199

Татарин означава -

преди 5 години

наемник/смъртник/.Това са наемниците в монголската армия, които заемат челните атакуващи редици. Сред тях има християни, мюсулмани, будисти и всякакви други( т.е. всякаква пасмина, на която се плаща).

198

++++++++++++++++++++

преди 5 години

.....а за направата освен рубин, са използвани и два килограма злато....Това е грешно. Не е рубин(няма такава технология за производството му, а е РУБИНЕНО/вид червено/ стъкло), за чиято направа се използва злато. Рядко се прави, защото е скъпо.

197

Немците са се

преди 5 години

страхували от Влад Цепеш, защото ги е пердашил най-редовно. Дракула идва от българската дума ДРАКА. Нужно ли е да ви казвам значението й? Брам Стокър поради модни тенденции го обявява за вампир. що се отнася до ЗАМЪКА НА ДРАКУЛА- това е чиста търговска фалшификация. Той никога не е живял там.Донякеде думата ДРАКА се свързва с растението ДРАКА, което наподобява на ДРАКАРИТЕ(корабите на викингите и самите викинги). А И НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ, ЧЕ ТРАНСИЛВАНИЯ Е БИЛА БЪЛГАРСКА!!!

196

Fakt

преди 5 години

Krustoska megdu Gagauz i Pe4eneg ne ozna4ava to4no Bulgarin.

195

Анонимен

преди 5 години

Добре че се помина тоя.

194

Анонимен

преди 5 години

Явно е бил българин, набил е много турски глави на колове!!

193

Цепеш

преди 5 години

Това,че са писали на български е неоспорим факт,но не е доказателство,че Дракула е бил българин.

192

Ханс

преди 5 години

Ние това много добре го знаеме, сензация е че наричаме руската и3 мет подло откраднала ни Влашко и Молдавия - освободители.

191

Анонимен

преди 5 години

Днешните историци нямат правото да изследват обективно историята. Плаща им се да извращават историята. Някои стигат дотам да поругават Левски, Ботев, Батак...

190

Анонимен

преди 5 години

Благодарение на хора като Божидар Димитров, Пламен Павлов, и Росен Петров-историята става по -позната на повече българи. Това е факт. Кусури има всеки, но не трябва да не отчитаме и добрите неща, които някой правят

189

П.Петров

преди 5 години

Мисля, че разминаванията се дължат на нещо, което не са ни учили по социалистическо, че България от основаването си като държава, още преди Аспарух е империя, а на Балканите се затвърждава като такава и още повече се затвърждава от православието, кирилицата и книжовния старобългарски език. Като империя България включва различни племена, които се управляват от местни владетели, които съвсем не е задължително да са българи, но са под общия български Закон, в последствие книжовност и култура.

188

П.Петров

преди 5 години

До 194Официално пише, че Мирача Стари е сина на Раду I Басараб, който е син на Николае Александру Басараб, син на Иванко I Басараб, а произходът на "Басараб" е неясен, с предположения за кумански.Има ли документи, в които Мирча Стари се определя не като влах ?

187

П.Петров

преди 5 години

До Анонимен 188До 17-ти век латинският е официалния книжовен език в цяла Западна Европа, което не означава, че владетелите им са римляни. По-същия начин в Княжество Влахия се е ползвал българският език, което не прави автоматично владетелите им българи. Та почел съм , но винаги може и повече. Хипотези може да има всякакви, но без доказателства си остават в сферата на "македонизма".Анонимен 186, ще ме осветлите ли, да не ходя *** по света ?

186

До П . Петров

преди 5 години

Мирча Стари променя фамилията от Асен на Бесараб.Това е като символ на независимост пт Търново.А Бесараб си е българска дума- географско прозвище за цяло Влашко(със Задпланинско-поз.сега като Трансилвания) и Молдова

185

Анонимен

преди 5 години

Няма никаква сензация- това е факт.Владимир Цепеш и цялата влашка аристокрация и духовен клир са българи и това е все известно.Не само , но по това време населението на Влашко е съставено основно от българи, избити от постоянните войни , подобно на Белградският пашалък малко по късно.Не само ,но преди Мирча Стари да промени фамилията-всички са от Асеновци, братовчеди на българските владетели.А за Влад с българският прякор Цепеш(стр.бълг.Цепя -набивам) .

184

Анонимен

преди 5 години

Ясно е, че никой не може да забрани пиенето на "професора", но поне не му давайте публична трибуна.

183

Драк-трак

преди 5 години

Граф дракула е българин,а Вампир Димитров трак...

182

Патриот-майтапчия

преди 5 години

Здравейте, Циркаджии!

181

Анонимен

преди 5 години

до П.Петров.Уточнение.Не познаваш българския език-срамно е.Неговата дълбочина и и основа(това е изключително важно).Не приемай думите като ,а като стимул да опознаеш корените си..:)

180

Анонимен

преди 5 години

До П.Петров.За да изказваш мнение е необходимо минимум 20 г да се занимаваш(да се чете историята) .Предстоят ти много години на четене..:) Успех