108

Анонимен

преди 5 години

Отдавна трябваше да сме в еврозоната, с не в КОЙ зоната.Поне сега започва някакво движение в тази посока. Да видим.

107

вярвам

преди 5 години

До Ала-БалаИменно човече, точно защото ни ограбват на всеки 20 години веднъж завинаги приемайки еврото и обвързвайки нашите банки с европейските, вече няма да могат да си правят КТБ-та и инфлации както си решат! Трябва да осъзнаем, че дори и приемането на еврото в началото да доведе до спекулативни цени и блъфове на някои кръгове, то след 5-10 години в дългосрочен план ще имаме шанса да осигурим по-нормален еврпейски начин на живот на нашите деца в нашата си страна!

106

Whitestar

преди 5 години

Не бива да се забравя, че половината от страните членки не са в Евросъюз. Нека не забравяме, че сами трябва да създадем условия за Еврозоната. Дали няма опастност да попаднем в един кохезионен коридор, без реална икономика и в дългова спирала Гръцки вариант!!! Ще станем ли бедната мома на ЕС или ще запазим българския лев и идентичност не са въпроси за подминаване. Искаме ли пазарна икономика или молим за подаяния? Не гражданите, а експетите трябва да водят тази дискусия!!!

105

откровена

преди 5 години

Мда...голям зор да станем още по-бедни! Преживях в Италия прехода от лира в евро. Бих казала, беше катастрофално за държавата и за хората!!!!!!!!! Ама те са си ***...ки заспали и се подчиняват безпрекословно на Германия и Франция от векове.Така, че Анонимен 127, и аз уважавам всяка държава която не влиза във валутния фонд!

104

Анонимен

преди 5 години

Хаха. Никакъв надзор няма на банките в България от страна на БНБ. Източваха КТБ поне половин година и през това време БНБ не алармира никой. ЕС да не са луди да ни приемат в Еврозоната с толкова корумпирана банкова система и толкова ниски доходи на населението?

103

Анонимен

преди 5 години

Голяма фантастика ми се вижда само за една година да станем 3 пъти по-богати, че да ни приемат в чакалнята за еврото. Нашите политици май пак искат да фалшифицират данни, така както фалшифицираха, за да ни приемат в ЕС.

102

Анонимен

преди 5 години

Австрия никога не е била във валутен борд .

101

Анонимен

преди 5 години

На всички всезнайковци без пукната пара и соц.професори припомням,че Австрия също беше във валутен борд повече от 20 години,шилинга беше прикрепен към марката! А така...,от какво се страхувате като нямате пари? Тези които имат не се страхуват,та вие барабар Петко с...!

100

Анонимен

преди 5 години

за края на работната седмица. Цитат,"обещанията (от страна на РБ)били адекватни". Е могат ли да не са? Всички знаем колко ни бива в тази област. Като чета какви са изискванията съм спокоен, че работата НЕМА да стане. Ако след година европейците излезнат със заключението, че сме се справили. Едно ще ми стане ясно, че са бандюги и изпечени шмекери. Ако някой си мисли, че РБ може да мръдне и на сантим в някоя от тези посоки да слага минуси тук.

99

дядо ставри

преди 5 години

До TАбе ти прочете ли какво си написал, какво значи че курсът е изкуствено определен?? Курсът е фиксиран към еврото и оттогава това е реалният курс, по който се определя и инфлацията.

98

Ала-Бала

преди 5 години

Приказки много за бъдещите добрини и най-вече за заслугите бойкови. Отбягва се най-важния въпрос: Какъв ще бъде курсът Е/лв ? Да не се окаже, че ще се озовем в Евро зоната със заплати 300 Е и пенсии 100 Е при цени на услугите, горивата и тока на европейски нива. Тази вариант ще бъде съгласно традицията установена в България: всеки 20-25 години политическата върхушка да ограбва спестяванията на народа си. От 1997 г изминават вече 20 години. Тогава ни ограбиха ком. велможи сега са наред слугите им

97

Косю

преди 5 години

До Хубаво е да се четеЕ да де, обаче сега един вид нашите са съгласни с тази оценка и казват че знаят какво трябва да се направи и до една година ще го осъществят..

96

Хубаво е да се чете

преди 5 години

В писмото си България се ангажира със седем конкретни ангажимента - влизане в Банковия съюз, засилване на банковия надзор, на макропруденциалния надзор, на небанковия финансов сектор, на борбата с прането на пари, на управлението на държавните предприятия и уреждането на проблемите с несъстоятелността. По ясно казано Европа не ни вярва по тези седем пункта и докато не ги решим дори вратата на преддверието няма да видим.

95

Анонимен

преди 5 години

в Румъния няма борд - евро за лея 1 : 4.7като отпадне борда в България - 1 : 47

94

Анонимен

преди 5 години

това няколко пъти беше заявено официално, че няма да има период на развързан курс

93

Селянин

преди 5 години

Значи до тук кво научих, ниЙЙЙ не сме подали още документите, АМЪ според наШти управници, Ша ни приемат след една година. Шъ съ изразя на по *** език, значи обещавам за другата коледа да вЪ поканя га коля прасетУ, но ошТи аз прасе не съм купил.

92

T

преди 5 години

Абе какви гупости пишете тука?! В каква еврозона сме като курсът ни е изкуствено определен. Хората искат да видят реалния курс, с който ще се присъединим към еврото. Това може да стане само като се премахнат борда и бъдем известно време на свободен курс с минимални отклонения за даден период. Това е и смисълът на чакалнята - да се дим в нея на свободен курс с минимални амплитуди. Е тогава ще видите кон боб яде ли. Много се съмнявам, с натрупаната инфлация за годините, курсът да е 1,95 лева.

91

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 105а ти компетентен ли си по темата, че да те питат?аз също не съм, но моят принцип е колкото по-малко власт има местната олигархия, толкова по-голям шанс има нещо да остане в тази държава. Влезем ли в еврозоната, цяла Европа ще има интерес тук да е стабилно, едва ли искат да си причинят втора Гърция.

90

Анонимен

преди 5 години

ние и сега сме в еврозоната ... левът е вързан към еврото одавнаразликата е че БНБ в момента е на подчинение на "наши" хора, докато след това ще стане на ЕЦБ

89

дедо на 95 г

преди 5 години

Българи,душа да ви е яка от тука нататък!