14

Анонимен

преди 6 години

3150 лева ? Брей, брей.

13

Анонимен

преди 6 години

Туризма да обобщим - сервитьори, чистачи и общ персонал. Какви заплати да ви дават ? Да не сте ядрени физици.И как се мерите с ИТ сектора ? Там трябва доста учене и знания . Излагате се вечв.

12

hehe

преди 6 години

фирмите които последните правителства каниха, заради ниските заплати в БГ, просто Никога няма да увеличат заплататите. По-вероятнбо да си съберат халета - и към Африка или Азия.На България и трябват друг тип чужди инвеститори, това обаче изисква и друг тип управници, а вече често и друг тип работници, просто съвестни и кадърно хора трудно се намерират по тези ширини, всичко нормално бяга , именно заради лошите условия. Така се получва омагьосан кръг

11

Анонимен

преди 6 години

България не е държава, не е дори колония..............само една територия................животът не е само на жълтите павета............бедността е голяма............ИТ - секторът няма да спаси България.............скоро всеки трети или четвърти завършил университет ще се пише програмист или ИТ-специалист.

10

Анонимен

преди 6 години

Държава не се прави само с ИТ-сектор...................т.нар. супер спецове в ИТ-сектора работят за чужди фирми.Скоро няма да има кой да работи на алчните БГ-работдатели...............дори пакистанци и молдовци..............ама имат пари за любовници или за екскурзии до Малдивите !!

9

Анонимен

преди 6 години

Нормално ли е инженер в болница да взема 700 лева заплата???Нормално е, да, щом не е лекар................ами само инженер............или висш немедицински персонал!!!Гарантирано на територията със затихващи функции............която някои я мислят за държава!!!

8

лошо

преди 6 години

Странно защо в туризма в който има постоянно и не малки движения на приходи и постоянно се строят хотели заплатите са най малки?явно се краде най много в туризма и за служителите нищо не остава.

7

Анонимен

преди 6 години

Не може всички да са програмисти или ИТ-специалисти.В провинцията масово се работи за заплати за заплати под 800 лева.София не е България.

6

Анонимен

преди 6 години

Ми кой за квото е учил. Специалист по туризма се става много по-лесно от програмист. Отделно, че начинаещ програмист без опит пак започва горе-долу от 600-800 лв.

5

Анонимен

преди 6 години

Държавата,ако не въведе минимална работна заплата по Браншове,и да не могат работодателите да плащат под това ниво,както е в Гърция!Скоро много професии ,ще са чао...Дори вече е прекалено късно!!

4

до 1

преди 6 години

Пълни глупости говориш ти, драги. Преди 7 години, завършвайки университет, започнах с начална заплата 1500лв.. В момента взимам в пъти повече. В нашата компания (200+ човека офис в София) човек с година опит започва да работи за 2500лв. чисто. 1500 взимат телефонистите, които нямат ама нищо общо с IT сектора... Разбира се, около 1500 е и началната заплата за хора без опит на позиция, изискваща някакво аналитично мислене.

3

Анонимен

преди 6 години

Бла, бла бла, бла... приказки, приказки и пак приказки, но ефект нулев. Пука им на работещите бедни какво говорят от синдикатите, като в края на месеца пак си броят стотинките и се чудят ще успеят ли да си платят сметките и да купят нещо за детето или няма да успеят. А иначе на приказки нашите синдикати са номер 1, в това никой не се съмнява.

2

Анонимен

преди 6 години

Я от синдикатита да ме светнат,в кой частен сектор в България има колективен и браншови трудов договор...И,кой може да задължи работодател да подпише такъв...Никой!!

1

Iti

преди 6 години

Абсолютни глупости! Може и да има някой IT с 3000 лв заплата, но масово заплатите са около 1500-1600.