40

съд ли

преди 7 години

Странно тези съдилища защо не се изкажат за дискриминацията и цензурата срещу Руско езичното население на Украйна?спират се вестници,тв канали,книги има физическо насилие и пр.

39

Анонимен

преди 7 години

"През март Украйна обвини Русия, че поддържа тероризма чрез финансиране и доставка на оръжия за бунтовниците в Украйна"А кой финансира и подкрепя "умерените" терористи в Сирия?

38

юбералес

преди 7 години

До БобиТочно в това е грешката на Путин, че не отдели Крим по ''казуса Косово'' Тоест Крим да стане независима държава, бореща се за независимост и постепенно признавана от света. Пък един ден ''Кримката република'' щеше да се включи в Евразийския съюз. Така както ще стане с ДНР/ЛНР

37

Анонимен

преди 7 години

До АнонименНе, объркал си се. Крим е друга работа. Косово се отдели незаконно, а в Крим за разлика от Косово всичко беше направено според международното право, ако не беше така Украйна щеше да заведе иск за Крим в международния съд в Хага и да го спечели, но повече от 3 години Украйна не го прави - защо така?

36

ясно

преди 7 години

На 19.04.1783г.Екатерина 2 издава указ с който присъединява Крим към Русия и точка....

35

тя

преди 7 години

Писна ми тия либерали да ми говорят за малцинства! Хрантутиме ги и имат повече права от основното население! Който се чуства пренебрегнат да ходи другаде , там да го дондуркат!

34

майорски

преди 7 години

Украйна 2015 -2018 = България 1995-1998същият сценарий върви и там :- инфлация унищозаване на спестяванията на хората- обедняване на населението- повишение на цените на тока и отоплението- СИК и ВИС в българия, национални доброволчески батальони в Украйна- Хаос и безвластие- национализация на предприятията- де-комунизация и проамериканизъм- теглене на кредити от МВФ.- зависимо управление на държавата (от САЩ и Европа)- стремеж към еврозоната- унищозаване на образувание и наука

33

Анонимен

преди 7 години

"През март Украйна обвини Русия, че поддържа тероризма чрез финансиране и доставка на оръжия за бунтовниците в Украйна, също и че дискриминира етнически малцинства."А защо Украйна не обвини в Хага Русия за незаконна анексия на теротория и военна интервенция в Добнас и Луганск ами излиза с тези смешки - доставка на оръжия и етническа дискриминация!

32

юбералес

преди 7 години

До АнонименТоест признаваш, че с решението си да присъедини Крим, Русия е нарушила няколко международни договора и конвенции.

31

Анонимен

преди 7 години

Подзаглавието ви е подвеждащо - Киев не обвинява бунтовниците, че дискриминират малцинствата, а руското правителство

30

Анонимен

преди 7 години

А Косово как обяви едностранно независимост от Сърбия?

29

Съдът в Хага

преди 7 години

През октомври 2008 г. по инициатива на Сърбия ООН сезира Международния съд в Хага с искане, той да се произнесе, дали едностранно обявената независимост от страна на Прищина, не противоречи на международното право. На 22 юли 2010 г. съдът излиза с решение, че този акт не е в нарушение на международното право.

28

юбералес

преди 7 години

Меджилисът на татарите поиска официално от кремъл разрешение за референдум за отделяне на област Балаклава от РФ. Тази област е в центъра на Крим и е населена 80% с татари. Пратиха им ОМОН.

27

Анонимен

преди 7 години

Кърджали не е автономна област и не може да обяви едностранно независимост според международното право. То за България законите не се спазват - пример визите за САЩ. Евроатлантическите партньори на България вече са я изтъргували на Турция.

26

Анонимен

преди 7 години

Значи ако Кърджали обяви едностранно независимост и се присъедини към турция няма да наруши международното право, така ли?

25

Анонимен

преди 7 години

До юбералесПроблемът не е, че населението на Крим е избрало да живее в Русия, а че Русия ''прие'' Крим. Русия можеше да отхвърли това искане.Русия можеше да го отхвърли, а можеше да не го отхвърли. Русия е суверенна държава и реши да не го отхвърля. Русия е силна и другите са принудени да се съобразяват с решенията и!

24

Анонимен

преди 7 години

Крим обяви едностранно независимост и след това се присъедини към Русия - това не е нарушение на междунаротното право!

23

юбералес

преди 7 години

До до 15Проблемът не е, че населението на Крим е избрало да живее в Русия, а че Русия ''прие'' Крим. Русия можеше да отхвърли това искане. Ако утре жителите на област Видин решат на референдум присъединяване като 29 кантон на Швейцария, означава ли че Швейцария е длъжна да ги приеме. Явно си роден преди 2000г.

22

Смешниците в Киев!

преди 7 години

Искът на Киев срещу Русия няма нищо общо с Крим или военна интервенция! Искът е за нарушаване на международните конвенции за борбата с финансирането на тероризма (тоест за финансиране и подкрепа на Донецката и Луганска републики (ДНР и ЛНР), които Киев счита за терористични организации) и за проява на расова дискриминация, (че уж кримските татари били подлагани на гонения, а Меджлисът бил незаконно разпуснат).

21

тя

преди 7 години

"Русия няма нужда от малцинствата , малцинствата имат нужда от Русия"! Всички малцинства трябва да спазват законите на страната и да не се поставят над мнозинството!