60

Фронто

преди 6 години

Въпрос към представителите на държавата Украйна в България:Към днешна дата колко струва на държаватаУкрайна и на украинския народ централата Чернобил? Може и за кВт да го пресметнете.

59

АЗ

преди 6 години

До БПФ - Ами щом толкова искаш или си направи сам ядрена централа и след това ми я продавай на мен "евтината" си енергия или се качвай на влака и в Русия, там централи бол. Само незнам защо, никой частен или държавен инвеститор в целия свят не се намери да инвестира в АЕЦ. Даже и Росатом пуска някакви лакардии за 20 стотинки киловата, но на изхода на централата и с държавна гаранция за 100% изкупуване. Аман от продажни Активни Борци против фердо мравката.

58

Фронто

преди 6 години

Има варианти! Държавата ( надзаглавие - бизнесът е частен и имаме пазар):Стимулира-Производството на чипове ;Пеоизводството на автомобили;Производството на оръжие.... Просто ги нахвърлях,не се хващаите конкретно. Казвам: произвеждаш нещо което се търси и от което се печели! С парите си купуваш каквото желаеш, може и електричество. Не можеш всичко сам да си правиш,нали!

57

Аз

преди 6 години

До Анонимен - "Четете някакви глупости някъде, без да се замисляте дали са реални" - Все пак, по-добре е да се чете, отколкото, като теб да се замръзне на основното образование. Вече работещата система на Илон Мъск, работи като зарежда батериите, когато райчо свети и духчо дуе!

56

Аз

преди 6 години

До Запознат - Явно си запознат само със себеси пред огледалото. Само инвестиционно един киловат инсталирана мощност на Атомна централа струва 1000 /хиляда/ пъти повече от един киловат фотоволтаик. Друг е въпроса, че същите тези "тарикати", които сега блеят отново за още кражби, си гласувах стотици пъти по-висока цена уж за насърчаване и си направиха по няколко централки за да откраднат и от тук.

55

Аз

преди 6 години

До Анонимен - Лошо е да се родиш *** и да не се сетиш да попиташ "Чичко Гугъл" дали това, което лъжливите ватенки пишат. От четиридесет години във Франция използват технологията "Супер Феникс", която прави именно това в самия реактор на централата. Но дори и тя е *** енергия - най мръсната, най-вредната и най-непредвидимата - Атомната енергия. Илон Мъск показа пътя на безплатната и безвредна енергия !

54

Аз

преди 6 години

До ЯЗЪК ЗА НАС - Хора, Бдете! Там, където е стъпил Руски ботуш нищо нестава. Там само се краде и лъже. Те даже и в собствената си страна - само това правят - Кадът и Лъжат. Вижте филмите на Навални и ако може някой от платените им ***, да ме опровергае.

53

Анонимен

преди 6 години

От боса на "Булатом" разбираме, че без него, респективно - без "Русатом" България ще загине !!!

52

Анонимен

преди 6 години

до 60: "Пак питаме: КЪДЕ са "РЕАКТОРИТЕ"???? КОИ са ИМЕНАТА на хората,които ще ГАРАНТИРАТ за тяхната ГОДНОСТ???? КОЙ ги СЪХРАНЯВА????"И ние питаме: Къде са реакторите за които Русия осъди България и който трябваше през месец Април да са доставени на Позитано 20 или монтирани при паметника на съветската армия в София !?

51

Анонимен

преди 6 години

Ядрената енергия е реликва от безметежното соц. минало. Достатъчно за българите е да спрат с разхищението, което е около 30% от енергията и България няма да има нужда от руските ядрени кютуци и част от кюмюрените ел. централи.

50

юбералес

преди 6 години

До АнонименТехнологията за денонощното складиране е измислена, нарича се графен. Фабриката в Испания се строи, първите батерии ще излязат след две години. За сезонните разлики ще се използва биогаз. Себестойността на еленергия от биогаз е 4-5 цента на кв/ч.

49

Минаващ

преди 6 години

Тоя защо не е клиент на Цацаров - доста пара отмъкна от енергетиката!

48

Naco

преди 6 години

Пак питаме: КЪДЕ са "РЕАКТОРИТЕ"???? КОИ са ИМЕНАТА на хората,които ще ГАРАНТИРАТ за тяхната ГОДНОСТ???? КОЙ ги СЪХРАНЯВА????

47

Joko

преди 6 години

Ядрена енергетика и ........... Богомил Манчев !

46

Анонимен

преди 6 години

До юбералесПич, пий си хапчетата! Тази енергия все още я мъдрят как да я складират, понеже тя не е постоянна: вятъра духа, слънцето грее и имаш ел. енергия само тогава. Ако нямаш базови източници на електроенергия да ти попълват дупките, когато ВЕИ не произвежда почти нищо, се връщаш в камената ера!

45

до 53

преди 6 години

Ако стане нещо такова от България няма да остане нищо!Затова в Белене не трябва да има АЕЦ.

44

юбералес

преди 6 години

А пък в Дания днес 50% от еленегрията е възобновяема и до 2050г. ще е 100%. Има нещо гнило в Дания.

43

Сметкаджий

преди 6 години

А ако стане нещо само на 200 км от Вранча,колко ще струва и ще може ли да го преживее България???

42

Анонимен

преди 6 години

#49:Ами,като оФФсете,наречени "народ" си избраха за водач един коч,така ще бъде.Не е виновен коча,а офффсете - много добре би трябвало да знаят,че в Природата,стадото се води от най-старата овца,а не от безмозъчния резервоар за "генетичен" маТ'рял.Така е при четирикраките.При двукраките, оФФФсе ги води, безмозъчен коч.

41

Анонимен

преди 6 години

Направих една сметчица, щото съм сметкаджия.Та сметката е следната: купуваме електроенергия на свободния пазар с парите които потънаха в АЕЦ Белене, ел.енергията у нас за бизнеса и гражданите става безплатна. Та сметката показва, че изгубените пари за АЕЦ Белене щяха да ни стигнат за 20 години. Представяте ли си 20 години да ползваме тока безплатно, за производство и лични нужди. Пропуснатите ползи са очевидни