28

Анонимен

преди 5 години

Да, голям гаф и точно от хората, които изпитват и поставят оценките на децата....

27

До До 13

преди 5 години

"Да сте видяли чиновник да си признае, че е сътворил тъпотия? Да го намерят "умника" и да го пуснат на медиите!"Да го обясним за десети път и по-бавно, тогава. Щом е "убедително написаноТО мотивационно писмо на ..." - то е ясно, че е адресирано до конкретна комисия. Затова и тя, нечленувана, звучи нелепо тук, както правилно сочат и от БАН. Ако бе "Убедително написано мотивационно писмо на млад амбициозен кандидат...", то тогава би било по-естествено да се продължи с "... впечатли комисия.".

26

22,

преди 5 години

До До 13, обяснено е откъде в коментарите тук. Ама май си в онези 66% българи, които не били чели книги през 2017 година.Приличаш на МОН-аиджийски връзкар така.

25

Анонимен

преди 5 години

Много неграмотни хора говорят точно по този начин. Например: "Какво прави детенце ?" Кое детенце, бе ?

24

рррррррррр

преди 5 години

Да сте видяли чиновник да си признае, че е сътворил тъпотия? Да го намерят "умника" и да го пуснат на медиите!

23

Тим

преди 5 години

Правилното е комисията

22

До 13

преди 5 години

ахахаха, "Когато е ясно за коя точно комисия става въпрос, а то е ясно" и от къде е ясно, сигурно от предишния въпрос или може би има само една комисия на света?

21

ИМПЕРИАЛИСТ

преди 5 години

До А"В МОН са неграмотни !"Не са неграмотни , а мързеливи и заспали ***...

20

Анонимен

преди 5 години

Тук е така: кандидатът впечатли комисия; бате управлява държава; неграмотният провежда изпит- всеки прави нещо си там, ама какво е то и защо го прави- хал хабер си няма ама и кой го пита- куче влачи диря няма!

19

18...

преди 5 години

училище не е конкретно, поради което и не изисква задължително членуване.Тук въпросът с "комисията" не стои по същия начин. За жалост пак се издъниха.

18

Анонимен

преди 5 години

Точно смисълът е този, който налага извода за грешка в нечленуването на допълнението в отговор "б" и това следва да се има предвид от съставителите на подобни тестове. Двусмислиците нека останат за малките деца, които още не могат да се изразяват добре. Тук са недопустими. Но то и качество от служител в наше министерство не може да се иска.Едно е човек да е подал мотивационното си писмо - което се прави до конкретна комисия и тогава тя се членува, друго е "Ученикът влезе в училище." - като това

17

ИМПЕРИАЛИСТ

преди 5 години

До АнонименДо калинката Трингов.МОТИВАЦИОННО ПИСМО винаги се пише до конкретнаТА комисия. Само *** може да състави изречение Б от задача 7

16

13

преди 5 години

И от къде е ясно за коя комисия става въпрос? Ето ти подобно изречение:Убедителното представяне на кандидата спечели награда.Е, вярно ли е или не?

15

Тим

преди 5 години

По принцип не членуване на думата ще е правилно но ако е за руския или чешкия или друг език където нямат членуване на думите от всякъде си личи граматичнта грешка отм инали години сме учили комисията а не комисия тоест с членуване когато бях ученик и бан го каза че има грешка само експертите от мон тръгнаха да измислят нов български език

14

ИМПЕРИАЛИСТ

преди 5 години

До калинката Трингов. МОТИВАЦИОННО ПИСМО винаги се пише до конкретнаТА комисия. Само *** може да състави изречение Б от задача 7

13

10,

преди 5 години

Точно граматическото правило се обсъжда. И Е налице грешка. Когато е ясно за коя точно комисия става въпрос, а то е ясно, т. к. до нея е подадено конкретното мотивационно писмо, то допълнението се членува. Затова и нечленувано звучи направо смешно и жалко за всеки, който познава и ползва български език. Очевидно не всеки в МОН е такъв, за жалост.

12

Анонимен

преди 5 години

Нелепо звучи цялото словосъчетание. Не че не се разбира, но никой българин не се израсява така. Така би се изразил чужденец, учещ български. Все едно да кажеш: "моят пещерняк ще впечатли жена".

11

Вярно/Невярно

преди 5 години

Нека дадем ощя няколко примера, следващият път повече шум от неграмотни..."Убедително написаното мотивационно писмо на младия и амбициозен кандидат впечатли комисия.""Убедително написаното мотивационно писмо на младия и амбициозен кандидат впечатли комисия и журналист.""Убедително написаното мотивационно писмо на младия и амбициозен кандидат впечатли неизвестна комисия.""Убедително написаното мотивационно писмо на младия и амбициозен кандидат впечатли комисия, но не всички."

10

Анонимен

преди 5 години

Естествено че няма грешка, вчера ви дадох и примери. И още веднъж - тук става дума за правилно използване на граматиката, разбиране на правилата, а не литературен изказ! Затова и изречението е завързано. По същия начин решавате и задачи на изпита по математиката - не съществува приложение в практиката и твърде усложнени, но показва дали сте усвоили материала.

9

Анонимен

преди 5 години

До 4,Член е ако се отнася за конкретен обект, но въпросът пита за група обекти и не е задължителен член.