106

Анонимен

преди 5 години

До ninaТи имаш ли си понятие от наказателно право?Според българският Наказателен кодекс причиняването на лека телесна повреда,каквато се води шамарът,се наказва с до две години лишаване от свобода.Чл.130 от Наказателният кодекс.Ти българските закони не знаеш,тръгнала си да казваш какви били чуждите.

105

nina

преди 5 години

#100Никъде не съм писала,че съм отгледана от бабите и дядовците,като всяко едно дете са ме гледали летните ваканции.Колкото до боят,който съм изяла като дете-няма нищо възпитателно в него,показва единствено безсилието на родителя да се справи с проблемите си,както и начин да излee нервите,фрустрацията и тнт си върху едно дете.Което е грешно.Да трябва да се поставят ясни граници,но не с физическо насилие.Няма нищо възпитателно във физическо насилие над по-слаб от вас човек.

104

Йово

преди 5 години

Моника е попаднала където трябва. Тук такова нещо е трудно да се случи. Ако тук се отнемаха деца само защото кучето е залаело по силно то всички ромчета от гетото ще трябва да бъдат отнети и пратени в приюти.

103

nina

преди 5 години

#102В Сингапур също така е забранена дъвката и ако някой бъде хванат да замърсява с дъвка,то глобата е 500 сингапурски долара.Няколко немски младежа бяха хванати да рисуват със спрей и наказанието им беше бой с пръчки.В ОАЕ ако ви хванат да шофирате след употреба на алкохол,дори без да сте направили катастрофа,влизате в затвора.За колко дълго зависи от съдията.И тнт.Добре е човек да проучи законите на държавата,в която е и да ги спазва.И няма да има проблеми ;)

102

nina

преди 5 години

#102Ако биете шамари,то едва ли ще бъде един единствен път.Ако биете шамари на децата си,на жена си,не го правете в скандинавските страни.Докаже ли се,че извършвате домашно насилие над член от семейството ви,никой няма да ви брой шамарите един или 20 .Колкото до законите,някои държави си имат определени закони,които се следват стриктно-в Сингапур,Малазия,Индонезия и Тайланд за разпространение на наркотици има смъртно наказание и се изпълнява стриктно.

101

Анонимен

преди 5 години

До ninaЗа един шамар никъде по света няма да ви вкарат в затвора.Камо ли пък в Норвегия, където максималното наказание е 12 години.А в България ако удариш шамар на гена си също е подсъдно.Не познавате законите, а правите безумни коментари.

100

ivailo

преди 5 години

До ninaЕми главно от това се възмущаваме - от безумните скандинавски закони, които дават право на разни соц служби като Барневарн да ти вземат детето за щяло и нещяло.

99

Анонимен

преди 5 години

До ninaМайка ви е била жестоко, отгледали ли ви баба ви и дядо ви.Ами нищо нормално не виждам нито в жесток побой, нито в това да ви отгледат други хора освен родителите ви.Никога не бих наранил децата си.Но щом се налага ще ги шляпам.Това им причинява лек дискомфорт, но има силен възпитателен ефект.

98

П.Петров

преди 5 години

До nina,И вие сте заблудена и скандинавците!Всеки човек е индивидуалност и от съвсем малки е така, с един един подход за всички не става!!!Голямата ми дъщеря разбира само от поглед какво трябва и какво не трябва, дори няма нужда да казвам , камоли да викам.Малката е актриса, манипулатор и нетърпим инат, не поема молби, обещания,обяснения, заплахи, наказания, докато не ми скъса и последния нерв, методично си настоява на своето.Думата ми е, че правата са следствие от спазване на отговорности и задължения, а не се полагат! Това е работещото общество!

97

родолюбец

преди 5 години

Всички западни дъртж. служат на Дявола.Идвайте си в родината.Че там е сбърканящина Капитала е упадък,беззаконие,лудост,алчност,и лицемерие,рептилизъм.

96

nina

преди 5 години

#93 ivailoМисля,че не ме разбрахте-пляскане,шамари,бой-това е насилие и има закон срещу такива действия.Не става дума за повод,а за закон.Ако решите да шамарите жена си и в България е ок-тук не е ,ще ви вкарат в затвора за насилие.

95

nina

преди 5 години

#94А мен пък майка ми е била,жестоко.Имам още белег на главата.И смятам,че това е грешно,много.За мен е грешно да биеш по-слаб човек,без значение дали е дете или жена.Аз нямам намерение да ви уча как да си гледате децата-всеки родител има отговорност за възпитанието на собственото си дете.Аз мога само да каза,че никога при никакви обстоятелства няма да посегна на моето.Ако боят е бил средство за възпитание през 18 век-вече сме 21...

94

Анонимен

преди 5 години

" Ако ви разследват тук в скандинавските страни, че биете децата си ще ви ги вземат без да се церемонят..." Добре е, че все пак не разстрелват родителите...

93

Анонимен

преди 5 години

До ninaМен пък са ме били.Естествено не побой,а по някой шамар.И нито станах престъпник,нито психопат,нито насилник.И не съм намразил родителите си.Така,че вашият опит си е ваш.Не е универсален.

92

ivailo

преди 5 години

Благодаря , че ме осведомихте, че аз сам си решавам на кого, или в какво да вярвам :))) Това, че пляскаш детето си когато не слуша не е въобще нормален довод , за да ти бъде отнето. Детето едва ли ще бъде настанено в семейство където ще бъде обичано повече, отколкото го обичат биологичните му родители. Да бяха попитали децата на тази жена - Моника, дали им е харесало в приемните семейства ... А съдиите, ако са с морала на тия от Барневарн... Горките ищци.

91

nina

преди 5 години

#ivailoВ какво искате или не искате да вярвате си е лично ваш избор.Има хора,които вярват,че Земята е плоска например и даже си имат общество...Както писах и преди,ако не си ди биете децата в скандинавските страни,няма от какво да се страхувате.Ако ги биете и това се докаже-да,ще ви ги вземат със сигурност.Това е,а вие вярвайте на когото искате .А колкото до тези 15 000 деца,когато родителите не са съгласни с решението на агенцията,нещата се решават в съда.

90

ivailo

преди 5 години

До nina15 000 отнети деца малко ли са ? И аз повече вярвам на хората които твърдят, че са им отнели децата по долуизброените абсурдни причини, а не на вас.

89

nina

преди 5 години

#шматкаЧувала съм за момиче,което е бозало от майка си до 9 годишна възраст-за мен това не е нормално,ако и да е Крали Марковица ;)

88

nina

преди 5 години

#87Това,което правите с 2годишното си дете,не е правилно.Учите го,че от позицията на силата може да прави това,което иска.Прегърнете го,говорете му,обяснете му..Моите баба и дядо,както и прабаба ми,които са ме гледали като дете никога не са ме били.А аз бях много палаво дете.Имах им уважението цял живот.Едно дете иска много любов и много търпение.

87

шматка

преди 5 години

До нинаНе си личувала за юнака дето сукал 12 години