91

ели

преди 7 години

никой не взема предвид че сега кандидатстват набор '97 - родените през Виденовата зима и тн - ми то тогава раждаемостта беше най-малка.....Освен това университетите никога не правят квоти по специалности спрямо търсенето на пазара на труда и така произвеждат безработни.....

90

Анонимен

преди 7 години

Ами върнете едновремешната бройка на вузовете.Днес не стига,че няма деца,но и само в село Таратайкино не е открит университет.По-малко вузове,по-добър подбор на студенти,по-малко ,но отбрани преподаватели и така със сигурност ще вдигнете качеството на образованието.

89

бг соросоид

преди 7 години

кво да правят тука -няма работа ! всичко гледа да краде .....БЯГАЙТЕ ДОКАТО МОЖЕТЕ !

88

Pa zar

преди 7 години

Da zatvariat sergiite togava...:-)

87

ПЕНЕВ

преди 7 години

До DiesIrae : ПРАВ СИ ,НО АКО НАПРАВЯТ ПРИМЕРНО 30% СЪКРАЩЕНИЯ В АДМИНИСТРАЦИИТЕ , КОЙ ЩЕ ГЛАСУВА ЗА ГЕРБ И БИВШИТЕ СЕДЕСАРИ ,ДЕТО СЕГА НИ "УПРАВЛЯВАТ" ? ЩЕ ВЗЕМАТ НАЙ МНОГО 12 % ПРИ КАКВИТО И ДА СА ИЗБОРИ.АМИ ,ДАЛАВЕРИТЕ КОИТО СЕ ВЪРТЯТ В ТЕЗИ СРЕДИ. ПАРИЧКИТЕ ОТ ЕС-СЕГА 10-15 % ОТИВАТ ЗА РУШВЕТИ В МИНИСТЕРСТВАТА . ИНАЧЕ ,НЯМА ОДОБРЕНИЕ НА ПРОЕКТИ-КМЕТОВЕТЕ ЩЕ СЕ ЧУДЯТ КАКВО ДА ПРАВЯТ.МНОГО Е ВЪРЗАНА РАБОТАТА ,ПРИЯТЕЛ.

86

Анонимен

преди 7 години

"...най-добрите заминават за чужбина, като това понякога било избор по инерция, защото висшето образование у нас също било качествено"Смех, смех, смех!!! Вица на деня! Какво му е качественото, като събирате студенти, дето нямат успех, на изпит не се явяват. Качествено било! *** и пульо става студент, после що не ставали кадрите! Докато държавата субсидира на калпак, така ще е !

85

Анонимен

преди 7 години

мдааа...пишман-експерта Орешарски и той е преподавателпреподава "криене по задни входове" и "КОЙ предложи Пеевски"

84

Анонимен

преди 7 години

ами открийте още 20 университета, че сегашните 50 са малкои пак се чудете защо няма студентималоyмници

83

Киро кофражиста

преди 7 години

Как няма да има криза за студенти, като броя на университетите непрекъснато расте, всякакви пишман преподаватели и непризнати професори се надпреварват да откриват университети и да печелят на гърба на студентите. Онзи *** Жан Виденов, дето фалира банките през 96-та и той преподавател, Сашо апашо дето окраде Кремиковци бил професор....не е чудно защо нашите университети са последниБългария има население 7 милиона души и 51 университетаАвстрия има население 8 милиона души и 12 университета

82

жеко

преди 7 години

даже и мюмюн, мехмед, али и гюлджан се усетиха че е по добре да се учи на вънка

81

анонимен

преди 7 години

Е какво се чудят университетите! Колко средни училища затвориха през последните 10 години?! Нямаше ученици, сега няма да има и студенти! Нарича се демографска криза.

80

Анонимен

преди 7 години

За проблема виновни са самите ВУЗОВЕ, които се бориха за автономия. 90 % от тях са излишни. На времето бяха три икономически ВУЗА и приемът бе в борба 30 човека за едно място. Сега се търсят двойкаджии за прием стига да могат да плащат таксите. Никой не го е еня тези "Студенти" къде ще работят. Лошото е че такива специалисти ще ни оперират след някоя година.

79

чоека

преди 7 години

60 университета има това що не го споменавате в Израел са 8, по население са колко нас! Извода е че сме 7,5 пъти по умни от евреите. Като часни фирми са у нас и не източват ДДС от държавата, а субсидии и мозъци. Плюя на образователната система и некадърниците, къде са там. С 2ка се влиза в наш университет, Горд съм, че съм българин, добре, че са починали дейците на българското възраждане, щото ще се обърнат в гроба.

78

МАЙНА

преди 7 години

Къде да запиша мозъчна хирургия , щот си купих тесла.

77

Анонимен

преди 7 години

Демографската криза някой отчита ли я?Тази година кандидат-студентите са от годината с най-ниска раждаемост.Не стига,че са малко,ами и още след завършването повечето от тях стегнаха куфарите и напуснаха бг.

76

Ники

преди 7 години

Е не може във всеки град да има университет... България е страната на абсурдите. Веднага се сещам за "УНИВЕРСИТЕТА В БОТЕВГРАД" и припадам.

75

Искрен

преди 7 години

Абсолютно съм съглсен с мнението на 91 - университети превърнаха образованието и науката в бит пазар и кокошкарско печалбарство, никаква мисъл, никаква устойчивост, никаква връзка с нуждите на бизнеса и икономиката...липсвали им 3000 студента, според мен 3000 се спасиха от това да са безработни висшисти

74

р

преди 7 години

Не са виновни хората ,а т нар учени в университетите ,които превърнаха науката в бит пазар ,а образованието в необразование .

73

Анонимен

преди 7 години

Криза за студенти: 3000 свободни места във ВУЗ-овете...Не е криза във ВУЗ-овете!!!Това е криза в държавата, криза в държавността и от там криза в образованието.Вижте само какви типове управляваха образованието през последните години и до ден днешен. Вижте какви са резултатите от техните измислени "реформи".По времето на Тодор Живков, Unesco обяви българското средно образование на второ място в света по ефективност.А сега то къде е?Затова хората си пращат децата да учат другаде, не тук.

72

Аналитично

преди 7 години

Няма криза за студенти, а прекалено много висши учебни заведения съществуват. Поради демографският срив и ниското ниво на функционална грамотност сред завършилите средно образование, се получава тази диспропорция.Приемът на всевъзможни хора във ВУЗ, създава нереални очаквания у тях след това - те си мислят, че като имат ВИШУ трябва да им се осигури високо платена и престижна работа, каквато всъщност не заслужават.