Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Сметките за парно и топла вода за март са изготвени коректно, съобщиха от "Топлофикация София" на фона на множество жалби на софиянци, че са сериозно надути.

Дружество информира, че изчисленията са направени съобразно изискванията на Наредбата за топлоснабдяване.

От "Топлофикация" съветват потребителите да се ориентират в месечната си сметка, като извършат последователно следните изчисления:

Още по темата

(Енергия отоплени + сградна инсталация за сезон 2016/2017) ÷ Брой дни с отоплени за сезон 2016/2017 (185 дни) x Брой дни с отопление в съответния месец (31 дни през март 2018 г.) x корекционен коефициент* актуална цена на топлинната енергия (79,98 лв./МВтч без ДДС).

От дружеството обясняват и как се определя корекционният коефициент, с който се коригират сметките за м. март 2018 г. във всяка отделна сграда:

Количество топлинна енергия, измерено с топломера в абонатната станция през м. март 2018 г. ÷ Количество топлинна енергия, измерено с топломера в абонатната станция през м. март 2017 г.

За база се приема реалната консумация във всеки отделен имот за предходния отоплителен сезон, отразена в изравнителната сметка. Всеки клиент може да открие останалите необходими данни, които да приложи във формулата, в информационната част на месечното съобщение към фактурата си, пише "Монитор".

От "Топлофикация София" ЕАД напомниха на клиентите си, че отговори на въпроси за начина на формиране на сметки клиентите могат да получат по всички канали за комуникация – на телефон 0700 11 111, в клиентските центрове, на e-mail: inf_r@ toplo.bg или info_r@toplo.bg, в чат платформата на сайта www.toplo.bg във Фейсбук страницата на дружеството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase