39

ОБщ празник 24 май

преди 7 години

ПОмолете Владимир ВЛадимирович да нареди срочно откриване на книги от първата БЪлгарска държава .По наши данни поне 15 ценни свещенни книги са спасени през МОлдавия и Киевска Русия и се намират в МОсква. Имало и цена история от 11 век ..

38

Анонимен

преди 7 години

Кр.Каракачанов да си допълни знанията, пък и някои други -първата азбука - глаголицата за първи път е изпълзвана за превод на славянски език на богослужебните книги във Великоморавия по молба на княз Ростислав. Та азбуката не е българска , а е славянска. Славянската фонетика е специфична и затова, за да може да има църковна служба на западните славяни , които Константинопол у трябвало а подчини в противоборство с Римската кат.църква виз.император е дал заръка на Константин - Кирил за глаголицата

37

Анонимен

преди 7 години

в Русиja пишели на македонска азбука :)

36

Анонимен

преди 7 години

в Македониja пишели на кирилица :)

35

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 26Руските войници дадоха живота си за свободата на Българиятия, дето стреляха по Варна ли бе? Или ония, дето се сражаваха с/у България на страната на румънската армия?

34

Анонимен

преди 7 години

Кирил и Методи са гърци по произход родени в град Солун. Написали са Глаголицата. А след тяхната смърт учениците им променят Глаголицата и това което написват го кръщават Кирилица. А ние като по балами понеже до този момент нямаме нито писменост нито език и контактуваме помужду си като диваци с крясъци и викове я присвояваме за да може сега да се хвалиме че видите ли и ние сме дали нещо на света! Не нищо не сте дали на света освен айдуците проститутките и наркоманите. А също така и тиквата банкя

33

Анонимен

преди 7 години

Мисля, че най-правилната реакция в случая е да препоръчаме на г-н Путин да се образова до подобаващо на високиата му длъжност ниво.

32

Анонимен

преди 7 години

Проблема на нашите патриоти е че са едни плямпачи и нищо повече, заради такива сме загубили и македония и западните части и до бяло море и босфора. Сега тука един пък ще атакува русия и крим, църкви ще преименува, знаеш ли кой я е построил тая църква дето я споменаваш?

31

Анонимен

преди 7 години

Русия и е много неудобна България .До седми век (и преди това , но не е предмет на разговора). заема територия на днешна Украйна и южна Русия . След това Волжка България заема огромна част от днешните и територии. Русия като такава я няма на картата . Имперските им амбиции не позволяват да изглежда така историята !Та за това

30

Анонимен

преди 7 години

До АнонименИскаш да кажеш Украйнските войници нали ???

29

св.св.Маркс и Енгелс

преди 7 години

До Анонимен 16-Руски войници за свободата на България не са загивали никога!!! Загивали са заради амбициите на рассия да владее проливите...А че покрай цялата тая история сме спечелили и ние е друг въпрос...Интересна в случая е реакцията на червения льотчик-президент..Свря се като плъхок в дупката си-сакън да не обиди кремълския господар...

28

КГБ

преди 7 години

Путин е велик, само с едно изречение ги навря в девета глуха и се надигна вой до небесата, абе тия са обществено опасни с тая лабилна психика и слаби нерви.

27

Анонимен

преди 7 години

До zeusпо това време това е византийската провинция (тема) Македониятова от листчето на руското посолство ли го научи?

26

Мечкарчето котю

преди 7 години

Извинете но, нека да не сядаме с руска мечка на една маса ягоди да ядем, вина ги ще ни надвие! А Ако руснаците подценяват Бьлгарската писменост, нека я сменят с някоя османска турска!

25

Анонимен

преди 7 години

Нека "историкът" Каракачанов, по случайност вице премиер и министър на отбраната докаже кога Солун е бил част от българската държава. Защото ние наричаме Кирил и Методи солунските братя. Ако не е известно настоящата кирилица, която ние ползваме, е създадена в Русия през 30-те години на 19 век.

24

Анонимен

преди 7 години

Пфу.......патреоте,ако не беше Русия сега щеше да си с феса и да пишеш на турски,срама нямаш !!!!

23

Анонимен

преди 7 години

Аз пък мислех, че Кр.Каракачанов знае малко повече от ББ но НЕ.Та за азбуката - за кой ли път днес:Кирил и Методий са византийци, създали глаголицата/славянска азбука/ в далечната 855 година в Полихрон в Мала Азия по поръчка на виз.император. След смъртта на К и М и учениците им идват в България.Има няколко книжовни школи и едната е Охридската/това е македонска земя, въпросът е защо сега не е част от България?!/Кл.Охридски прави реформа на глаголицата известна като КИРИЛИЦА / В ЧЕСТ НА КИРИЛ/

22

Анонимен

преди 7 години

Руските войници дадоха живота си за свободата на България. Американците бомбардираха София и избиха близо 5 хиляди цивилни, а днес в София няма паметник на избитие Българи ами на американците убийци които пускаха бомбите над мирното българско население.

21

Математик

преди 7 години

Единственият уникален език е математиката.

20

Анонимен

преди 7 години

Охрид, където е създадена килилицата беше в България според Санстефанския договор когато Русия ни освободи. Кой после реши Охрид да е в Македония, кой искаше да воюва с Русия която беше изтощена от войната за освобождението на България, за да раздели България на парчета?