8

Анонимен

преди 5 години

Какво да говорим, на матурите на 21.05.2018 г. не са се явили 62 хиляди ученици. Не знам вече кой кого и на какво обучава ...

7

4,

преди 5 години

Ти да не си от МОН? Кой говори за пълен и непълен член в ж.р. тук? Става въпрос въобще да се членува или не допълнението. А то се членува, когато обектът е ясен и познат. Щом е ясно "мотивационното писмо", което е представено, то е ясен и адресатът, сиреч "комисията". По тази причина без да е членувана, тази дума наистина звучи меко казано неестествено.

6

Анонимен

преди 5 години

Няма как с такива управляващи сектора на образованието да имаме грамотни и знаещи ученици и студенти.Добре, че са частните уроци, курсове и някои уважаващи истинското образование родители, та има и грамотни деца. Но те са такива не благодарение на училището и системата, а въпреки тях!

5

Анонимен

преди 5 години

Че не самите назначени шуробаджанашки калинки в министерството са неграмотници!Вие какво очаквате?И уж изпита е по БЪЛГАРСКИ ЕЗИК и литература а 50% от думите във въпросите са чуждици!И след толкова изхарчени пари за камери и следене ми е чудно как "ония" интегриращите се вземат изпитите след като не могат да говорят български,камо ли да ченат и пишат!

4

Анонимен

преди 5 години

Пълен член е задължителен само за мъжки род. Женски род няма пълен член.

3

...

преди 5 години

Та и да се оправдават до безкрай - некадърността им не само прозира, но и нахално крещи "Ние сме неграмотни, а изпитваме останалите за грамотност".

2

Анонимен

преди 5 години

Напротив, т. "Б" изисква членуване на допълнението,т.к. става въпрос за конкретно мотивационно писмо, което е впечатлило въпросната "комисия". Ако то не бе конкретно, то и комисията нямаше да бъде.Но щом имаме "мотивационното писмо", което е очевидно вече представено, то и комисията следва да е ясна-ясно е на кого е представено то.Затова и нечленувана думата "комисия" в края на изречението звучи некадърно и грешно,не само неестествено.За пореден път МОН показаха некадърност. Което не изненадва.

1

А

преди 5 години

В МОН са неграмотни !