51

Жалко е

преди 6 години

това, че абсолютно никой през последните 73 години не обръща внимание на този проблем. Аз от години живея извън България и сега и по време на комунизма е едно и също - единствената разлика е, че днес може съвсем спокойно да пътуваш където решиш. Всичко друго си е по старому. Според мен е излишно някой да се напъва да пише каквото и да е - вашият глас е глас в пустиня!!!

50

БАЛКАНЕЦ

преди 6 години

Не е проблем шуробаджанащината когато цената на труда е добра тази схема ще изчезне.На Балканите задължително трябва със закона да се фиксират заплатите на 50 % от средните за Европа за подобни професии. ИНАЧЕ ВСИЧКО ЩЕ ОТИДЕ ПРИ АРАБИТЕ И КИТАЙЦИТЕ.

49

Какво му е интересно

преди 6 години

До Анонимен: "Демократичните" ограбваха целия свят 400г.! - Франция, Англия, Испания, Португалия, Холандия, Австрия( и Унгария)! Намибия, която съди Германия за геноцид е била нейна колония. Швейцария не е водила войни от 700г. Швеция е неутрална от 200г. Гърция открадна 350 000 000 000 !!! долара. Германия получи плана Маршал и понеже и беше забранено да има армия и да отделя повече от 0.1% от БВП се набълбука с пари и се превърна работодател на цяла Европа който изсмуква другите страни.

48

добър вечер

преди 6 години

До Добро утроВ България си е супер не само лятото и ти го знаеш. Защо не почиваш там , където си ? Има и планини , и океани , и морета . Всичко има в изобилие, но се връщаш отново и отново...Няма да продължавам.

47

Вал

преди 6 години

До каринаИзвинявай ,но не си напълно права.Тук си скъсвам *** и нервите от работа за едното нищо.В чужбина също бачках яко ,но получавах добро заплащане и по-важното за мен,получавах уважение.

46

Бойко Борисов

преди 6 години

Магистралите са най важни за България и региона!Ето сега хората могат да пътуват до морето,строим Струма и работим по Хемус.

45

карина

преди 6 години

До До КавраковМного точна преценка !

44

до 39

преди 6 години

Овненце...тези "шаблонни пароли" с миячите на чинии си ги вярвай докато ти текне кръв от носа! Само смешен, и жалък си!Ти ли бе...робе на Гергов, ***, и знайни , и незнайни мутпи ще ми говориш за достоинство?Даже да се давиш в него - няма да го усетиш!

43

карина

преди 6 години

Имам едно лично мнение и наблюдение - който не може да се оправи тука не може и навън . То не е до страна, а до човек. Много мои познати ходят често на екскурзии, на почивки , пътуват - често за кратки интервали. Работят усърдно. Нима на Запад не е така - като часове в САЩ се изгърбват от работа. Какво е различното ? Не се оплаквам, а тези , които го правят имат избор - ето, поредната статия, която прокламира, че навън е раят.

42

до 36

преди 6 години

Ще ми цитираш ли какви цифри имаш за връщащи се?

41

Шопо

преди 6 години

Не разбрахте ли ,че след 100 години тук ще е забравен ,че са живяли българи ? Някой да е виждал жив тракиец !!!

40

Анонимен

преди 6 години

Балканите са *** и само който не е излизал от тях, не може да го разбере.

39

Анонимен

преди 6 години

Аз съм се запътил за Хърватско или Словения. Продавам апартамента (в малък град) и отивам да си търся късмета там. Не ми се работи за 800 лв. Учител по биология съм. Надявам се те да тачат повече учителите си.

38

Вал

преди 6 години

До въпросИзобщо няма разлика между ляво и дясно.Много просто е.Живота е кратък и няма време да се прахосва тук,затова всичко бяга навън.Аз направих грешката ,че се върнах.

37

АФАЛТОВИЯТ МАГНАТ

преди 6 години

ТОВА САМО ТИКВОЧЕВ НЕ ГО Е РАЗБРАЛ , А МОЖЕ БИ ГО Е РАЗБРАЛ НО ВЪПРЕКИ ТОВА : МАГИСТРАЛКИ ТА МАГИСТРАЛКИ СЕГА МАГИСТРАЛКИ ДО МАКЕДОНИЯ .

36

До Доброто утро

преди 6 години

И защо се прибираш тук лятото като е толкова хубаво там? Да подскажа малко. Защо това е единственото време когато се чувстваш достоен човек. През останалите месеци слугуваш, миеш чинии, разнасяш пици или караш таксита и камиони. В момента България е оазис и цифрите доказват че масово наши емигрант се завръщат окончателно.

35

Анонимен

преди 6 години

Ако някъде в света има нихилистични опортюнистчета...то това е у нас! Естествения подбор е в ход - смели, волеви, находчиви, свободолюбиви....си купуват еднопосочен билет със "западна дестинация"...запретват ръкави, и строят за семеиствата си достоен живот! Страхливите, некадърните, комплексарите...дето се чувстват най-комфортно в тинята...остават...покрити от (често кухата) глава, до петите с РодоЛЮПИЕ!Това е естествен защитен механизъм - да не скокнат от някой блок!

34

Анонимен

преди 6 години

До vargИнтересно защо демокрацията не го прави в нормалните държави ами все на нас ни пречи тая пуста демокрация... значи демокрацията може да работи в Швейцария в Германия и тн ама при нас не става.. що така? Да не би защото балканците са диви селяни?

33

До Кавраков

преди 6 години

Реалността си е чудесна. Ако не четете лъжите на комунистите ще видите че доходите и стандарта на живот се е повишил в пъти. Всички ходят на море по два или три пъти, екскурзии в чужбина, купуват се апартаменти на кило. Къде е тази жестокост, че не я виждам нещо. И да, вече трима мои приятели се върнаха от САЩ и Европа. Да не са луди да метат или да въртят геврека като тук си живеят царски.

32

въпрос

преди 6 години

Имам въпрос към всички във форума. Безпартиен съм. Често десните обвиняват БСП и БСП за обезлюдяването и обединяването и бягството на запад (първо 45 години, а после 28 години ДС преход) и т.н.Добре. А сега въпроса ми:Защо след като имаше и десни правителства (Костов, Борисов + РБ) българите не започват ОСЕЗАЕМО да се връщат насам? Тренда защо не се обръща? Ще кажете бавно става...Но то продължава емиграцията...някой може ли да отговориИли не е въпрос на лево-дясно управление?