47

Анонимен

преди 6 години

До 39 Преди Иречек да пише България е със самосъзнание с култура Европейска. Тя е част от СВЕЩЕНАТА РИМСКА ИМПЕРИЯ.Бългапите и при Османската Империя са учели, търгували свободно на запад по дунава никой не ги е спирал. /БЕЗ период 1962-1989г./

46

Анонимен

преди 6 години

Тюрките са на юг от Кавказ, ние сме от северната страна и степите. С тези *** пък СЪВСЕМ НИЩО общо нямаме

45

Цветан

преди 6 години

"...проповядващите фашистка или друга антидемократична идеология". Защо никой не казва нищо за другаря Живков, който се продавал най-много, според статията? Или това беше демокрация?

44

Анонимен

преди 6 години

Просто в Английските источници централно азиатските народи са под общото наименование Тюрки. Всъщност това е защото са Мохамедани и Отоманската империя е била като правило Могамеданска. Халлифата е разформирован пак от англичани 1918 след ПСВ.

43

До 4

преди 6 години

Няма друга такава държава ли? Опитай се тази ,,сергия " с този лик да я разпънеш в Германия.Ще те приберат веднага. Ти на колко годинки си и излизал ли си по-далеч от Люлин.Нямало такава държава.Пубер голобрад.

42

Ника

преди 6 години

Вечният проблем за четенето и четящият,за истината и лъжата,ще остане,докато има профани,които вместо да почетат повече - като патки повтарят чутото от някой "авторитет"

41

Анонимен

преди 6 години

Абсолютно вярно, 36! Славяните имат друга логика на езика. Пример рано - късно. Скоур-нескуор. Т.е. - рано - не рано. Часовете се казват по друг начин, като европейците - 15мин. до 10 часа. Това не е само словесна разлика, а начин на възприемане на време-пространството. Славяните имат само 3 времена и едно наклонение за бъдеще в миналото. Ние имаме много по-сложни времена, 9 мисля. Ами нищо общо си нямаме!

40

Анонимен

преди 6 години

Славяните са по руси и са мързеливи. Обичат да пият бързо да се излежават дълго и да ядат сланината / вносна/ от Китай.

39

д

преди 6 години

От Александър до Цезар ,Карал Велики ,Симеон Велики до Кортес и Наполеон .Все велики личности ,но и масови убийци .Хитлер и Сталин просто имаха нови оръжия ,имаха ги и Чърчил масов убиец и американските президенти ,също масови убийци .Историята както беше казал Бисмарк е точно това ,желязо и кръв .

38

история на България

преди 6 години

Дори в комунистическата история на България пишеше ясно че Константин Иречек е писал глави от българската история.Не се споменават два факта:1. Той е дипломат представител на Австро-Унгария.В комунистичката история ясно е отбелязано че Австро-Унгария е против България2. Казват че той е Чех, но пропущат да кажат че Чехия е в състава на Австро-Унгария по времето на Алеко Константинов.Да пишем ли за Хашек и плагиата Константинов или друг път?

37

Анонимен

преди 6 години

До просто фактТака казват някои ,обаче има едно ''но'' тия са предимно тюрки тоест номади-монголи и скити дотук добре ама тюрките не са строели градове. Българина, където е минал е оставил градове това говори че се доста древен народ по-древен и от тюрките И нещо малко известно най-старият и най-точният календар на света е българският и е под защита на ЮНЕСКО.

36

Анонимен

преди 6 години

Хитлер ни е дал земя ,която глупавите ни политици изгубиха 1913 .Всичко отминава,но това остава ,даже комунистите го знаят и го усукват ,че и Сталин щял да даде ама ....Кво му пречеше да даде Македония на Сталин след ВСВ ? Ама не я даде.

35

ние не сме славяни

преди 6 години

Аз не разбирам езика на славяните. Пробвайте се и вие да се разберете с Поляк, Чех или Словак. Това са различни езици.Не зная защо Паисий е писал за Славяни, но това може да е било политически акт за да може да пласира историята си.Вгледайте се в огледалото и вижте сами.

34

Анонимен

преди 6 години

Хитлер е дал Добруджа на България и за това цяла нация му е благодарна освен тъпите сталинисти дето избиха цвета на нацията .Затова им е странно ,че Хитлер е харесван на всички комунистически простаци .

33

Анонимен

преди 6 години

И Хитлер, и Сталин нямат място на подобна сергия, заради тежката историческа памет на народите, пострадали от управлението им. Който иска да научи повече за тях, има библиотеки с информация, който иска да ги има за кумири - да го прави у дома си. Но подобна търговия с история е лош пример. За Тато обаче може да се направи компромис ;)

32

Анонимен

преди 6 години

А и със славяните не си приличаме. Те са руси и светли. По-високи и кокалести. Имат съвсем друга структура. Българите сме по-тъмни, по-ниски и леко късокраки. И това не е срамно. Хора разни. Да, има и светли българи. Все пак тук е имало много от южните славяни и сме се омешали. Но бълг-арите са арийци. Също като иранците, които НЕ са араби:)

31

просто факт

преди 6 години

Всъщност Арийци са Хуните и тези които са останали след тях сме Българите, Унгарците и Фините. А в съвременна РФ Башкорт, Татарстан и Балкарската република. Хитлер е бил впечатлен от това как Фините побеждават СССР след вероломното нападение и затова е искал да даде добър пример за своя народ за победа.

30

Сторм

преди 6 години

''затвор до 3 години или глоба до 5 000 лв за проповядващите фашистка или друга антидемократична идеология.'' И какво общо има Хитлер с фашизма и антидемократичната идеология? Хитлер е социалист, създател на националсоциализма, избран в декократични избори с голямо мнозинство, и управлявал демократична държава.

29

Анонимен

преди 6 години

Сталин може, а Хитлер не. Странно

28

Анонимен

преди 6 години

25, българите НЕ са славяни! престанете с тези мантри! Българите са кавказки народ, т.е. - арийци! Оногурите (унгарците) и Котогурите - ние, сме арийци, част от хунската империя. Справка - Божо Димитров. Пропаднал политик, но добър историк. В Унгария ги учат тези работи в училище. Славянския език сме възприели тук, на място. Аз знам словашки. Нишо общо си няма с българския като структура. Да, 30% от думите са еднакви и това е всичко. НЕ сме славяни и няма защо да се срамуваме!