30

проф.Александър Фол

преди 5 години

Няма смисъл да споря с хора чиито познания са на една десета от моите. Това е все едно Майк Тайсън да предизвиква някое десетгодишно дете.

29

Анонимен

преди 5 години

Честио, Ердоган! България ще е турска

28

Анонимен

преди 5 години

Абре българи и македонци със свалени *** за име се борят! Я пък сакам мирмидонец да съм!

27

До ИМПЕРИАЛИСТ 26

преди 5 години

Приятелю, анализа, който правиш се нарича на английски wishful thinking, а в лингвистиката се познава под термина "народна етимология". И в двата случая тълкуванието ти е невярно. Достатъчно е само да се спомене, че Александър Велики е роден в средата на IV век пр. н. е., когато българският език, който използваш за доказателство, не само че не е съществувал, но и дори славяните не са били пристигнали още на Балканския полуостров.

26

Анонимен

преди 5 години

Ича теория, че Троянската война е била между траките и гърците на Приам.

25

ИМПЕРИАЛИСТ

преди 5 години

Рожденното име на т. н. Александър е Искандар=Искан дар, защото от древните источници се знае, че майка му се е молила в светилището на Зевс в Олимпия да я дари с мъжка рожба. Когато се възцарява добавя към името си прадставката Бал=Ал голям,велик, при което се е получило Алискандар. Маляките са го погърчили на Александар, което име, с много условности, го извеждат от гръцката дума за мъж. В арабските документи и до ден днешен е Ал-Исканда(е)р..

24

не ни трябват

преди 5 години

Те са типични българи,кютат си и чакат друг да им свърши работата!А така нещата не стават!

23

Шопо

преди 5 години

Какво правителство !!! Какви македонци !!!Там живеят БЪЛГАРИ !!!

22

Майтапчия

преди 5 години

Македонец-е нема такова животно!

21

А бе

преди 5 години

До проф.Александър ФолВ момента в който написа,че Рим е съществувал 2 (две) хиляди години загуби всякакъв авторитет.Но не е това важното.Истината е,че македонците са българи,откъснати от родината чак през 1913г.Произходът им е като на всички останали българи.

20

А бе

преди 5 години

До пр.СашоВсичко останало написано от траките е на гръцки.Може да не им е било приятно,но това е.Разходи се из всички известни гробници и ако намериш друга писменост,обади се.Да не мислиш,че на мен гърците ми харесват?Никак даже,ама няма как.Написаното остава,дори да е лъжа...

19

Анонимен

преди 5 години

Северна македония означава Българска македония. Правилното име е Макевар от македовия и вардар.

18

проф.Александър Фол

преди 5 години

"Много е възможно древните македонци да са били междинна форма между траките и гърците.Но едно е 100% сигурно-сегашните нямат нищо общо с тогавашните."Много е възможно да гравитираш около истината и почти инстинктивно да се доближаваш до нея.Но едно е 100% сигурно- и ние както и македоците включително и древните сме траки. И сме говорили езика на който говорим и сега, и сме на Балканите от поне 30000г. И 1000% няма хибрид между траки и гърци понеже боговете не се кръстосват със семитски охлюви

17

Факт

преди 5 години

Колосалният сблъсък накъде да тръгне(Запада или Русия) Македония в крайна сметка е с еднакъв изход и в двата случая!Македония е обречена да стане албанска,дали доброволно(при влизане в ЕС и НАТО), или насилствено(ако остане навън).Русия няма да може да и помогне да се защити от албанските аспирации-факт.Ползите при всеки от двата варианта са за САЩ или Русия,Македония губи и в двата случая.

16

пр.Сашо

преди 5 години

До А беКогато траките живеели в рая на Балканите не е имало африкански мигранти/гърци камо ли да пишат на гръцки език.

15

А бе

преди 5 години

До проф.Александър ФолВпрочем траките също са пишели на гръцки,по простата причина,че са нямали своя писменост*.Много е възможно древните македонци да са били междинна форма между траките и гърците.Но едно е 100% сигурно-сегашните нямат нищо общо с тогавашните.*всъщност има данни за някаква писменост,но явно не е била пригодна за реална употреба.

14

Истината

преди 5 години

Да го ******макетата,такива меке.рета не ни трябват за "братя"!

13

Анонимен

преди 5 години

Бях на митинга. Не повече от 10,000 човека но само няколко стотин да са били "хард". Другите оттегчени и запячи, дори японци имаше да снимат. Мирно, с много полиция, повикаха малко и се разотидоха. Слаба опозиция, с две думи.

12

проф.Александър Фол

преди 5 години

"античните македонци,но са говорели и ПИШЕЛИ на гръцки."Тая глупост в Синедриона или в Синагогата ти я казаха?

11

Миленко Неделковски

преди 5 години

Що е маке все е ...!