76

Анонимен

преди 6 години

Всички пишете за стелт технологията.Ок полуневидима е и руската и американската технология но има толкова много други начини за локализиране като една Българска стрела 2 М се ориентира по най високата топлина на засичане и е много прецизна.Голяма е колкото едно РПГ и е със малко експлозив а може да свали половината самолети.Да не говорим че има радари които засичат турболенцията,завихренията които са специфични за самолетите.Най евтината технология е за радара със отразения сигнал но е вече демо

75

до 74

преди 6 години

Ф22 става само за реклама. В бой няма да издържи и 3 минути. Руските " Су" са много по маневрени и боеспособни. Колкото до сваления су който не е бил въоръжен всеки самолет може да бъде свален ако не е въоръжен да се отбранява а за изстреляните ракети по Сирииското летище от толковс ракети то трябваше да е на пепел но самолети продължсват да излитат и кацат там нищо не са разрушили. Или са калпави , или е игра межфу Тръмп и Путин.

74

Българин

преди 6 години

Хмм по добре да не се стига до там защото няма да имаме възможност да спорим-за едно си прав колега че Ф22ката е най скъп сигурно но кой е по добър това се доказва в бой а не в класации

73

Анонимен

преди 6 години

ПЪРВИЯТ ГОЛЯМ ПОЗОР ЗА САЩ БЕШЕ ПЪРЛ ХАРБЪР.ВТОРИЯТ - 11 СЕПТЕМВРИ 2011 Г.

72

Анонимен

преди 6 години

Не знам на кой не му стиска... Ама има свалени 2 Су на руската армия и 60 томахавки по сирийска авиобаза.Не виждам защо Сащ трябва да прави самолет след като още никой не е стигнал Ф22.Когато някой се изравни с него, ще покажат другото. В момента даже с оборудвания Ф16 трудно се оправят противници. Защо им е мега производство на Ф22 или Ф35.

71

Българин

преди 6 години

Ами да се пробват,щом имат огромен бюджет и супер оръжия-само че не им стиска нещо-така са си мислили всички дето нападнаха Русия до сега ама ядоха дървото нали,много елементарно е мисленето че бюджета е най важен за да се победи в една война-това е мислене на хора които си нямат представа от това-и друго-да кажеш че държавата която владее една шеста от земното кълбо не разполага с ресурси трябва да си пълен ***,Русия само като я погледне на човек на картата се плаши

70

Бай Сали

преди 6 години

Не слушайте какво Ви пишат и говорят, Грипен мрипен съвсем скоро решението ще се промени, още при първото повикване при чичо Сам ще станат Ф-16. Помнете ми думата.

69

до Анонимен

преди 6 години

Те и на Сащ им удрят Пърл Харбър и всичко е унищожено. Тогава какво се пънете да обеснявате, каква мощ е Русия----Ти май не знаеш кой разгроми Хитлер и Квантунската (японска) армия??????Във ВСВ СССР губи 27 Милиона- 11 милиона военослужещи и 16 Милиона Цивилно Гражданско Население!Германия губи 9 Милиона военослужещи и 2 милиона Цивилно Гражданско Население!

68

Анонимен

преди 6 години

Какъв як бой са нанесли американците на японците? За 1 убит японец е имало 2.3 убити американци. Като имаш впредвид, че японските войски са нямали снабраване, оръжие, храна, боеприпаси и са били с остаряло оръжие и никаква авиация. Стигнали са дотам, че да използват камикадзета вместо бомби. А американците са имали ПАРИ, оръжие, храна, транспорт, всичко. Единствените, които са имали антибиотици! Американците са яли як пердах от японците. Толкова як, че се е наложило да ударят ЦИВИЛНОТО население

67

Анонимен

преди 6 години

До 60Че е бърз - бърз е. Но това, че дори американците се отказват от него заради проблеми с производството на авиониката също е факт.

