36

Анонимен

преди 7 години

До АнонименНапротив..точно до мамин синковец е. Погледни Испания.. държава с манталитет като нашия, 3 пъти по голяма безработица и пак хората там не остават до 30+ с родителите си. Не е нормално това. Показва тотална липса на отговорност към себе си.

35

Анонимен

преди 7 години

при наем 500-600 лв и заплата,която е също толкова само за наема ще трябва да си работят

34

Нищо не ми стана ясн

преди 7 години

"Според резултати от проучване на британската Национална жилищна федерация българите отделят 27 на сто от заплатите си, за да платят наема на жилището" ? Британска федерация излиза с данни за наемите в България или съм разбрал грешно? Наемите са около 500-600лв средно, по 3 = 1800лв заплата. Но пак не става ясно дали това е заплатата на 1 човек, взел сам жилище под наем или двойка?

33

Анонимен

преди 7 години

Въпросът не е дали човек е "мамин синковец", а дали има средствата и възможностите да живее самостоятелно. Всичко опира до стандарт на живот. Който не го разбира и пише подобни глупости е откровен глу.пак. Връзката между стандарта на живот в една страна и отделянето от родителите е повече от очевидна.

32

До 32

преди 7 години

Както си "изградиха съдбата "политиците и мутроолигарсите през прехода ли?

31

Анонимен

преди 7 години

Абе не ми се оправдавайте с 500-600 лв заплати. Като няма работа в града ти - отиди в друг. Като няма работа в държавата - отиваш в друга. Живеете в Евопейския Съюз в 21 век, а предпочитате да си оставате бедни и при мама. Само Сорос и еврогейове са ви в главите, но ако някой ден поемете отговорност за себе си и използвате възможностите, които ви се предлагат, ще разберете че целия свят не ви е длъжен и в 2017 година всеки гради собствената си съдба.

30

Пръц

преди 7 години

До аве тука Изтъркахте се с тези руски ***, че и комунисти бе. Вече 28 години ви четем и слушаме глупостите! Въпроса е до елементарна математика- приходи към разходи. В Англия като отиват под наем на 18 г. и трябва да бачкат като луди за единия наем, затова търсят като обезумели специалисти от източна Европа, а да не говорим колко бездетни двойки има защото децата им се виждат прекален разход.

29

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 20Чак пък журналист!

28

Анонимен

преди 7 години

з ж , освен, че е неграмотен, е и минал под дъгата!

27

Анонимен

преди 7 години

В някой държави това е традиция. Българите по принцип не сме много мобилен народ. Хората като се установят на едно място, цели поколения израстват там особено ако имат поминък. В САЩ например е точно обратното. Там постоянно се местят от едно място на друго. По заможните купуват и продават жилища постоянно. Всички останали са под наем. Живеят там където има работа. Те там са *** и нация от емигранти.Българите и южно европейците като цяло си обичат родните места и традициите.

26

Трол Горянин

преди 7 години

Ако и моята заплата е 4 пъти колкото наема , може и да се изнеса от апартамента на нашите

25

Анонимен

преди 7 години

Знаете ли кое най-бърка в очите на западно-евре*ската ***? Това, че 80% от българите имаме собствени жилища, не ипотечни, не банкови, а изцяло наши. Това е единственото ни богатство, което все още не са ни взели.

24

Анонимен

преди 7 години

Злато Желев - авторът, сигурно е софиянец и също е живял до 29 години при мама и тате, ама сега знае да говори...

23

знам ли

преди 7 години

Спор няма че самостоятелно е за предпочитане , но ако и двамата работим и имаме деца и парите не стигат - предпочитам да живея с радителите ми.

22

anton

преди 7 години

по кривнай лонов

21

ivan

преди 7 години

Жените в България са змии и уруспии, как да излезеш да живееш с някоя. Вземам 5000 евро заплата, първия път една ме прецака, втория път друга ме прецака. Принудих се да се върна при нашите хем да ги гледам, хем да им помагам. Това е истината, всичко друго е статистика.

20

Анонимен

преди 7 години

Ми като квартирата ти струва повече от половината ти заплата какво ще правиш.... Вие да не мислите, че им много лесно на хората в тази възрастова група. Или мислите, че им е много приятно да делят жилище с родители, сестра/брат, баба/дядо? Влезте им в положението. Квартирите са на страшно високи наеми!

19

Анонимен

преди 7 години

Изключително обидно, тенденциозно и нахално поднесена статия. Да сравняваш мизерията и бедността, невъзможността за ползване на собствено жилище и наем, с липсата на отговорност и отношение към собствения живот, е не само неправилно, а в случая е и подсъдно. Най-учтиво и доброжелателно съветвам журналиста, написал в статията, да си мери приказките.

18

gg

преди 7 години

С 500 -600лева заплата да ги питам шведите как ще свият гнездо.Това са само разходите за храна,ток и вода .При едно семейство умираш прав с е тези пари.

17

Иван

преди 7 години

По-крив не се ли пише с тире?