107

възмутен

преди 6 години

Заплата 2000лв, докато за същата работа в държавите, от където са компаниите, се плаща 4500 евро или близо 5 пъти повече. Това ли ни е гордостта? Че същата работа, за която се изисква същото обучение, тук ни плащат на безценица?! Това и в Китай , и Индия го няма! Там заплатите са ниски само в масовите сфери като производство където обучението е елементарно.

106

инж

преди 6 години

ех, да имаше 50 000 заети в машиностроенето... ще настъпи такъв живот...

105

До телефонистка

преди 6 години

Г-жо, вие страдате от когнитивен дисонанс (направете си справка, ако не знаете какво значи). Точно в Германия има много реално производство (на коли например), а тук нямаме нищо. Само езици.

104

anonimen

преди 6 години

Статията е ПР на въпросната асоциация. По БНТ миналата седмица имаше предаване, където споменаха т.нар. "изнесени услуги" , като формиращи 0.3% от БВП - останалото идва от индустрията. С навлизането на RPA, най-вероятно дейноста ще се нуждае от по-малко персонал и логично ще залезе.

103

do 103

преди 6 години

ми те тогава работниците от БМВ умрели от глад бе))): Туп комунист чугинен!

102

Анонимен

преди 6 години

При демокрацията пари вземат само търтеите,дето са с две леви ръце и от нищо не разбират,освен от *** идеологии.Хората,които са заети в реалното производство,доколкото вече го им и създават материални блага,едвам оцеляват.

101

телефонистка

преди 6 години

До Анонименстига говори през главата си .... точно германия и австрия са едни с най-добре развитите аутсорсинг компании в европа ... всеки трети човек в Германия смециялно работи в кол център и компаниите съществуват вече повече от 20 години, докато в България тепърва се основават такива...

100

Анонимен

преди 6 години

Познавам такива,дето работят в тия центрове.Освен че знаят чужд език(то и ромите знаят няколко)друго не могат.Вързани са в ръцете отвсякъде.Утре като хлопнат кепенците тези кухи компании,съкратените няма и за метачи да ги вземат.

99

Анонимен

преди 6 години

При демокрацията умните и кадърните работята телефонисти на аутсорсинг и си взимат хилядарките а смотаняците и мързеливците не могат да си намерят работа и нямат пари да си платят парното и тока. Демокрацията е най-съвършената и най-справедливата система.

98

Анонимен

преди 6 години

А в Швейцария, Германия, Австрич, Франция, Белгия, Холяндия защо няма аутсорсинг. Техните икономики зле ли са, само ние ли сме добре?

97

телефонистка

преди 6 години

До Свмай си дойдохме на думата :) и пак казвам...ще те черпя един вегански дюнер тогава

96

телефонистка

преди 6 години

До До телефонисткаама си забавен/на и ти ... моята месечна заплата е вече в евро.. не ми обяснявай ти на мен колко мога да събера за 2-3 години ... само казвам, че всеки може да успее да стигне до нивото, на което съм аз специално с тази работа, но уви...понеже всички тук знаете как стоят нещата с моята ''професия'' и докъде може да се стигне, ще си останете деградирали сметкаджии и ще плюете хроския успех хаха

95

Анонимен

преди 6 години

Съмнявам се че някой е протеже на някой да работи в такава фирма. Ако не знаеш перфектно поне един език нямаш реален шанс..Та каквото и протеже да си..

94

до 93

преди 6 години

Злобен хейтчо, защо един млад човек, който има възможност от достойно препитание да е лиглю..И как подяволите би могъл да работиш там, ако разбираш ли си бил протеже на някой..Те не могат да си намерят хора и плащат по хилядарка за препоръка нашия още ми говори за връзки.Мислех си че това гнусно оправдание е изчезнало вече.

93

до 90

преди 6 години

По-зле и от нашия. Бих казал трагичен..А нашия изобщо не вярвам, че е толкова зле..

92

Анонимен

преди 6 години

Без тези телефонисти все някак си ще преживее един човек.Но как хората ще съществуват без храна,облекло,домове,образование и здравеопазване.А работещите в тези сфери у нас далеч не вземат такива заплати и едвам оцеляват.За тях пишете,а не за един файтон лиглювци,почти всичките протежета на някого.И най-после разберете,че не всичко се върти около София.Навсякъде живеят хора,които заслужават достоен живот.Престанете с тези блудкави долнопропбни публикации,които разделят хората и пораждат омраза.

91

Анонимен

преди 6 години

Тука както винаги пишат най-големите неудачници... Хората си взимат хиледарките, обикалят света, имат близки приятели в цяла Европа и гледат напред и нагоре. Вие тука, мъпети неудачни, продължавайте да си хабите плюнката. Жалки хора с право на живот.

90

ретарди

преди 6 години

обаче кол център се затваря от днес за утре и 50 000 души ще останат без заплати от над 2 000 лв. едни кредите ще престанат да се обслужват а и и имам много голямо подозрение че пенсионно-осигурителната система няма да издържи.Просто вижте какво се случва в страните от където идват тези оутсорсинг компании.

89

Анонимен

преди 6 години

Най-смешното е, че ако индийците знаеха повече езици в България нямаше да има и помен от кол центровеТова им е най-малкият проблем. В някакъв момент всички налетяха Индия, ама после разбраха, че там може да се работи с много малко хора. Манталитетът им е по-зле и от нашия.

88

Св

преди 6 години

Веган - пацифист съм. Раздавам идеи срещу спанак с бамя и глухарчета :). Успех с бизнеса какъвто и да е той, и наистина послушай съвета и не се застоявай много там. Хубава професия е както писах надолу, за усъвършенстване работата в екип, начален капитал и толкова. Няма бъдеще иначе!