66

до Анонимен

преди 6 години

Не знам дали си наясно , но Ф16 също има модели с Стелт До сега видяхме два паднали СУ---Ф-16 няма стелт модели!Има полу стелт опитни образци на Ф-18 и Ф-15, но те не удовлетворяват военните.Защо? Питай тях!Су 24М е фронтови бомбардировач (1983г) беше свален от "засада" от уж съюзник в борбата срещу ИДГрешката на руснаците беше че техните бомбардировачи не бяха в съпровождение от истребители Су 30, Су 35Су 22 (експортна версия на Су 17 произведен в средата на 1960г.)Без шанс срещу Ф18

65

Анонимен

преди 6 години

СУ 47 е наистина експериментален самолет. Предните му криле му дава маневреност, но се оказва не особено сполучливо. В по - новите самолети на руснаците е заменено с управляема предна част на крилото, което дава значителни предимства в здравина и маневреност.

64

Анонимен

преди 6 години

Те и на Сащ им удрят Пърл Харбър и всичко е унищожено ...Ама после яко бой и то на другия край на света ... Не на границата им.Тогава какво се пънете да обеснявате, каква мощ е Русия ?:) Така както загуби самолетите си така загуби и 20 мил руснаци ...оня мустакатия.

63

111

преди 6 години

Русия не е в състояние да се мери в технологично напреднали държави като САЩ.Руснаците нито имат възможността,нито ресурсите ,нито бюджет да направят каквото и да било.В случая се вижда ,че вадят 5-то поколение изтребител ,който още е прототип.Нещо което САЩ направиха преди 20 години.Проблема на Русия е ,че е икономическо джудже.

62

до Анонимен

преди 6 години

Кое не разбра от написаното ? Хитлер пуска първия реактивен двигател-----Пропусна и изопачи фактите, че съветската авиация бе унищожена в първите часове на войната на самите летища, преди въобще да са имали възможност да встъпят в пълномащабен въздушен бой!Съветската авиация беше концентрирана в близост до границата и немците го знаеха прекрасно!Едва след като унищожиха внезапно голяма част от съветската авиация базирана на летищата започна и сухопътната операция.Не преди това!

61

Анонимен

преди 6 години

Да бе то гроздето кисело нали знаеш :) Не знам дали си наясно , но Ф16 също има модели с Стелт. До сега видяхме два паднали СУ :) Сигурно и те са си преговаряли, колко лесно се виждат и се свалят.В Сърбия ПВО е стреляло на посоки със всички възможни ракети ударът е на шано не от засичане, а Нато са подценили мисията. Те сами си го признаха.

60

до Анонимен

преди 6 години

Ф22 почти няма проблеми бърз е , маневрен с добри ракети и Стелт----Ф22 е стелт платформа за аборигените!Онези които разполагат със съвременни РЛС станции си го виждат съвсем нормално."Свети" на радарите им като "коледна елха".Да не забравяме, че сърбите отдавна се "извиниха" на американците когато свалиха Ф117.Щото не знаели хората, че бил "невидим"! -))))Скоро след това Ф117 е свален от производство!Що ли???-))))))

59

Анонимен

преди 6 години

До 57Кое не разбра от написаното ? Хитлер пуска първия реактивен двигател. Това е се едно да сравняваме Москвич с Ферари. Не знам какво говориш изобщо. ...Русия не е в състояние да се мери с богати държави. 1 милиард за разработка на ф35 е нищо...За държава като Сащ. Там бюджета е трилиони.

58

Анонимен

преди 6 години

Ф22 почти няма проблеми бърз е , маневрен с добри ракети и Стелт . Ф35 е проблемен , не е това което трябваше . Най вероятно , ще минат на следващо поколение. Има доста класации в Интернет ...никъде няма класиран руски самолет пред Американски.

57

Анонимен

преди 6 години

Да не забравяме , че най-бързия самолет в света в на САЩ Норт Американ Х15 развил над 7 000 км в час . Естествено това е експериментална програма на Наса, но всяко нещо служи за нови и нови внедрявания. Така че никой не знае , какво може да излезе от ултра скъпата Пустиня Невада :)))