149

Анонимен

преди 5 години

Може и Западна България. Има подобни примери, но ще се раздразнят други държави. понятие?

148

barin

преди 5 години

Ще се произнеса по въпроса утре вечер. Очаквайте тема в blog.bg. Имайте търпение, всичко ще бъде мои разсъждения и доказателства.

147

пиринбай божил

преди 5 години

да се кръстят вардарска магария ще е най-добре и макетата пак ще имат буквата м ще се на ричат магарронци и ще им приляга,вместо паметника на ал македонски в скопие ще сложат статуя на вардарското магаре,само тъй ще си имат собствен произход и история

146

адолфина

преди 5 години

аз предлагам да се казва вардарска българия, за да е добре за всички,илинденска не е добре за нас

145

Анонимен

преди 5 години

Каква Илинденска - та това е поредната кражба на българска история. Титовска Безродна Майцепродавска Македония трябва да е името. Тука и ние трябваше да не сме ги признали и да се опънем, ама Желю прецедента ги призна и предаде българските интереси.

144

Я, па Я

преди 5 години

Охрида е най подходящо и няма да накърни ничии интереси. На всичко отгоре се покрива с името на Българската-Охридска Архиепископия съществувала от 11 до 18 век. Така с един куршум ще уцелят два заека. А ако после решат да станат част от БГ с още един куршум, още два заека, ЕС и НАТО. Ама то не може само с инат и македонска наденица, требе си и дупе (кураж), па и акъл.

143

Я, па Я

преди 5 години

Може да си избира от следните исторически имена.1. Охрида (областта е включвала и Родопите и Южна Албания до 6-7 век)2. Кутмичевица (по време на 1вото БГ Царство - територия като Охрида)3. Долана земя (през 12-14 век)4. Западна България (Според Цариградската конференция от 1877 г.)Това са все исторически имена на тази територия и са историческа истина. Има пре много доказателства. Македония се е казвала областта от Босфора до р. Места + Одринско, до 15 век.

142

Киану

преди 5 години

Никогаш нема да го смениме името библиско Македониа! Да пукнат душманите!

141

Я, па Я

преди 5 години

Гърците никога нищо няма да приемат. Те играят в полза на Сърбия, чиято цел е да държи Македония вън от НАТО и ЕС защото в противен случай за около 10 г. македонците масово ще станат българи и Македония ще стане провинция на България. В краен случай да не допуснат Македония в ЕС преди Сърбия. Сега обаче руската агентура в БПЦ вместо за БГ играе за Русия, Сърбия и Гърция. Битката е огромна и ние виждаме само една малка част. Ако вземат името Западна България и малаки и шумадиици ще се посерат.

140

Анонимен

преди 5 години

Macedonia da se krustat na Vizantija i da prikljuchi spora :)

139

Анонимен

преди 5 години

Според мен макетата ке пукнат за името Македония никога няма да го заменят с друго ама избора си е техен комунистите им промиха мозъците и ей ги на не знаят що да правят изход никакъв не виждат за името Македония ке умрат.а малките и те са готови на същото

138

АГЕНТ АЛБЕРТ

преди 5 години

Сервите от 1912 / 1913 до 1948 имат коренно друго име на този регион - ''ВАРДАРСКА БАНОВИНА'' В СЪСТАВНА НА КРАЛСКА ПЪРВО СЕРБО-КРОАТО-СЛОВЕНО, И ОТ 1929 КРАЛСТО НА ЮГОСЛАВИЯ..А ЗАБЕЛЕЖЕТЕ БАНОВИНА ВАРДАРСКА - НЯМА СТАТУТ НА ДЪРЖАВА, А Е САМО ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАТИВНА ЕДИНИЦА..И СЕГА ИДВА ИНТЕРЕСНОТО -- ХЪРВАТИНА ТИТО ПРАВИ ДВЕ ГОЛЕМИ ПРОМЕНИ В ПЕРИОДА САМО НА 3 И 4 ГОДИНИ,,ОТ 1944 ДО 1948 Г.--ТОЙ СМЕНЯ ИМЕТО И НА ***МАКЕДОНИЯ***, И ПОСЛЕ И ДАВА ДЪРЖАВЕН СТАТУТ В РАМКИТЕ НА НОВАТА СОЦ. ФЕДЕРАЦИЯ

137

географско понятие?

преди 5 години

Ами как ви звучи Охридска България?

136

Мнение

преди 5 години

Македонска България ми звучи добре.

135

да

преди 5 години

Поредният провал на Бойко Борисов..отново стана за смях с комедийните си срещи на Високо ниво, на които никой го брои за жив !!!Този човек няма нито ресурс, нито качества за нещо като лидер..за голям политик, пък не може и дума да става..за кой ли пореден път се озова в ролята на издишащ балон

134

Анонимен

преди 5 години

Западна България!

133

Анонимен

преди 5 години

Най справедливо ще е данайците да ни върнат заграбените земи и проблема ще се реши.Какво общо имат те с Македония или Ал.Македонски?Това са наши земи,подарени им от великите смешни сили.

132

Тагесшау.де

преди 5 години

Ердоган казва в Сараево за 6 000 000 Османски Турци живеещи 1000 г. в Европа същите тези дошли от Анатолия , аз обаче съм сигурен че в тва число попада и България , по немския Тагесшау.де по Новините в 20 часа тази вечер , ето това е Новина всичко друго е FAKE NEWS тука

131

от пиринско

преди 5 години

"Като не можеш да цаливаш образ, ке заливаш газ."(в превод "Като не можеш да зелуваш буза, ще целуваш ...Такава приказката. Може така да стане с нашите бракя на запад от границата.

130

Анонимен

преди 5 години

Преди да ви кажа Лека нощ ще си позволя да копна само няколко реда от един друг форум относно изказванията на Заев и илинденската им македония,пиша го и гърлото ме стяга: САМО БЕСАРАБСКИТЕ БЪЛГАРИ НЕ НИ ПРЕДАДОХА,ТЕ ЗАСЛУЖАВАТ ИСТИНСКО УВАЖЕНИЕ,ГРИЖИ И БРАТСКА ЛЮБОВ!"Македонците" НИ ПРЕДАДОХА!Научиха цялата истина ,НО НЕ Я ЖЕЛАЯТ!НЕ НИ ИСКАТ!НЕКА Е ТАКА,ДА СЕ СПАСЯВАТ САМИ!!ЕС И НАТО ПРЕЗ МНОГО КРИВ МАКАРОН!ЗБОГУМ "БРАКЯ"!Щом не знаете да целунете ръка,ще целувате от гърба надолу!!