126

Просто крадат

преди 4 години

Скандинавците са с деградиращи гени. През вековете са имали много кръвосмешения,а и са малочислени народи. Ако някой си мисли,че руснаците са най-големите пияндурници,значи се е излъгал. Не случайно на скандинавците алкохолът им е направен безумно скъп от държавата. Ако им е достъпен като в Русия тия за 10 години ще се самоликвидират от алкохолизъм като нации. Просто крадат чужди гени.

125

Анонимен

преди 5 години

децата само страдат заради такива откачалки, и тя и той и системата на двете държави.пък и кой нормален човек прави по 7 деца? безотговорна работа..

124

Анонимен

преди 5 години

Тази жена е за лечение ! да я връщат в Норвегия -там ще се грижат за нея и децата

123

питанката

преди 5 години

*** има не само при ***. Тая майка как и с какви пари отглежда 7 деца, които не са с никакъв статут? Аз съм съгласна с отнемането на деца при определени условия и никак не вярвам на разни мърли как целия свят им е виновен, а те са "ангелчета невинни". Едностранна информация и много тенденциозни приказки.

122

Анонимен

преди 5 години

Айде бе - Познавам хора от по-незаможните райони в Норвегия (да, противно на вярванията, там НЕ ходят по пари), който са от семейства с по 4-5-6 деца, все различни майки или бащи, но отнеманията стават, смао при сериозни проблеми, от рода на - Не си пращал детето 4 .месеца на училище, не учиш вкъщи, има 300 оплаква ия от силна музика в 4 сутринта, доскоро пиянстваш ... И се изисква комбинация от такива неща. Освен ако буквално не вкараш някое от децата си в болницата, този процес отнема месеци.

121

Тъпанар

преди 5 години

Съвсем нормално е в Скандинавските държави, да има такива сурови мерки. Тия като отворят бутилка с алкохол и губят връзка с мозъка. Дори и половината от историите, които са ми разказвали познати живели в Норвегия, да са верни - значи си заслужават институциите. Те и затова са като изтървани като напуснат страната - пиене и бой на камериерки срещу 4-5000 шведски крони

120

Анонимен

преди 5 години

Баса, аз като не слушах, тати *** почва с шамари, аз отстъпвам бавани, след всеки шамар, а след 10-15 шамара сън в ъгъл, след което бащата ме удряше в косема и ми правеше "мелница" и почвешв да вика-Ти, *** ***, ***, ***, ***, *** ....Ама ме възпира де. Пораснах да съм бaхти пича :)

119

Анонимен

преди 5 години

Конфликта между поколенията винаги е съществувал. И вероятно ще съществува.

118

Анонимен

преди 5 години

Тази има защо да е сама... Жена да вдига скандали и да посяга на мъжа си... Трябва да няма никакво уважение към него. Аз, лично, никога не съм дори повишавал глас на мойта. Тя ми повиши веднъж. След третото предупреждение, че съм чувствителен към агресивни звуци и реагирам с насилие, изяде един шамар и това е било цялото повишаване на глас в целия ни над 20 годишен съвместен живот. И цялото физическо насилие. Вероятно това е и единствената ми грешка...

117

Grom

преди 5 години

Лошо ми става като ви чета коментарите. Как ви възпитаваха вас едно време? Като не слушаш и не изпълняваш - шамарите и без телевизия цяла седмица бяха най-малкото.Сега всички деца са зомбирани от всевъзможни електронни устройства и непослушанието и липсата на възпитание биват поощрявани.А после се чудим защо като станат възрастни били такива или онакива...Отглежда се лигаво, необразовано и невъзпитано поколение.

116

nina

преди 5 години

#99 П.Петровг-н Петров,моята дъщеря е на 5, много буйна и активна,също се опитва да ми къса нервите,тества границите,понякога се прави,че не ме чува,понякога повтарям по 5 пъти същото,понякога ми прави сцена в супермаркета и винаги иска бонбони,играчки и тнт когато сме заедно да пазаруваме..Не е лесно,но това е нашата работа,като родители.Признавам си,понякога не ми издържат нервите и се скарвам,понякога я наказвам да стои в стаята си,без сладолед,без детското филмче по тв.И работи. :)

115

nina

преди 5 години

#114Не знам какво общо има Брейвик с Агенцията за защита на детето-той е осъден на 21 години затвор,което е максмалната присъда в Норвегия,като ще остане в затвора след изтичането на тези 21 години до тогава,докато е опасен за обществото-тоест вероятно завинаги.Колкото до изнасилвания в Норвегия- нямам поглед и отношение към това,защото живея в Дания и не работя в норвежката полиция.

114

Попчев

преди 5 години

До Шопо.тая е яла бонбон на клечка,как да избере.И ти да вкусиш бонбон на клечка,и ти ще постъпиш като тази.

113

Анонимен

преди 5 години

До ninaПрилагат се закони в тези държави на Куков ден.В Швеция за 2016г има 8000 изнасилвания.Брейвик го осъдиха на 12 години затвор.Нямаш си и понятие от право.Има си степен на увреждания-лека,средна и тежка телесна повреда.А не общо понятие насилие.

112

nina

преди 5 години

#108Не,няма нужда да го шляпаш през ръката-просто можеш да си обезопасиш контакта-продават се специални капачки за тази цел...

111

nina

преди 5 години

#107Според датския криминален закон за насилие срещу живота и тялото на друг човек можете да бъдете осъден до 3 години затвор.Според норвежкия е до 4 години затвор.Предполагам шведския не е много по-различен.За разлика от България обаче тук законите се прилагат.Тази информация и всичко останало,което ви интересува по въпроса-Гугъл на английски.

110

nina

преди 5 години

Е и какво по-точно искаш да ми кажеш с тов,че шамара се води лека телесна повреда?Някой осъден има ли за това,че е бил шамари на детето си в Бг?Те акушерката,дето цяла България я видя как би едно новородено и едва не го уби- повече от 2 години не могат да я осъдят..Според датския закон-от 1997 година е забранено със закон физическо насилие над деца.Според датския криминален закон,можете да получите до 3 години затвор за насилие.Chapter 25 of the Danish Criminal Code (Consolidated Act No. 1028

109

анонимен

преди 5 години

по тв показаха биологичния баща на 7 деца индииски сериал

108

Наблюдател

преди 5 години

Това не е изолиран случай както някои си мислят. Това е държавна политика за цяла Скандинавия и Западна Европа. За последните 20 години в Норвегия са "спасени от родителите им" както социалните се изразяват 200 хиляди деца, в Швеция - 300 хиляди. Подобна е цифрата за Финландия, Германия. Но и ние вървим натам- миналата година социалните отнеха 3те деца на Даниела от Сливен, защото остава вдовица и иска общинско жилище и 300 лв. помощ. Дават ги на приемни родители и плащат по 700 лв за всяко

107

Анонимен

преди 5 години

До ninaТи правиш ли разлика между побой и леко пошляпване?Естествено,че побой може да нанесе на детето си само ненормален човек.А ако едно дете бърка в контакта и леко го шляпнеш през ръката,ще спре да бърка там.Да го оставя да го удари токът ли?