26

Анонимен

преди 5 години

Те и германците пробиват англиския код Въобще войната по море а и по суша се печели от икономиката на САЩ

25

Анонимен

преди 5 години

Руснаците плащат в злато, но никой не е виновен на САЩ, че не успяват да опазят кораба ,,Единбург'', който го превозва и подводниците на Райха го торпилират! Хе, там е в морето, да отиват да си го вземат! Впрочем, вече го извадиха преди 20 години!

24

Анонимен

преди 5 години

Те това е гениалната идея на Запада още от време оно! Русия и Германия да са врагове, а те да се кътат и колонизират, и да ,,възстановяват'' след разрушенията! Октомврийската революция дойде, защото руснаците осъзнаха, че докато те дават най много жертви срещу Германия, англичани и французи пращат разни колониални полкове и пазят войските си за окупация след бъдещото преразпределение на света. Посланик Бюкенън го пише в мемоарите си. Преди Петербург е бил тук в София, знаем се, де!

23

Анонимен

преди 5 години

Крайно съмнетелно е бащати да е по добър боец от дядоти вата

22

Програмист

преди 5 години

Хода на Втората Световна Война я обръща съветската армия.

21

шматка

преди 5 години

Чекайте бе.Кодовете не ги ли разбиха след пленяването на ЕНИГМА.Пак гея герой

20

Руснак

преди 5 години

Ей Анонимен ,прав си за поща от запада в първата година след началото на втората световна но битката на танковете знаеш ли я ,дядо ми е участвал в нея с танка си ,обърнали са швабите в бяг,гонил ги е чак до Берлин ,енигмата е опасна за западния свят заради корабите с провизии но не за СССР а за Британия ,подводниците са ги потопявали .Открили са кода но са го използвали година без да ни го дадат, значи и без кодовете за енигмата щяхме да стигнем до бункера на Хитлер!

19

Анонимен

преди 5 години

60% от продоволствието19 41-45 е по лент лиз с ядене на петолъчки това няма как да се замени

18

Анонимен

преди 5 години

Щвабите както прегазиха руската империя ПСВ така щеха да прегазят и ссср без Лент Лиз

17

Анонимен

преди 5 години

То хубаво пробиват кода..... ама и швабите пробиват техния ... и напрактика тоя който спечели войната е същия който измисли ленд лиза

16

Анонимен

преди 5 години

Твърдението, че "Заем-Наем" е обърнало хода на войната е все едно да се твърди, че договора за снабдяване с продоволствия между Германия и България е в основата на германските победи на Източния фронт.90% от доставките по "Заем-Наем" са в периода 43-45г. а прелома във войната настъпва още през 42г.Изкривяването на историята от страна на Запада ще доведе до там, че Запада пак ще бъде наритан... за пореден път след Наполеон и Хитлер

15

cazzo duro

преди 5 години

До zeusЛенд -лиз НЕ Е ПЛАТЕН от руснаците, тролчев. И няколко факта: при произведени от руснаците 12 бр. локомотиви за цялата ВСВ получават от САЩ 1981 бр!! И ..375 000 камиона , основно Студебейкър. 375 000 !! Все едно АМ Тракия от София до Бургас наредена плътно с осем редици камиони.

14

анонимен

преди 5 години

900 дни блокада на ленинград кои ги е хранил американците смях в залатасьс самолет са пускали сандьци с картофи аз сьм ходима по тези места и е ужасноникога повече воина

13

Анонимен

преди 5 години

Лендлиз! А кой преди лендлиз даде цяла Европа на Хитлер с нейната индустрия, а преди това го създаде, финансира, въоръжи и хвърли срещу хората! Е, изтърваха го от контрол, но задкулисието успя да го тласне накъдето трябва да си строши картуната - към СССР! Какъвто и бе замисъла!

12

Анонимен

преди 5 години

По време на войната от САЩ в Съветския съюз били изпратени повече от 14 хил. самолета, 8 хил. от тях били прехвърлени през Аляска. СССР получил 44 000 американски джипа, 375 883 камиона, 8071 трактора и 12 700 танка. Освен това били доставени 1 541 590 одеяла, 331 066 л спирт, 15 417 000 чифта армейски обувки, 106 893 тона памук, 2 670 000 тона нефтопродукти и 4 478 000 тона запаси от хранителни продукти.

11

zeus

преди 5 години

Ето, появиха се хората със заучените фрази за "Ленд-лиз", спуснати от американското посолство. Ленд-лиз е в обем от до 8 процента от ресурсите, необходими на СССР във войната. Никой не отрича ползата от него, но не той печели битките, освен това е платен до последния цент със злато от Сталин. Същия "Ленд-лиз" заробва европейските държави и те стават васали на САЩ и до наши дни. Това е истината за ВСВ и за това как САЩ стават икономика номер едно.

10

Анонимен

преди 5 години

Йосиф Сталин решава да се присъедини към ленд-лийза скоро след нападението на хитлеристка Германия срещу Съветския съюз. Вашето решение, господин президент, да предоставите на Съветския съюз безлихвен кредит в размер на $1 млрд. за гарантиране на доставки на военно снаряжение и суровини на Съветския съюз бе прието от съветското правителство със сърдечна признателност като насъщна помощ за Съветския съюз при огромната му и тежка борба с общия враг кървавия хитлеризъм, пише Сталин на Рузвел

9

Анонимен

преди 5 години

Да бяха дали ленд - близ на Полша, Франция, Гърция, на всички покорени за 2-3 дни, че и на нас да не се гъзурчим пред всеки по силен и след това да искаме да ни уважават! До 9 септември с Германия на 10 септември - Всичко за фронта и за победата! Аллоууу! Няма други подобни въртигъзници.И днес сме така и най великия Въртигьзов получава масова хвалба как се гъзурчи накъдето свари по напред.И най вече ориентирано към Анадолу!

8

Анонимен

преди 5 години

За да обърнеш и да плениш някой ти трябва ресурс глупакоо, не рускаа художествена литература. По Заем-Наем в раша са прехвърлени тонове оръжия , хиляди танкове и камиони , самолети, патрони, картечници и храна. Обърнал си на дедоо си миндилаа ти лично. Има история и тя е една ..Има и документи . Има ги и публикувани. ***. Райха е класи над русия.

7

Анонимен

преди 5 години

Всички знаем кой обърна войната. За 28 дни германците прегазиха Полша. За 38 дни германците прегазиха Франция, отбранявана от френската и британската армии. Другите страни в Европа Хитлер завладя за по няколко дни. На практика цяла Европа воюва след това за Германия.Пред Москва немците бяха спрени и хода на войната започна да се объръща. След битката за Сталинград и Курската дъга, войната се обърна безвъзвратно. Победата е на СССР. САЩ се включи за подялбата на баницата.