35

Емигрант

преди 6 години

Скоро ми разказаха история за една ромка на 14 години с бебе на която държавата плаща издръжка като самотна майка,а на родителите и плащат детски заради нея.Получавала пари още от международни организации,помощи от ДПС и какви ли не още хватки.Та накрая заработвала 1000 лева.Каза ми го мой близък роднина.Ако е вярно,защо да ставаш учител,лекар,инженер?Вади органа и прави нещастници,за което най бедната държава в Европа се пребива да плаща!

34

Анонимен

преди 6 години

Спомняте ли си за ромът който ритна германката в метрото . Това са те . Германците ако искат ще им ги пратим всичките , но после да не ни ги връщат .

33

Анонимен

преди 6 години

Дойче веле, а и всички роми който се чувстват дискриминирани у нас да кажат защо д-р Чирков не е дискриминиран?????????

32

681

преди 6 години

Истината е, че българите сме поставени като *** на ....!Издържаме ги със социални помощи, гледаме им децата с наши средства и накрая като се окажем ние в малцинство, кой тогава ще се грижи за тяхното благоденствие?

31

Анонимен

преди 6 години

Не проблемът само в това, че е от ромски произход. Неговите качества, образования и умения обикновено са в пъти по-ниски от средностатистическия българин. На никой не му трябват нискообразовани и ниско компенентни работиници. Ако наистина е способен един *** защо да не го вземат на работа? Нима никой не иска да намери някого, който да работи добре за него?

30

Анонимен

преди 6 години

Може да имаш и 5 висши но видят ли те че си от боята ти казват елате вчера. Аз съм ром но не от тези в гетата а и съм бял и не ми личи че съм от боята. Когато завърших висшето си образование и започнах работа като инженер всички ме приеха като равен докато един ден не дойде един братовчед на който боята му личеше и настана обрат. Вече не ме гледаха с това око което преди това ме гледаха. Въпреки че съм две класи над тях в професията си и ги слагам в малкото си джобче. Но ром ли си става страшно.

29

Знаещ

преди 6 години

По времето на соца всеки ром си имаше работа, нямаше ромски махали и т.н. Дойдоха големите демократи, оставиха хората без работа и се появиха махалите. България не е държава, а територия, от там идват проблемите. Излъгаха ни и продължават дда ни лъжат и ограбват. Роми ровят по кофите но и български пенсионери го правят! Бели бългапчета просят в центъра на София, това са реалностите господа евроатлантици!

28

Анонимен

преди 6 години

За ромите има квоти, пътуват безплатно, живеят на държавна издръжка - ток и вода за тях са безплатни (плащат се от сметките на българите), осигуряват им социални жилища - и кой е дискриминиран?

27

777

преди 6 години

има на българите дискриминация, а не на ромите!

26

Lan

преди 6 години

16И аз това си мислех! А е имало малцинства с много по-лош "старт". Арменците например (защо тяхното име го изписвам без да ме цензурират?!)...хората са дошли у нас с едните дрехи на гърба! Без имоти, без земи, без нищо...и само за 1-2 поколения са се приобщили и освен по имената и интересните манджи, не може да се направи разлика! Хората са образовани, работещи...

25

Lan

преди 6 години

Азис добре го каза в едно интервю, нещо от сорта на: На който му се работи - успява! Ако зависи от българските власти, децата от етноса ще са на училще поне до завършване на средното образование! То не са медиатори в махалите, специални родителски срещи, не е канене по къщите, не са допълнителни учители...ама насила хубост не става! Никой нищо не може да те научи, ако сам не се учиш и ако нямаш подкрепата на родителите си...

24

1234

преди 6 години

Мдаа....а за това ,че една самотна майка ромка с 4-5 ромчета и се дават по 1200лв от държавата и ЕС някой нещо ще изскимти ли по въпроса??А един безработен ром отива и купува на изплащане една пералня и след 1 час я носи в заложната къща взима парите и чао...и недейте да триете всечки българи го знаем!

23

анонимен

преди 6 години

дискриманацията е от страна на индииците кьм бьлгарите колко са убииствата иизнасилванията кражбите от страна на индииците в сравнение с бьлгарите

22

1

преди 6 години

До Анонимен 23Това щях да напиша и аз. Изпревари ме :)

21

Анонимен

преди 6 години

Престъпленията се вършат предимно от такива.

20

Анонимен

преди 6 години

Най-дискриминираните са хетеросексуалните,образованите,младите,белите,физически здравите,които не ползват наркотици.

19

Анонимен

преди 6 години

До anonimenЗащо да има квота за тях?Българите с квота ли се назначават в администрацията, армията, полицията?Самата мисъл за КВОТА за другите етноси е дискриминационна.

18

Анонимен

преди 6 години

И да се образоват, и да завършат висше образование, пак не се приемат пълноправно в обществото. За р.оми е прието да работят нискоквалифициран труд- шивачки, продавачки, сервитьорки, шофьори, заварчици, селкостопански работници, санитари... Но по-висши длъжности- НЕ. Дори да имат ценз и способности. Само в медицината и в кол центровете няма ограничения. Другаде- деление.

17

Анонимен

преди 6 години

Като не работят как така се размножават? От къде пари? Или "брането" им стига?Защо не се каже колко % от престъпленията са тяхно дело?

16

Йдйдйсмйсндй

преди 6 години

От толкова много малцинства в Европа, все ромите са дискриминирани и то в почти всички държави които населяват. Постоянно ни вменяват чувство за вина, като че ли ние сме виновни за тяхната съдба.