120

Анонимен

преди 6 години

Имате топломер в абонатната станция, колко ви е показал февруари и колко март. Значи крадците не са си спрели радиаторите, добросъвестните са си ги спрели и изведнъж набъбва сградната инсталация също и цената на единица отчетена от топломера, тъй като борят единици намалява, а отчетеното в станцията не. И се разхвърля подялово на всички. Просто сваляйте радиатори , пломбирайте, изолирайте се външно и плащайте само сградна.

119

Анонимен

преди 6 години

При средна сметка за Декември-Февруари 150 лв, днес за март имам 226 лв? Как най-студените месеци са с по ниска сметка спрямо март? Тази година времето бе сравнително топло, някой неможа да се нагуши и реши накрая да свали кожата на хората! Къде е прокуратурата, къде е държавата?

118

Анонимен

преди 6 години

сметката ми е двойна спрямо предния месец, а реално половин месец не бях у дома, каква база от него крадци и лъжци

117

Анонимен

преди 6 години

До 119 жоро. Успокой се. Казваш краде от съседите."Нямал уреди" ми няма радиатори. Как и къде да слага уреди/ те са на счетоводствотж/ на ли проверяватПРОВЕРЯВАТ.2 Ако краде от съседа това не е проблем на ТОПЛОФИКАЦИЯ а е проблем на съседа той покрива ТаЯ кражба

116

Жоро

преди 6 години

До 1122 големи радиатора + лира в банята, 72 квадрата, над партер, с истински (индивидуален) топломер, лирата работи нон-стоп на макс - 95лв за март, в това влизат 4 кубика топла вода по 7 лв; около 15 лв на месец е такса сградна инсталация. А сега ми кажете къде е проблема? В неефективните отоплителни инсталации или в цената? Хора, не разбрахте ли че проблема е старите инсталации, с липса на идивидуални топломери където масово се краде, ама *** краде от съседа, а не от ТЕЦа...

115

Анонимен

преди 6 години

Как работят в Тахем? През март всички радиатори са спрени. През март миналата година - също. Тахем "отчита" дистанционно по гореописаната формула 200 лв. Е как става така? Не е ли редно онази русата омбутсгърлка да се задвижи?

114

гого

преди 6 години

***, през март само 14 дни използвах парното, и пратих най-голямата сметка, копе лета, къде е държавата правителството? къде си БОКО *** такова

113

Руцифер

преди 6 години

Какво значи ТЕЦ? Топло-електрическа централа. Ерго тя, централата де, прави ток, от който вторичния продукт е топлина. Продава и първичния и вторичния. Колко производства могат да се похвалят с такава далавера?

112

Анонимен

преди 6 години

Топлофикация е едно долно, авторитарно и нехуманно дръжество което трябва да бъде бойкотирано, докато не прекратят практиката да ограбват масово клиентите си...!

111

До 112

преди 6 години

Имам 8 радиатора, пускам 6 от тях и вечер е 24 градуса навсякъде в апартамента ми и сметките ми са под 100 лева на месец, като знам само за един съсед, че краде и не плаща.За да плащаш 120-145 лева, значи почти всичките или всичките ти съседи крадат. Цената на парното е ниска и не знам какво нормализиране очакваш.

110

Анонимен

преди 6 години

два радиатора за 60лева ли .. да бе да няма начин аз тука за един радиатор в детската стая плащах 120-145лева.. повече никога парно докато не се нормализира цената

109

Анонимен

преди 6 години

Очевидно е, че при формула, при която няма връзка между потреблението и плащането за това потребление, винаги ще има огромно разминаване в сметките. Не знам кой умник е измислил този турлю-гювеч наречен формула, но е за затвора.

108

елена

преди 6 години

Отоплявам се на ток. За февруари имах 120 лв. ток, за март 80, е явно потреблението ми през март е било по-ниско! как за топлофикация е било по-високо?

107

Анонимен

преди 6 години

Така става, когато в една формула се смесят ябълки и круши. В случая се смесват годишни данни от предишната година с месечни данни за текущата година (коефициента).

106

Жо

преди 6 години

До 100 и 103 "До Жо"ПЪРВО- Роден съм в София на 100 метра от "жълтите павета".ВТОРО- Как се сключват договорите зависи от този, който предлага услугата. Така е при сключване на договор с банка, с мобилен оператор и т.н. те ти представят Общи условия за договор и ако си съгласен- сключваш договор. ТРЕТО- Според законите у нас, доставката на парно и вода е да ГРАНИЦАТА на имота- т.е. щом тръбата влезе в мазето на блока/абонатната. Затова договорът се сключва с Домсъвета на блока.

105

+++

преди 6 години

Формулата за изчисление на какво трябва да плащаме дефинира някакви правила, които фирмата, която прави сметките ни е задължена да спазва. Фирмата е тази за дялово разпределние, която може да е и Топлофикация. Въпросът е кой измисли този изключително лош начин за формиране на сметките? В тази формула са смесени по възможно най-лошия начин данни за предишната година, с данни за текущата година (коефициента). А колко по-просто може да се решат нещата с плащане според кубатурата на имота!

104

Берлин

преди 6 години

А аз не плащам нищо за отопление. Зимата никога не съм пускал парно и ходя по *** и тениска вкъщи. :)

103

Обективен

преди 6 години

Проблемите с парното са три. Първият са мизерните доходи на българите. Вторият проблем са съседите, които крадат и им плащаме тяхното потребелние. Третия проблем е най-интересен - получава се едно противоречие между законите на физиката и юридическите закони, които се опитват да отменят законите на физиката. Това е. Решението на проблема е просто - връщане към плащането според кубатурата, при което ще ни е по-топло и по-евтино.

102

Анонимен

преди 6 години

До ЖоПолзваш парно от 1963 г.? Тогава ли дойде от село за софийско жителство, като верен партиен другар. Такива са основен персонал в енергетиката. Затова така крадливо ни върви. Много доходоносно е да си "на кранчето" и "на гишето" в банките. Там са все такива... Друг е въпросът, че 250-300 лв. изобщо няма да ни е скъпо зъзненето, ако доходите са 2-3-4000 лв. Но при преобладаащо 600-800 лв. си е умирачка. Остави стъкмистиката и "свирката" настрани.

101

Дръндер

преди 6 години

"сградна инсталация за сезон 2016/2017" Е те тук не сте прави! Съдът каза, че няма такава такса! Ерго - не са коректни!