вече контролират обемно всички дигитални уреди ползват и холограмни оръжия.С цифровизацията на ефира увредиха тежко големи региони има проблеми с климата..

62

Xp

преди 5 години

Бъдещето е на Графена и батерии от него. Има го на всякъде по света в големи количества. С тея сегашните батерии , няма да има напредък. Трябва силна и издеъжлива енергия . Въпреки че аз съм на мнение, че бъдещето е на електромагнитните двигатели и технологии.

61

До seira

преди 5 години

А този ток от къде ще дойде. Без нова ядрена мощност сме за никъде.

60

JJIvanov забрана за

преди 5 години

Народна република БЪлгария е доказано важен производител на електромобили - електрокари.Засега да се забранят автономните автомобили като исключително вредни и опасни.претъпкани са с тежко вредна снимащо сканираща техника увреждат тежко големи обеми на пътя в градове и села.Вредни са за пешеходци и велосипедисти..

59

seira

преди 5 години

КАТО ГОВОРИМЕ ЗА ПОЛИТИКА, ПОГЛЕДНЕТЕ СРЕЩАТА ПУТИН-ТРЪМП.В ЕНЕРГИЙНО ОТНОШЕНИЕ, ТЯ НЕ ВЕЩАЕ НИЩО ДОБРО ЗА ЕС!ДВЕТЕ СВРЪХСИЛИ СЕ ДОГОВОРИХА ДА "ПРЕЦАКАТ" ЕС, КАТО ГО ОБВЪРЖАТ ЕНЕРГИЙНО!ЕДИНСТВЕНОТО СПАСЕНИЕ ЗА ЕС Е ТОТАЛНАТА ЕЛЕКТРИФИКАЦИЯ НА ВСИЧКИ ОБЛАСТИ ОТ ИКОНОМИКАТА И БИТА, И ПЪЛНА ЕНЕРГИЙНА НЕЗАВИСИМОСТ ОТ ВЪГЛЕВОДОРОДНИТЕ ГОРИВА!!!ТОВА Е НАЙ-СПЕШНАТА ОБЩА ИКОНОМИЧЕСКА ЗАДАЧА!!!

58

Анонимен

преди 5 години

За да се развият ел автомобилите трябват хубави батерии и източник на енергия.До сега не са направили нито едното нито другото.Според тесла било напълно нпрмално да не карате колата си 20 дни и тя да остане без ток.След тва идва камиончето с мръсният гаден и безотказен дизелов двигател който най-вероятно е работил когато Елън Мъск е бил още студент и ви закарва високотехнологичната каруца тежаща почти 2,5 тона до най-близката станция където прекарвате още няколко часа в зареждане.Реалност.

57

Анонимен

преди 5 години

А само преди няколко дни тесладжиите от завист оплюха новината за първият български електрически хипермобил Алиено Арканум с 5521 кс.

56

П.Петров

преди 5 години

До мазепа 44Де-факто разработката на Самсунг е само подобрение на електродите на класическата Li-Ion батерия, което значително увеличава капацитета и скоростта на зареждане, но все така проблемът с цената си остава. Нито лития е евтин нито производството на графен в индустриални мащаби.

55

А

преди 5 години

Ако става на въпрос Студебейкър още 1902 г. пускат електрически модел. При това моделът се произвежда цели 10 години. Накрая го спират защото по онова време колите с ДВГ са изглеждали по-напредничави.

54

мазепа

преди 5 години

До ПроСоТоНа какви руски кораби се возят астронавтите от ЕС и САЩ? Едните си имат Ариана, другите - совалка.

53

БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР

преди 5 години

....на парчета и ще станат на *** и тенджери Made in China

52

БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР

преди 5 години

Е,след някоя и друг година тези бракми ще заминат на вторични в Надин,ще ги смелят на

51

Анонимен

преди 5 години

Тея като макетатаа всичко измислили и всички войни САМИ спечелили. :d

50

ПроСоТо

преди 5 години

До привет от Германиящото отстъпват,за това америчките и европейски астронавти се возят до и от МКС на руски кораби..*** сте вие пуделите,***..Едни са силни в едно,други-в друго...Само вие ИЗДИШАТЕ във всяко отношение..

49

привет от Германия

преди 5 години

Сега човек само като им види самолетоносача Адмирал Кузнецов как дими като парен локомотив ,веднага разбира какво им е техническото развитие на сибирските некадърници ! Дори самите руснаци си го признават ! Гледайте в YouTube - Может ли флот России, потопить авианосец США ?

48

!

преди 5 години

Спуквам се от смях. Умните рашите от ВАЗ създали ВАЗ-2102 на която батерия тежала цели 380 килограма. Пробегът бил 110 км при 40 км/ч, а максималлната скорост на модела достигала 87 км/ч. Глупавите Американци(според русофилите) от Тесла създали model 3 с 400 к.с който има пробег 560 км. и скорост от 140 км/ч а батерията тежи само 80 кг. Рашите са много изостанали. През 80-те Рашите въртяха шайбите на телефоните а в САЩ децата си играеха с мобифони и GSM-и.

47

Иван

преди 5 години

Още през 1912 г. 38% от всички автомобили в Щатите са били електрически.

46

Анонимен

преди 5 години

"И във България по същото време - 1970г е направен, макар и само тестов, електрически автомобил - ЕлМо 70."Ако трябва да сме точни, годината е 1967-***. - 6,3 квт, 55 км/ч. максимална скорост.