30

43

преди 9 години

Непонятна ми е наглостта на критикуващите, непонятна ми е дезорганизацията на държавата. Непонятно ми е също как е възможно за един ден да се затворят всички проходи в страната, заради една средно снежна буря, а в страни, които вали почти цяла година функционират нормално. Наглост е всички, които не са били там да коментират, защото не е нормално да разчитаме на летни проходи, всяка година нас зимата да ни изненадва и да рискуваме животите си, само защото не спим зимен сън, а имаме ангажименти.

29

mila

преди 9 години

Всяка година между 10 и 15 октомври си сменям гумите, независимо дали е хубаво времето или не... Винаги пътувайки извън Сф, гледам прогнозите за времето.Винаги в колата имам едно одеало. Винаги в багажника имам туба 5 литра минерална вода.Като пътувам извънградско винаги имам повече сандвичи, от колкото ми трябват...Трябва да се пътува отговорно, не е трудно, не е скъпо, не заема място.... но в ситуация спасява животи

28

41,

преди 9 години

коментарът ти би трябвало да се разпростре и върху безразборно и безотговорно щъкащите из Балкана с летни гуми и напомпано самочувствие.От миналия понеделник се говори, че идва студен фронт, очаква се рязко понижаване на температурите, сняг, зимните гуми и т.н. Но *** си е ***! Ти на него не можеш да му даваш тон в живота, нито акъл, за него предупрежденията не важат, и ако случайно има някаква нужда, то тя е само пари.В събота се нагледах на чакащи пред гумаджийницител. Интересно защо ли?

27

Анонимен

преди 9 години

Питахме шофьора на един снегорин дали да продължим и той каза давайте..."---------------Ей, този е за разстрел. Трябва дъ бъде съден за опит за непредумишлено убийство, а може би и умишлено. Колко трябва да си *** за да изпратиш хората на сигурна смърт горе. Дори и за момента да е чисто, то е ясно, че пак ще натрупа, ще нападат дървета, та това е един от най-коварните проходи, който всяка година е затворен по 6 месеца като има сняг.

26

Анонимен

преди 9 години

Който се бъзика с Балкана после Балкана се бъзика с него. Извода е: и една снежинка да видите че прехвърча - забравете да се качвате по Беклемето. Там не е за градски юпита.

25

край

преди 9 години

Е да то държавата не може да присажда мозък. Даже и на запад не може. Като се родиш *** така си умираш.

24

f

преди 9 години

тъпънари тръгнали на беклемето не четете ли прогнозата за времето бе

23

пуки

преди 9 години

В случая държавата няма вина. Вероятно вина има само шофьора на снегорина, който е казал, на питащите да карат, вместо да обръщат. Защото може би той е изчистил част от трасето, но длъжните да изчистят по-нататък, вероятно от съседната община, по район не са успели. И аварията е факт. Понякога и така става - затова не вярвай на прогнози и съвети, а се пази и сам! Синоптиците предупреждават, но никой не знае докъде ще достигне проблема? В случаят са можели да извикат фадрома да разчисти ...

22

До Anon

преди 9 години

Правилно го казахте "До сега" Пожелавам Ви това да е много дълго време.

21

Анонимен

преди 9 години

Какво означава Беклемето?

20

Анонимен

преди 9 години

Великият проблем на българинът е, че винаги обвинява някого за собствените си несгоди!Най-лесно е да се обвини държавата а не този който ни гледа сутрин в огледалото!След като нещо лошо се случи с нас или с други хора е добре да си зададем първо въпроса защо се случи това и какво направих аз за да го предотвратя. По-добрият вариант е този въпрос да си го зададем преди да се случи каквото и да е. Хубаво е и политиците да си го задават понякога поне когато вземат решения.

