364

Anon

преди 7 години

Ако се вярва на тези суми дори и само на порядък, то неравенството е било по-малко от 50 пъти (20,000лв на месец за най-имащите/540лв. средна заплата). Сега в една обикновена западняшка компания неравенството между шефа и средния работник е няколко стотин пъти.

363

Анонимен

преди 7 години

Нищо не се е променило. Партиите са мултимилионери на държавна издръжка. Те владеят държавата и бюджета. Охранителят на Живков управлява.

362

асд

преди 7 години

Живков и сие си построиха частна държава и всички работеха за правешкия цар и принцесата му,който не беше съгласен изчезваше я в белене я някъде другаде,а овцете ги стрижеха постояно и те бяха повече от доволни.

361

Станимир

преди 7 години

Социализма се махна и дойде Мафиотско - Олигархичният модел .. Явно на българина му харесва :) щом си преизбира 3 пъти СИК - аджия , Марешки , "патриоти " и т.н. Аз се чудя защо хората не протестират и нямат кауза .. Просто си харесват да ги крадът ..

360

Ъь

преди 7 години

Крали. Тъъйй. Да е имало окрадена банка? Не.Да са ограбвали пенсионния фонд? Не.Да са приватизирали предприятие в своя полза или срещу подкуп? Не.Да са присвоили почивна база на дечица или завод и да са си направили частен хотел на нейно място? Не.Да са източвали здравна каса? Не.Да са разпродали електроразпределението срещу подкуп? Не.Да са грабили чрез топлофикация, енерго или водоснабдяване? Не.Да са ограбвали чрез частни съдебни изпълнители и колекторски фирми? Не.Аматьори!

359

демократ

преди 7 години

Прехода беше планиран от ДС. И добре изпълнен. *** станаха новите капиталисти. Сега само едно ни оправя-на стадиона и национализация на всичко от червените капиталисти.

358

Анонимен

преди 7 години

Измишльотини.И истина да беше, сега пилеят далеч повече. Само от КТБ колко прибраха!

357

Анонимен

преди 7 години

381,Работех в авторитетно учреждение, в което висшистът започваше със 170 лв и можеше да достигне най-много до 210 лв основна заплата, ако не стане началник на отдел или по-голям шеф. Това беше в самия край на социализма, без последната година, когато инфлацията вече набираше скорост и изведнъж заплатите започнаха да растат, но стоките заизчезваха от магазините.

356

Един от Северозапада

преди 7 години

Кой ли днес живее добре? Най-учените? най -знаещите и можещите, или най-големите далаверджи, под някоя партийна шапка , в някои или нечии обръчи? Този, който произвежда и създава, или този, който преразпределя само...Този, който твърдо спазва принципите си, или този , който се нагажда като ветропоказател?Или този, на който най-голямото достоинство, е етническия произход, и с него оправдава всичко? 95% са в мизерия, по-голяма от тази, през соца.Роби, за парче хляб на себе си, и децата си.

355

Анонимен

преди 7 години

Накъде вървиш бе драги? 25 години все комунисти сънувате, а гласувате за най-големите комунисти дето 25 години ви обират, ама то не става само със слушане на чалга и с политеческата експертиза на пияниците пред блока.

354

Анонимен

преди 7 години

Вървим напред към светли бъднини, с популация от 5 милиона и раждаемост на шведите надхвърляща тази на българите. Вървим към бунището на историята.

353

Анонимен

преди 7 години

Връщайте си се назад в соцвремето, което толкова много обичате. Чао.Ние ще вървим напред.

352

Анонимен

преди 7 години

Ти колко получавше и какво работеше, това искам да те питам аз?

351

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 378Кой получаваше 350 лв бе, хахо?Освен 25-годишните, тук четат и пишат и други. Имай срам!

350

До Bonjour

преди 7 години

Като сумираш тези пари за храна и дрехи, безотчетните, заплатите и всичко друго, получавано даром (включително и безплатна прислуга, и безплатни пътувания по света за децата им), съпостави резултата с онова, което някогашното Царство България е отпускало на царското семейство от времето на Фердинанд и на Борис Трети. Изводът ще те смае.Прибави и онова, което българските царици са давали на България от собствените си пари. А Людмила колко прахоса?Французите биха ли търпели такова нещо?

349

Анонимен

преди 7 години

Тука едни 25 годишни пикль.овци се опитват да ми кажат колко съм чакал за кола и как с 350 лева заплата не се било живеело добре. Страшна изме.т стр новото поколение умни и красиви :)

348

Чети, бе! И мисли!

преди 7 години

До BonjourКакви са възможностите на Франция и какви са нашите?Имаш ли представа каква мизерия е имало през 50-те години в България, по времето, когато на членовете и кандидат-членовете на Политбюро, всяко тримесечие за храна и дрехи се е полагала сума, която разделена на броя на дните, е имала за резултат сума, по-голяма от средната заплата.Такава сума им се е полагала на ден!!!След още няколко години, когато заплатата на повечето хора е 60-100 лв,бай Тошо има по 20 000 лв годишно безотчетни

347

MoX

преди 7 години

С риск да повтоторя някой преди мен - свмейството Борисови, където расте бъдещия Вожд Бойко Борисов също е от привилегированите. В мрежата ще намерите видеофилмчета от детството на ББ , заснети от самия Него, във време в което обикновените хора нямаха радио вкъщи. И други неща нямаха, но за Избрания нямяне нямаше.

346

Анонимен

преди 7 години

Тошко селски и Ян Бибиян на лозята.

345

До 362-Партиен член

преди 7 години

Какви 350 -450 лева заплати бе момче .Това са директорски заплати.Нормалните се въртяха около 200 лева .Плюс минус 50лв. Запапочваше се с около 75 и стигаше до пенсионирането до 250 леваКма .Кой е взимал 400? Това е огромна заплата. /Изключвам летци и миньори/