25

Пешко

преди 7 години

До Анонимен 18,The nature of the argument, dealing as it does entirely with the legend - как би го превел това изречение

24

Анонимен

преди 7 години

Изключително глупаво казано. От глупав човек - разбира се.

23

От 1

преди 7 години

Ставам от пс-то, въпреки че ми е интересно да видя накъде ще тръгнем, пък и не е тук мястото

22

От 1

преди 7 години

Стига си говорил интелектуално, представям си как умно гледаш Мога да изкарам 100 думи за часПървия пример който ми дойде наум като пита е:SliderRender, рендрирам не става да кажеш, не става и изчислявам. Използвах няколко изречения, за да обясня на познат кво е рендер.Приятел, повярвай ми, българскияяяя е мнооогооо беденн

21

Анонимен

преди 7 години

до 17: като на ти харесват българите и българския и въобще нищо българско, що дириш тука изобщо? Ходи някъде да говориш друг език и да пишеш по други форуми. Ама май-май много комплекси си носиш в душата? И искаш малко да избиеш насам-натам, да си подхраниш слабото его, щото родителите ти не са го направили...

20

Факт

преди 7 години

Езикът ни обеднява и се пълни с чуждици, точно заради такива като номер 1, на когото освен, че българския му език е доста беден, има и нихилистично отношение към България. Едно време са казвали "Горд като българин", но заради такива като номер 1, сега доста хора се срамуват да кажат, че са българи.

19

АНОНИМЕН

преди 7 години

То пък твоя турски е много богат език,ха.Мъжки,женски,среден род все по един начин го казвате.

18

Анонимен

преди 7 години

до 1/13/15/16: Можете ли да дадете пример за "англ" термини и фрази, на които не можете да откриете подходящ превод на български?

17

От 1

преди 7 години

Радвам се, че някой ме разбра, просто не знаете какъв абсолютен ад е да обяснявам. А реално информацията тече, отсрещната страна чака. Просто това дето сме го чували, че българския е красив е като тъпотията, че балгария има хубава природа, или че балгария има красиви жени :))) турбо глупави *** е б-я

16

От 1

преди 7 години

Приятел, както ти си решиш, така е правилно. Аз лично променям бг думите както ми скимне. Мн обичам да напиша примерно "фърлям, фърчи, фащач, балгария". После се наслаждавам на творението си. И без това си е беден рзик, бедни българи

15

Пешко

преди 7 години

Всъщност 1 е до голяма степен прав - в английския има много синоними, на мен ми се е случвало при превод да се чудя как да избегна повторение например на думата причина.

14

АНОНИМЕН

преди 7 години

А как е правилно да се каже:активирам или активизирам.Защото вече само последната дума се употребява.

13

От 1

преди 7 години

Просто няма български източници, общо взето като решавам някой проблем, уххх, слава богу че знам англ, бг хората са схлюпени и забити. Не е за вярване как ги развличат нископлатени актьори в шоуто на слави :))

12

До 1

преди 7 години

Вашият личен български е беден, не изобщо българският език! Това са две различни неща. Като сте ползвали толкова "англ" източници, сигурно не Ви е останало много време да "ползвате" (а какво остава и да четете) български, от това ще да е проблемът Ви. "Коца" работа!

11

Анонимен

преди 7 години

до 1: Струва ти си беден, защото си готованко и не желаеш да вложиш усилия в измислянето на подходящи преводи на термините. Освен това много от днешните работни сфери са силно повлияни от западната култура и си идват с терминологията.

10

пейчо

преди 7 години

О,неразумни *** !Защо се срамувате да говорите на родния си език?

9

Анонимен

преди 7 години

До 1Българският език е сравнително беден на технически термини и изключително богат във всяка друга сфера. Така че обогатете речниковия си запас на български, за да не "коцукате", както се е изразила аФФФФторката на това писание, и да използвате чуждоезични патерици! Лек ден!

8

Анонимен

преди 7 години

Коц кон коцука.

7

Обективен

преди 7 години

Нещата опират до незнание на българския език. Затова младите употребяват побългарени чуждици. Примерено print и печат. Незнайно защо масово се използва несъществуващата дума принтирай вместо отпечай или вместо "пусни на печат" се използва странното пусни на принт". Според мен речника на младите е доста беден и трябва да се поаработи в тази посока.

6

Тони

преди 7 години

"Българският език" се пише с пълен член, зашото е подлог. Това не е заяждане, защото има чужди думи, които могат и трябва да се употребяват, но има и такива, които имат точен превод на български. Даден е пример - стартирам и започвам.