51

НБУ лъжи

преди 7 години

Кирливите ризи излязоха .Тези *** ,които обърнаха науката в бизнес за пари .Които не творят наука ,а пишат помагала за пари .Тези дето надписваха места ,бройки и откриваха нови специалности ,факултети и университети -сега са на дузпата.

50

в

преди 7 години

Спешна промяна в образованието .Закриване на специалности и университети е задължително .Закриване на училищата и минаване на индивидуална подготовка в къщи и тест в интернет.21 век сме ,а не епохата на кайзера.

49

Георги Христов

преди 7 години

Танцувай, Саманта !

48

DiesIrae

преди 7 години

И всичките тези вместо да работят в производство и да генерират пари те са на държавна работа където ние ги храним. Когато една администрация стане твърде голяма почва да измисля всякакви простотии за да оправдае големия си размер. И във всички държавни институции е така. Освен тях основно в България всеки иска да е на бюро, никой не му се работи в производство. От къде да дойдат пари в държавата. С магазини който препродават турски стоки, банки и офиси? Трябва да се произвежда това е!

47

Хейтър Тролев

преди 7 години

Въпросът е , защо не е като в САЩ , държавна поръчка (различен вид стипендии)са10% от свободните места , останалите да си плащат колкото трябва и да видите как сами ще си потърсят качествено образование. Защото сега с тези смешни такси от по200_300 лв им е все тая дали ги учат на нещо.

46

DiesIrae

преди 7 години

А може би е време да се усетите и да искате съкращаване на безполезните държавни служители. Идея си нямате какви безполезни неща изпълняват. Просто пример. Фирмата в която работя от 26 години произвежда дрехи. На всеки 6 месеца ходя до Статистическия център за един лист на който пише Код мисля, че беше 4310 ( произвежда връхни облекла без работни). За това удоволствие се плаща 36 лева - и има 3 който се разписват, 1 която взима молбата за вадене, 1 която после ти го дава, 1 която го пише.

45

Виготура

преди 7 години

Един бизнес като не знае как да привлича и задържа клиенти, обикновено фалира. Факт.

44

DiesIrae

преди 7 години

Повече от 50 % от парите който ти като работник си изкарал отиват за издръжка на държавни служители + техните данъци защото на тях не се удържат здравни пенсионни и тн + пенсионери + социално слаби + депутати + "поддръжка на улици, осветление и др." При 800 000 държавни заплатополучатели + 2 мил. пенсионера и 1 мил. социално слаби + 300 000 деца може и по малко и един господ знае колко наработещи от 5-6 мил. хора в тая държава вие какво очаквате. 1 работещ храни 5 други който не работят.

43

Анонимен

преди 7 години

Василев,Щаб квартирата на ЦРУ не се намира в Бяла русенско. Роднините ти те излъгаха като те настаняваха там...

42

DiesIrae

преди 7 години

А за заплатите ще ти го разбия като за ***.Ако взимаш 700 лева заплата.На фиша си виждаш 150 лева данъци който ти се удържат. Да но това са 40% работодателя поема останалите 60% с други думи ти взимаш 550 чисти данъците за държавата са 375 лева.От тези 550- 20% ти се губят като ДДС когато купуваш каквото и да е - 110 лева.Остават ти чисти 440 лева държавата е прибрала като чисти данъци 485 лева.Ако ти се наложи и да платиш някоя общинска такса или винетка и тн?Ето защо са ниски заплатите

41

DiesIrae

преди 7 години

Без трудов стаж. Без капчица знания (защото в университетите нищо не учат). Без трудови навици. Каква заплата очакват? Искат 10000 лева, а работа за 10000 вършат ли?Дойде един образ от университета в Русе за стажант. 2 дена го оставихме да не се зори да свикне, на 3 го накарахме да пише в една тетрадка като пристигнат пратки за кого са, от къде са, какво има в тях и когато пращаме да извика куриер. На следващия ден в 8 часа майка му се обади, че много го морим а той щял да става мениджър.

40

Анонимен

преди 7 години

Вече е късно да се спасява тая държава! За великите сили тази държава е нежелана и вредна. В следващите 50 години белия етнос ще изчезне почти напълно от тази територия. До тогава правителства като сегашното ще доизкормят остатъка на държавност от социализма. Победени сме! Само чудо може да ни спаси....

39

Анонимен

преди 7 години

"няма от къде да внесем деца". Ами то там ви е проблема. Университетите не са за деца. Вие ги превърнахте в детски лагери, където се ходи не за знания а за преживявания

38

Анонимен

преди 7 години

Май вече е късничко за събуждане :) Още 10 години неадекватно управление на бившите комунисти и агенти, и всичко ще е перфектно.

37

mama

преди 7 години

Защо и в детските градини не е така-свободни места?

36

БОРИсов

преди 7 години

Виждате ли, българина има вече видя пари и учи в престижни университети на запад.

35

Анонимен

преди 7 години

Еми, добре, Вие сами ще видите до къде ще стигне страната с прогресивният ви начин на мислене, който не е от миналият век.

34

Бай Ганьо

преди 7 години

Нямайки шанс пред високо квалифицираните бежански кадри, младите просто се отказаха.

33

gtf

преди 7 години

имат малките градчета университети, щото икономика имаше развита. Сега няма нищо и деца няма, и икономика няма скоро и университети няма да има. Редица практики от образованието отхвърлени, като неефективни в миналово ги въведохме обратно, бизнеса не удари рамо на университетите - ни с пари, ни със стаж.. така става, като управляват най-некадърните комунисти

32

Анонимен

преди 7 години

За съжаление комунизма е унищожил способността да мислите в повечето от Вас. Василев е прав, а младите ще продължават да се изнасят на запад, където могат да бъдат свободни и да се развиват, а не където хората са комплексирани, ограничени, почти болни мозъци.