304

Анонимен

преди 7 години

КорекомДоста фантазии по въпроса. Реално всеки можеше да си намери долари, а и човек, който има право да пазарува в Кореком, т.е. да може да докаже, че доларите са законни. При това нямаше особена нужда непременно в Кореком да се пазарува. На практика почти всичко си го имаше в магазините, е друга марка, но сравнимо с това в Кореком.

303

Анонимен

преди 7 години

За гнусотията на онова време е достатъчно да гледате филма "Границата".

302

до 323

преди 7 години

Не се е чуло, може и да има, но сигурно някои ще пишат чак след време в спомените си...:)Поне сега никой не ни залъгва, че сме равни.Много е гадно да те лъжат нагло с парфюмирани приказки за другарство и равенство.Бъди откровен, какво си седнал да лъжеш хората.

301

Анонимен

преди 7 години

Какви ли не небивалици чета тук за онова време и ако не бях аз самия свидетел, можеше и на мен да ми промият мозъка.Нямало това, нямало онова - напротив всичко имаше. Въпросът опираше до това, че хората имаха повече пари, отколкото стоки можеха да купят, а тъй като стоките бяха евтини, се купуваше какво ли не. Сега е обратното - стоки уж има, но хората нямат пари. реално може би сега количеството стоки, които се продават средно на ден са 1/10 от тези по онова време. Месо,мляко,сирене примерно.

300

равенство

преди 7 години

За един долар можеха да вкарат човека в затвора защото: "Кой плаща в долари?"В същото време магазините на Кореком процъфтяваха, защото някои по-равни от другите можеха да купуват с долари.Имаше и "Закрити Магазини". Те не бяха затворени. Просто имаха бяла хартия на прозорците. Накои можеха да купуват от там. Други не можеха.

299

До 322

преди 7 години

А сега шефовете на НСО възмущават ли се...

298

319

преди 7 години

Имат. Но не обясняват на народеца, как всички са от равни по-равни.Щом и шефовете на убото са се възмущавали, смятай.Лъжата на една измислена идеология.

297

тъй беше

преди 7 години

Людмила Живкова беше прочута във Варна с това че играла Туист на тавана на чайката по пътя Варна - Евксиноград. То и сега някой може да се пробва, но тогава нямаше толкова коли и се забелязваше.

296

До Станимир

преди 7 години

Станимире не ми говори като министър на финансите а като човек който е живял в тези ужасни за обикноввенния човек години.Какви сметки си седнал да правиш бе пубер недорасъл. Ти знаеш ли в тъмната и студена зима имаше само кибрит и оцет по рафтовете,Егати пуберите нещастни,мислите че е било слободия като сега. Живеехме във соцконцЛагер. Що не се върне само за два-три месеца.Каквито сте *** и за казарма не ставате ще изгинете половината.Който не е живял ,може само да пита,а не да дава акъл.

295

Анонимен

преди 7 години

Поизмести се темата.Факт е, че навсякъде по света управляващите имат такива "благинки", че и по-големи. Не знам защо Дойче веле пак отвори промивалнята на мозъци, колко лошо било преди, като че ли вече няма живи свидетели на онова време. Е, все още има и лъжите на Дойче веле не вървят.

294

стар емигрант

преди 7 години

Коментирате. Добре. Отлично. Значи имате мнение. Свобода.Едно ще напомня на другарите комунисти...Живееше добре този , който работеше в Либия, Ирак..., отчасти в Тунис. Т.Е. носеше ДОЛАРИ, но не 100% ДОЛАРИ, защото ИМАШЕ УДРЪЖКИ.....ТЕ заминаваха за БКП.Така, че стига сте лъгали. Помня и зная върху гърба си.

293

До Станимир

преди 7 години

Абе ти толкова ли си залупен, или се правиш на ***!Нали тези псевдодемократи са точно твоите съпартийци от БКП!Дълговете на БГ 89г. надвишаваха 15 милиарда и на другарите им беше ясно, че икономиката/както в целият соц.лагер/ се срива лавинообразно и.... измайсториха перестройката, чрез която от директори и парт. секретари на предприятията станаха техни собственици!Скрий се и не дрънкай глупости!

292

Анонимен

преди 7 години

Това е истината, и пак ще ви говорят за бялото че е черно.

291

до 306

преди 7 години

Браво за коментара,но колко наистина ще ви разберат!!!

290

Анонимен

преди 7 години

Който не е живял по времето на комунизма, нищо не знае!Да отидеш до Драгоман-открит лист!Да отидеш до Румъния-разрешение от директора, парт. секретар,проф.председателя и ком. секретар!Обменена валута-27 лева. Повече не можеш да изнасяшЗа всяко нещо да се дупиш на партийците!!!! Някой комунист ще каже : Живееше се безгрижно! Да, то и прасето ми в *** живее безгрижно, но когато ми кефне-мога да го заколя!

289

Станимир

преди 7 години

От 85 до 89 г. България е имала 5 млрд . дълг , където още ревът разни псевдо - демократи .. От 2009 до 2016 държавният дълг е 16 млрд евро ! Изключвам приватизациите за милрд , Фалирали Банки и т.н .. Факт ! А това че не изчистихме децата и внуците на ДС и БКП сме си виновни ние ... Искат се топки за тая работа

288

До 299

преди 7 години

Я кажи една конкурентна стока която сме произвеждали в соца.Търгувахме със себе си-СИВ.С руски технологии и контрол. Света отиде напред а ние с полупроводниците и неконкурентните мотокари,с Кремиковци и мегаломанията в Радомир и други недомислици останахме на г..а на географията.Евроатлантици ли??? Постсоциализъм ! Другарите и братушките не пускат,,гювеч" Икономиката ни беше без печалба и тепърва се мъчи да се преустрои,но нишите са заети .

287

до 310

преди 7 години

Тва ли са червените тролчета? Ахахха

286

xaxaxa..............

преди 7 години

За един COPY-PASTE от Дойче веле 300 коментара

285

Анонимен

преди 7 години

Най-зле след демокрацията бяха децата на по-ниско ниво партийци.Хем свикнали на благинки преди Десети (кола без ред, телевизорче, нещо), хем след промените други взеха големите куфарчета и те останаха на пясъка.И на тях им останаха само спомените и злобата.