67

Анонимен

преди 5 години

държавата да продължава да насърчава ромите да се плодят- така, като изчезнат българите, ще сме първата държава, върнала се от21 в 13 век- навсякъде ще има катуни, каруци и коне. 30 години любимите ни политици натам ни тикат, ето - още малко и ще успеят, само още 2 поколения да измрат и готово

66

Анонимен

преди 5 години

Въпреки всичко, в България има много хора които смятат че страната е супер! Че сме цъфнали, че сме били уважаван член на ЕС и гръбнак на Балканите! Че сега имало банани и тоблерони пък преди не. Как можеш на такива "брилянтни" мозъци да им обясниш че положението е трагично! Че страната е вече обречена и че след години ще има мнозинство от неграмотни озверели диваци, които сега живеят от кражби и помощи, но после като няма от къде да точат, ще стане страшно! Първите по всичко негативно!

65

Анонимен

преди 5 години

Защо след 2050г? Те и сега МЛАДИТЕ учители на Я. Такева са неграмотни, ама с предимство. Какво поколение ще подготви неграмотния МЛАД учител? Това няма значение! Важното е да е МЛАД!Защо не виждам статия за паричните и предметните награди, с които ВУЗ-те зарибяват кандидат- студенти? На ЛАФ.КА ги обърнаха тия университети! Юруш народе на билетчетата!

64

Анонимен

преди 5 години

пълна катастрофа е б.лгаристан

63

Анонимен

преди 5 години

Рефорните в образованието и социалната политика на ГРОБ дават ли дават резултати....... Но те проблемите описани в статията няма да са за ГРОБ, те ще бъдат за държавата.... и то много след като ГРОБ вече не са на власт!

62

Fallschirmspringer

преди 5 години

До Burzum"""По улиците всички гледат умно"""Едва ли ,по -точно зависи от гледната точка и от базата за сравнение.Но предполагам ,че това беше сарказъм.Защото такава безпросветна тъпота ,която струи навред край мен ,не съм срещал

61

Аз

преди 5 години

Има и друг фактор. Тия 1,5 млн работещи на 80% са осигурявани на минимална работна заплата. Прикриват се данъци, крадат се държавни пари от частника. Тези, които им правят проверки пък отиват само за рушвета и така внесените пари в държавата са милярди по-малко от колкото трябва да са. Като цяло с всичка сила вървим към падение и смаи си го правим.

60

X

преди 5 години

Пак Путин е виновен ! Слушайте Бойко, Плевнелиев , Паси и т.н. Обърнете глави на запад и се молете да ви върнат разрушената икономика и работещи българи ! 30 години ви трябваха за да проумеете елементарни неща - образование, икономика, здравеопазване ... Няма връщане назад! Останаха само спомените! Прави се оказаха Дънов, Ванга и Севрюкова!

59

СатаНАТО

преди 5 години

Функционално неграмотни винаги е имало и ще има.Около 15%. Но също толкова винаги са и абсолютно грамотните - висшисти и хора, които се ориентират в живота. Няма нужда толкова да преекспонирате нещата. На всеки 20 ФН винаги ще има по един грамотен началник, който да им дава наклон.

58

Fallschirmspringer

преди 5 години

Опитах са да посоча принципите , а не да изпадам в конкретика.Все пак Платон е живял преди 2400 години .Конкретиката е етюд от общата картина и за различни общества и системи е различна ,както и за различните държави.Тъй като България в последните 29 години е както се казва на командно дишане ,то по тази тема може много да се разсъждава

57

Анонимен

преди 5 години

До FallschirmspringerИ същата тази власт вдигна възрастта за пенсиониране на полицаи и военни с 12 години и за 10 години само веднъж им увеличи заплатите.Явно не си запознат с тези подробности.

56

Анонимен

преди 5 години

До FallschirmspringerСъс заплати от по 700 лв на полицаите ли се изгражда тази неоплатонова държава?Щото стражите трябва да са платени,а те не са.В България има една върхушка ,която благоденства и всички други мизерстват,включително и посочените от теб.

55

Анонимен

преди 5 години

Абсолютно единственият ни шанс е да направим ударна програма за привличане на българи от общностите в чужбина.Тук, обаче, има един проблем - те няма да се навият да ги управляват разни бивши ченгета и селски тарикати.

54

Един от многото

преди 5 години

До Кори 48:Функционално грамотният човек си е такъва и при комунизма,и при капитализма!?!Който е кадърен,знаещ и можещ,той се е справял и оправял,както преди,така и сега,както у нас,така и в чужбина!?!На глупавите,мързеливите или некадърните все някой друг им е виновен,и най-вече политическата система от миналото или настоящето!?!

53

Fallschirmspringer

преди 5 години

Според мен ,просто ударно се изгражда държава от неоплатонов тип,а всички ,които поне малко са се интересували, Платон си е представял структурата на държавата като пирамида,от три основни слоя.На върха и най-малоброен е слоя на елита,втория и по-многоброен е слоя на стражите,а те освен силови структури са още посатели ,артисти ,социолози ,икономисти ,просто всички ,които подържат или възхваляват тази "пирамида", а най-долу е слоя на робите ,който по обясними причини е най-многоброен

52

Читател

преди 5 години

До Кори, никой не говори за комунизъм! Вашето мнение само доказва тезата в статията за функционалната неграмотност!

51

ДО 2050

преди 5 години

До 2050 няма да е останал жив българин на тази територия. Българският ще е изчезнал като език затова няма да има учители. Кой ще учат? Сегашните пенсионери ще са измрели, така че лекарите грамотни или не, няма да има значение. А за пенсиите. Ами то пенсионните фондове отдавна са източени, пари няма. Формално ще вдигнат възрастта до 80 години. Европата откъде да знае тия,, подробности". А най-глупавото е как да задържим хората с образование в България. Защо някой да се жертва да живее тук???

50

Анонимен

преди 5 години

До е.ати журналистите 49Няма какво да гасим! Откраднаха крушката още преди 30 години!

49

е.ати журналистите

преди 5 години

Няма как функционално неграмотни хора да станат лекари и учители!Това е нонсенс.Държавата ще изчезне-това е ясно вече и на слепите.Последният да гаси лампите!

48

Кори

преди 5 години

Страшни са пораженията на комунизъма. Един унгарец беше казал, най-страшното на комунизма е това което идва след него. Хората които управляват държавата днес; тези които управляват медицина, образование и всичко са продукт на комунистическата система!