40

Gosko

преди 8 години

Нищо умно няма да родят нашите депутати. Те за безпредметни хрантути. " Летни гуми с вериги" - за какво безумие говорим. Смъртността по пътищата ще продължи до безкрай, щото някой лобира да си кара Бугатито и зимата, а видиш ли няма зимни гуми за него, които да издържат на 300км в час.

39

Анонимен

преди 8 години

Законът се изпълнява както държавата наложи със силата си изпълнението му. Как става така че шофьорите в България (българи, немци, французи, италианци, холандци, белгийци, австрийци, чехи, гърци, турци, сърби, ....) не спазват закона, а същите тези като шофират извън България стриктно спазват закона? Наказанията предвидени в нашите закони са даже свръхстроги, но не действат. Сега щели да запишат нови недействащи наказания и някои им се радват, т.е. радват се, че закона няма да се спазва.

38

Анонимен

преди 8 години

Да решат как ще съберат глобите, а не само да ги измислят, увеличават и намаляват.

37

Анонимен

преди 8 години

Промени в закона трябват, но трябват в частта каква да е отговорността на контролните органи и как и кой да ги наказва, когато те не си вършат работата. В последните 26 години в цялата държава това е проблема - контролните органи на държавата не работят, в случая КАТ не работи и каквито и промени да се направят в закона, те си остават промени на хартия без реално приложение, след което някакви там като СА(са) ще реват за следващите промени и никога няма да се сетят да искат прилагането на закона

36

Анонимен

преди 8 години

Да ви се изходя на законите паляшки .. ЗзДП се изпълнява , ако има пътища , а не вълнообразни разрушени остатъци от асфалт !!! Тая година напускам и аз тази *** умряла с *** и бездарен народ !

35

са

преди 8 години

До До 33 и 34тихо бе,анархист!!

34

СА

преди 8 години

До До 34а на теб май ти харесва анархията и гледаш другите какво правят като някоя овца,а?!Заради такива като теб сме така!!

33

богнострокулум

преди 8 години

Аз до момента няколко пъти съм практикувал т.нар. споделено пътуване и никога не съм успявал да си покрия дори цената на горивото, камо ли да изляза на печалба, върху която да платя данъци.Едва ли има нормален човек, който да не разбира къде точно е заровено кучето и кой реве срещу тоя начин на пътуване.

32

До 34

преди 8 години

Май никога не си шофирал.Караш примерно по Ботевградско шосе в София. Път с две отделни платна за движение и с по 4 ленти във всяка посока. Ограничението на скоростта е 50 км/час, което явно противоречи на здравия разум, защото всеки експерт знае, че ако се ограничи скоростта под безопасната за пътя, катастрофите се увеличават, а там безопасната скорост е може би е 120 км/час. На практика там никой не шофира с 50 км/час, а шофират с между 90 и 140 км/час, подчертавам всички. Според теб и КАТ

31

До 34

преди 8 години

Лесно ти било решението.... да ама не.Примерно, взимаш без разрешение някаква кола и шофираш без книжка и според теб, колата се конфискува и продава на търг. Това само празна глава може да го измисли. В примерно половината случаи, колата не е собственост на шофьора.

30

iii

преди 8 години

За мен най-скандалното е лобирането за зимни гуми. Имам си такива с добър грайфер на осем години. Опасни са вече, но не подлежа на санкция. Какво правим?

29

До 33

преди 8 години

То и сега си има строги наказания, какво не ти харесват? Май не разбираш къде е проблема.

28

До 33 и 34

преди 8 години

Ако можехте да осъзнаете какво реално предлагате, щяхте да умрете от срам, но явно не сте в състояние да го осъзнаете.

27

Скептик

преди 8 години

И това отново трябва да се прилага от онези в МВР стоящи там единствено заради 20-те заплати и ранното пенсиониране, и "наследили" службицата от техен баща или близък роднина или чинно платили си за нея!?! СМЯХ В ЗАЛАТА!!!

26

Анонимен

преди 8 години

Цитат от законаЧл. 9. (1) По пътищата, отворени за обществено ползване, е забранено движението на верижни машини и използването на гуми с шипове. Движение на пътни превозни средства с вериги за сняг е разрешено само когато пътните условия изискват това.и какво казва този депутат"Предлагаме този срок да ... стане от 1 декември до 1 март. И през този период ... или зимни гуми, или летни с вериги", разясни Ананиев.Виждате ли противоречието?

25

Анонимен

преди 8 години

Лесно решение!1. Караш без книжка - колата директно се конфискува и се продава в полза на държавата на търг!2. Караш с повече от 50км. над ограничението- колата се прибира на полицейски паркинг и докато не се плати СОЛЕНА глоба + разноски за паркинг, няма возило. След примерно 45 дни, ако няма плащане колата се продава на търг и се покрива глобата - ако не стигат - остатъка се дължи от нарушителя! Елементарно е и ще работи, защото директно бърка в джоба на джигита и му отнема возилото!

24

Само мрънкате!

преди 8 години

За гонка глоба 1000лв...Браво. За каране без книжка 1000 на 2рия път 3000лв.....Пак браво......Какво не ви харесва?

23

СА

преди 8 години

Категорично съм за,но ако и на полицаите им се пишеше така,както на вас,нямаше да имаме равни!Ченгетата ги мързи и това е!

22

Анонимен

преди 8 години

Очертава се голямо търсене на маломощни трошки. Семейната кола, в повечето случаи няма да отговаря на изискванията за млад шофьор и ето ти как младия шофьор си купува за 500-1000 лева, някоя бракма, за да изпълнява изискванията на закона. Разбира се това ще увеличи и катастрофите по понятни причини, даже и младия шофьор да е с нова маломощна кола, но де акъл в дептатите да го схванат....

21

Анонимен

преди 8 години

Не виждам поне една разумна промяна от това, което сега ще приемат депутатите. Разбира се това не е странно - всичките промени идват от КАТ, а всеки знае, че там експерти по въпроса няма. Крайно време е да се разбере, че МВР, вкл. и КАТ не трябва да пишат закона, а да го изпълняват. Сега е почти наобратното - МВР, вкл. КАТ си пишат законите за себе си, след което не ги изпълняват.