238

АСЕН

преди 5 месеца

В чужбина много се търсят компютърджии и математички, да работят съответно миячи на коли и секретарки с консумация.
Но поне плащат и като се върнеш в България със стар мерцедес, разправяш на туземците как 5 години си работил в IBM или NOKIA , като компютърен специалист.
И те със зяпнали уста, ръкопляскат шумно.

237

анонимен 23

преди 5 месеца

До Анонимен Мнозинството от емигрантите са хора със средно образование, но дори и тези с висше не се отличават от масата в България, която се характеризира с мързеливост, тарикатлък и крадливост. То на запад да работиш "голям келепир". Масово емигрантите от Източна Европа работят за някакви подаяния, нискоквалифицирани работи, но понеже са със слугински манталитет тях ги устройва това. На запад няма нужда от директори. И спрете, че там било много евтино и че е рая едва ли не

236

Луци

преди 5 месеца

Да купуват панелки по 1000 евро квадрата, след 3 години като спрат еврофондовете и настане страшната мизерия , ще ги продават за по 500 .

235

Анонимен

преди 5 месеца

и хиляда евро за квадратен метър панелката в София. :) ха-ха-ха

234

do Roki 249

преди 5 месеца

Роки, не знам къде си бил, ама научи българския правопис. Това се учи в началния курс - до 4. Клас!

233

Анонимен

преди 5 месеца

Роки пред Левски е едно холивудско изп.ражнение! Не мърси героя ни с такива личности!
Левски е най-светлата личност в нашата история!

232

Роки до 244

преди 5 месеца

Напротив, бил съм в Москва - точно в такъв 4 звезден бардак! Платих 150 долара за една нощувка - хотелът вътре беше , пак казвам - като в Балкантурист през 70-те, не ми обеснявай ти на мен къде съм бил! Затова и останах потресен!

231

До РОки

преди 5 месеца

Ти въобще не си бил в Москва ! Камо ли в 4 звезден хотел. Защото стндарта на живот там надминава и този в Швейцария! А в 4 звезден хотел е толкова скъпо че ще трябва да се разделиш с годишната си заплатка. Така че не говори плоска пропаганда. Хората четат и се информират прочети за материнский капитал и ще видиш колко пари отпуска държавата за раждане на дете в Русия говорим за десетки хиляди левове. А тук се плащат 200 лв за първо 600 лв за второ така че пропагандатата ти издиша.

230

Роки до 243

преди 5 месеца

Колега, явно си говорил с някоя баба шизофреничка! Какви 4-ри деца в Русия, ти там ходили ли си изобщо да видиш в каква мизерия живеят така наречната "средна класа" , ако в България няма такава, то там пък изобщо! Стига се говорили глупости по 3-4 деца има ли и какво, лепило ли дишат по улиците? Руският народ при нито един техен владетел не е живял добре! В Москва 4 звезден хотел е като Балкантурист през 70-те на Златните...

229

Казано е

преди 5 месеца

Един ден всички сърби ще се съберат под сянката на една слива.

228

Граовец

преди 5 месеца

Сърбите и Гърците много обичаха руснаците и го ядоха здраво. Макетата и те. Българите ще останем защото знаем кой ние душманина.

227

Левски

преди 5 месеца

Говореше често за бунт, за борба,кат за една ближна обща веселба, часът на която беше неизвестен; изпитваше кой е сърцат, сиреч честен, участник да стане във подвига свят; всяк един слушател беше му и брат. В бъдещето тъмно той гледаше ясно.Той любеше свойто отечество красно.

226

Анонимен

преди 5 месеца

Онзи ден се заговорих с баба-рускиня на плажа. Та тя каза следното: "В момента в Русия да имаш три деца икономически е по-изгодно от две, а ако имаш четири е още по-добре, и затова повечето млади семейства у нас имат по три четири деца. Това е държавна политика и Путин я следи изкъсо. Целта е след двадесет години в Русия да живеят 200 млн. души. " Та така, другаре, магистралите са хубаво нещо но те не раждат и не гледат деца.

225

Левски

преди 5 месеца

Девет годин той скита се бездомен, без сън, без покой, под вънкашност чужда и под име ново и с сърце порасло и за кръст готово, и носи съзнанье, крепост, светлина на робите слепи в робската страна. КЪДЕ СИ АПОСТОЛЕ !

224

Калин

преди 5 месеца

Нормална ситуация по време на капитализъм! Ще има много богати и ще има много много много бедни! Само че сега границите са отворени /донякъде/ и много бедните бягат по-лесно е отколкото да вдигат бунтове и въстания защото несломимия български дух го няма той беше претопен с евроатлантическите ценности!

223

Анонимен

преди 5 месеца

До Анонимен

Защо не зовеш към борба? Най-лесно е да се бяга. Но това го правят плъховете като потъва кораба и страхливците като усетят че не им изнася! Ти плъх ли си или страхливец?

222

Ани

преди 5 месеца

Естествен завършек на социалистическия начин на живот. Природата не оставя празно място ще се върнем тези които не се подддохме на социалистическия начин на живот и ще заместим недъгавите.

221

Анонимен

преди 5 месеца

Шуробаджанащината - давам ви реален пример от производствена фирма (около 120 човека персонал) в провинциален град - новия директор е 26 г. момиче със средно образование (специалност шивачка) и единствен стаж като сервитьорка.

220

Леле мале!

преди 5 месеца

До Анонимен
ХАХАХАХАХА! Музиката била всичко - и физика и математика и програмиране... АЛИЛУЯ! Висша раса! ХАХАХА! Ей, Платон на времето е казал, че в перфектната държава няма място за хора на изкуството и аз май вече разбирам защо! Защото вместо да правите качествено и/или популярно изкуство и да печелите добре, вие само вдигате врява и се превъзнасяте сякаш САМ БОГ ви е пратил!
За твое сведение приятел, всичко на този свят е математика. Умния го разбира, а интелигентния просто не го оспорва.

219

никой

преди 5 месеца

"На Земята сте. От това няма спасение."