39

w

преди 6 години

За Граф Дракула не знам, но за Граф Монте Кристо съм абсолютно убеден, че е българин. Няма как да избягаш през парадния вход на пандиза, ако във вените ти не тече кръв/ген от Граф Монте Кристо.

38

Анонимен

преди 6 години

Като чета някои коментари се убеждавам че ние българите не си заслужаваме историята понеже е прекалено голяма за нашето малко самочувствие!И да,Румъния е такава маного многоо късно след обединението на Влашко и Молдова но някога там в териториите на днешна Румъния се е не само писало на кирилица но се е и говорило доста близко да нашия български език!В моя край има хора наречени власи но те самите казват че нямат нищо общо с румънците!!!!!Вие сами преценете какво означава това!

37

Анонимен

преди 6 години

Социализмът лош, но построи цял Димитровград от нищото, който сега е като един архитектуране паметник на неокласицизма. Казвам го без ирония, защото сталинистския стил всъщност е неокласицизъм и е много по-хубав от да речем панелките или модерните стъклени офис сгради. Да не говорим за многото заводи, заводът за компютри в Правец, гумения във Видин и пр. А какво построи демокрацията?

36

Анонимен

преди 6 години

Българският език е ИЗЧЕЗНАЛ. Старобългарският език е славянски език. Това го пише сам Черноризец Храбър - цар Симеон. По негово време династията е била доста славянизирана. Брат му Владимир Расате има две имена, прабългарско и славянско. Добре че са славяните, та я има България днес. Двата народа, прабългари и славяни със съюз и доста мъки са устояли на Византия. Общия враг ги е сплотил.

35

Анонимен

преди 6 години

цист бг е бил, ама сега не можем да им стигнем на румънците заплатите , крадливи ченгета от ДС и графа е бил от ДС

34

Божидар Димитровски

преди 6 години

Не е бе.....македонец е!

33

Анонимен

преди 6 години

Е, сега вече ще си развалим отношенията с македония.

32

Шопо

преди 6 години

Е,па да ! От с. Банкя е..

31

Бай Иван

преди 6 години

Със сигурност не е бил румънец ,тъй като това понятие до началото на 19 век е непознато ,измислено да разделя южните балкански славяни от Русия ;) !!!

30

Анонимен

преди 6 години

Глупости. Македонец е граф Дракула ... а всичките му живи роднини са данъчни

29

ЦЕПЕШ

преди 6 години

При всичките му кусури, Божидар направи повече за българската история от цялата БАН.Иначе гледах предаването и втората му част за турското робство ми беше по интересна от на божо сладките приказки

28

върнете звездата

преди 6 години

В Прага дето уж мразят руснаците си седи петолъчката на хотел Интернационал, една сграда, по-красива даже от нашия партиен дом. Странно защо у нас сталинизмът строи красиво само в Димитровград, а партийния дом е такъв грозноват? Но както и да е, върнете звездата на върха! Като видях пражката петолъчка се разтреперих от умиление.

27

А Димитров е македон

преди 6 години

"Всичките му документи са писани на български език"То и документите на нашие владетели преди Симеон са били писани на гръцки и латински, но това не ни прави ни гърци, ни римляни. Много прекалява този човек. Добре е, че все пак е по-скоро смешен, отколкото опасен. ???А статията е повече от ужасна - едно заглавие, а съдържанието - нахвърляни някакви компости от различни търдения без връзка и смисъл. На такива учени, такива "журналисти" подхождат.

26

Анонимен

преди 6 години

Наздраве Божо

25

Из предаването...

преди 6 години

Българска история на по чаша ракия.Такива глупости са подигравка с историята на България.

24

Бай Дракул

преди 6 години

Добре, че великият Калоян, получил от папата титула "крал на българи и власи", е спасил източното православие, та сега цар Вова да има основа, на която да базира идеологията на възстановената империя.

23

Историк

преди 6 години

Чудно е как този троен доносник прикрива неграмотноста си .Сигурно скоро ще обяви ,че е брат на Мао Це Дун.

22

Анонимен

преди 6 години

Сите знаjат дека Владе Цепески - Дракулски je македонец.

21

vlady

преди 6 години

Влад е бил един от най-добрите държавници на Европа - набива на кол разбойниците, турците, протурските аристократи сепаратисти и крадците от хазната. Като резултата постига ред, законност и сериозен икономически растеж. Неслучайно румънците казват "Къде си Цепеш, господарю?". Съвременна Европа включително България се нуждае от такива държавници.

20

Да

преди 6 години

Време е такива кукундрели да ги пенсионирват и да се отдадат на почивка и пенсионерски живот! Колкото и да си учен, идва момент когато остаряваш и акъла ти изхвръква, почваш да ставаш вулгарен, сприхав и най-вече смешен!