48

Анонимен

преди 6 години

Какво ще рече техническа грешка? БАН трябва да са по-конректни, "звучи неествествено" също не е довод. А относно правилото за пълен и непълен член полза от него няма, може да се премахне...

47

Българин

преди 6 години

Почти всички коментари показват, че сме много зле по български език. А колкото до феодалните старци от БАН - отдавна не им обръщам внимание. Та като стана дума за БАН, има ли такова животно в другите държави? Питам аз и отговор не искам...

46

Анонимен

преди 6 години

До ШопоKaквото можем да искаме и от коментатор, не прочел и една новина като хората. Има разлика между "чел съм само..." и "любимата ми книга беше..."

45

Шопо

преди 6 години

Какво искате от министрите на премиер ,прочел една единствена книга през живота си !!!

44

Барселона

преди 6 години

Тези които уж са специалисти и съставят изпитите бъркат какво остава за учениците ...или както е казано....като знам какъв инженер съм, ме е страх да отида на лекар...

43

Анонимен

преди 6 години

Добре плюете тук и си цъкате плюсчета, но за жалост изобщо не вниквате каква е идеята на този тест.3,2684124 + 2,54125874 = 5,80967114 Е, вярно ли е? По вашата логика не е, щото такава комбинация цифри е безмислена и никога на никого няма да се наложи да ползва. Не е като да събереш 3,20 и 2,50 и да получиш 5 лева и 70 стотинки. 6.00лв. с бакшиша.

42

Анонимен

преди 6 години

Да не се учудваме тогава, че " умниците " искат да премахнат от учебната програма и фейлетоните на Алеко Константинов....

41

Анонимен

преди 6 години

Българските Ущилища са за Трактористи и Комбайнери , после защо толкова много некомпетентни в Държавата.............а защо ли?

40

Анонимен

преди 6 години

Убедително произнесената реч на комуникативния и амбициозен премиер впечатли комисия.Е така как си стана ясно изречението- в Брюксел си знаят за кой става дума.

39

Анонимен

преди 6 години

най-простите в държавата в лицето на ГРАБ са начело!УМ ТАМ НЯМА!

38

Анонимен

преди 6 години

Просто комисията е неопределена. Мотивационното писмо може да е писано до някоя комисия, но тук това не се взима под внимание. Важното е, че някаква си комисия е впечатлена от писмото - точка. Няма една комисия, няма пет комисии. Примери:Писмото впечатли комисия.Картината се хареса на група от хора.Звездата огря планета.Когато не се посочва коя е конкретната комисия, група или планета, тя не се членува. Че има *** в институциите - има, но в случая търсите грешка, каквато няма.

37

упадък на Комунизмъ

преди 6 години

Цялата Образователна Система е упадък на Комунизмъ в България , след като Диплома от СПТУ не дава право за кандидатстване в Университет защо са измислили такаво нещо въобще

36

Калинка Калинкова

преди 6 години

То целокуп(е)ният МОН е един голям ГАФ !!!Калинка до калинката, мила моя майнольо, парашутист до парашутиста!Затова и учебниците са такива , административните им "похвати" - също.Всичко ,излязло от тези "професионалисти" е антинаучно и антипедагогическо - да му мислят горките учители , които се явяват посредници между две неграмотни маси от хора - едните от които - командващи ги !

35

Анонимен

преди 6 години

Точно така! И осЪм казва, също и ОсЪмдИсе хиляди ...

34

Анонимен

преди 6 години

Голям контрол, камери, проверки и какво ли не, да не би някой ученик да препише, като че ли това е терористичен акт или углавно престъпление, а над списващите текстовете за матурите- контрол нула.Кой написа текста, кой го провери, кой разреши да бъде отпечатан и разпространен в такъв вид?

33

(-_-)

преди 6 години

Така и не се научиха къде да го слагат тоя пълен, корав и жилав член!

32

niki

преди 6 години

Щом Бойко наложи граматически грешен израз да се използва по всички телевизии, какво очаквате за останалото образование???Тъй като Бойко не прави разлика между цифри и числа, постоянно ползва изрази от типа - "сега ще ви прочета цифрите", "цифрите не лъжат" и т.н. , а най-глупавото е, че дори Канал 1 започнаха да използват думата цифри, когато става въпрос за числа. Цифрите са от 0 до 9, числата виж са съвсем друго нещо.

31

Анонимен

преди 6 години

Да посочат виновника за недоразумението!Поименно!Получаването на заплата е свързано с отговорност, персонална.

30

Тим

преди 6 години

Това изречение е на право копипеист превод на някакво пройзволно изречение от друг език

29

27

преди 6 години

Грешка в цитата, имам предвид питането на 22.