Видео 16.04.2018

Сензация от Божидар Димитров! Граф Дракула - българин!

"Известният Влад Цепеш - Дракула, воеводата на Влашко, е българин", заяви в предаването "Операция: История" проф. Божидар Димитров.

"Всичките му документи са писани на български език", продължи историкът и поясни, че до 17 век официалната документация в голяма част от днешна Румъния се е водила на книжовен български език. 

Коментирайки голямата победата на цар Калоян над рицарите на император Балдуин Фландърски край Одрин на 14 април 1205 г., Божидар Димитров посочи пред Bulgaria On Air , че по този начин Калоян спасява източното православие от силно негативно настроената срещу него Латинска империя.  

Говорейки за българското възраждане директорът на Института за исторически изследвания на БАН доц. Даниел Вачков посочи, че "въпреки стопанския напредък, въпреки къщите на няколко ката, българинът не е действал сметкаджийски и е имал куража да въстане срещу османското владичество". 

Историкът и специалист по османистика Валентин Митов акцентира на тежкото положение на българите по време на 5-вековното робство и особено на ''кръвния данък'' за съставяне на еничарския корпус.  

Журналистът Мила Вачева разказа увлекателната история за това как е демонтирана, изгубена и после отново намерена огромната петолъчка на бившия партиен дом в София. Според нейните проучвания  Партийният дом е имал две петолъчки, като едната е доставена през 1985 година и е имитирала напълно Кремълската звезда, а за направата освен рубин, са използвани и два килограма злато.

Коментари Напиши коментар

202

Татарин означава -

преди 9 месеца

наемник/смъртник/.
Това са наемниците в монголската армия, които заемат челните атакуващи редици. Сред тях има християни, мюсулмани, будисти и всякакви други( т.е. всякаква пасмина, на която се плаща).

201

++++++++++++++++++++

преди 9 месеца

.....а за направата освен рубин, са използвани и два килограма злато....

Това е грешно. Не е рубин(няма такава технология за производството му, а е РУБИНЕНО/вид червено/ стъкло), за чиято направа се използва злато. Рядко се прави, защото е скъпо.

200

Немците са се

преди 9 месеца

страхували от Влад Цепеш, защото ги е пердашил най-редовно. Дракула идва от българската дума ДРАКА. Нужно ли е да ви казвам значението й? Брам Стокър поради модни тенденции го обявява за вампир. що се отнася до ЗАМЪКА НА ДРАКУЛА- това е чиста търговска фалшификация. Той никога не е живял там.
Донякеде думата ДРАКА се свързва с растението ДРАКА, което наподобява на ДРАКАРИТЕ(корабите на викингите и самите викинги).

А И НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ, ЧЕ ТРАНСИЛВАНИЯ Е БИЛА БЪЛГАРСКА!!!