19

Анонимен

преди 9 години

До 27. Няма човек ходил с кола из планината зимно време който да не е закъсвам поне веднъж.Знаете ли кой не може да се удави? - Този, който не може да плува защото не влиза в морето.Ако не си сигурен, че можеш сам да се измъкнеш от ситуация какъв го дириш на Беклемето в края на Октомври при положение, че медиите 3-4 дена тръбят навсякъде че ще имаме червен код в Бг а останалите донасят за снежни виелици в другите западни страни. Колко акъл ти трябва въпреки това да се изсилиш да ходиш там?

18

nektariy

преди 9 години

пътя е трябвало да бъде затворен преди да навалязат въпросните коли.... въпроса е има ли кой да разпореди затваряне на пътя ,преди да се устнови че има закъсали коли в него .За пореден път се оказва че има нещо сгрешено в цялата организация при бедствия и аварии,прогнозите за времето бяха точни и имаше достатъчно време да се вземе решение за затваряне на пътища преди да е станало късно,отделен е въпроса че и хората тръгват на път по рисков маршрут ,в лошо време ,без да си дават сметка за риска

17

Анонимен

преди 9 години

Тапаци ви *** майката проста какви летни гуми в 5м преспи дано ви се случи на вас да идете в планината с зимни гуми вериги и лопати ако и да ви хване виелица да ви видим колко сте подготвени и как ще си запалите зимните гуми да се стоплите ,случва се на всеки кой очаква такъв сняг през октомври.Добре са живи и здрави хората.

16

АНОНИМНА

преди 9 години

В ТАКАВА ОБСТАНОВКА И ТАКЪВ МОМЕНТ ВСИЧКИ СЕ ВКЛЮЧВАТ ДА ПОМАГАТ КОЙ С КАКВОТО МОЖЕ. СТИГА СМЕ ОБВИНЯВАЛИ ДЪРЖАВАТА, ИНСТИТУЦИЙТЕ. АМИ СИНОПТИЦИТЕ НИ ПРЕДУПРЕДИХА ЯСНО И ТОЧНО. КОЙ Е ВИНОВЕН В СЛУЧАЯ.?! ТЕЗИ, КОИТО СА ТРЪГНАЛИ КАТО ЗА ПРЕЗ ЛЯТО. БЪДЕТЕ ПО РЕАЛИСТИ.

15

една

преди 9 години

Много прости хора има в тази държава,. Ръководи се от прости, които се избират от прости, затова е такова положението. 1. Сигурна съм, че са карали с летни гуми-в Бг така лесно не се решават да си сменят гумите.2. В края на Октомври Беклемето винаги е затворено, но овцата от Плевен е решила да спести някой лев за бензин и не заобикаля през Витния или Шипка.3. Снегът не се е изсипал изведнъж върху им, той се появява в пейзажа постепенно, но те са продължавали. Сега да си платят спасяването.Тикви.

14

Анонимен

преди 9 години

Държавата ли е виновна, че повечето чак сняг до колене, за да си сменят гумите? Държавата ли трябва да им зареди колите с всичко необходимо, особено когато се налага да минават трудни маршрути в неподходящо време? Да не говорим, че и не малка част от шофьорите, са шофьори само когато пътя е сух, слънцето не им блести в очите и карат направо. А тази жена от Плевен направо ми събра погледа!? Изведнъж станало сняг и не могли да се върнат, да не ги е затрупала лавина, НЕ, просто са били безразсъдни!

13

БКС

преди 9 години

Стига сте мрънкали ве Европеиди в Лондон след 3 см. сняг обявяват бедствено положение а онова нещо варг ли *** ли е ща го черпя за гражданската постъпка адмирации за европейската прическа

12

Анонимен

преди 9 години

Ако повторите написаното още два пъти, статията ще стане още по-дълга ..... явно на журналиста му се е приискало да пише и пише , ама не му стига речника и повтаря вече написаното

11

Държавата е виновна

преди 9 години

Абе кво ми говорите - държавата е виновна:Сняг падна и затрупа маса народ из проходите, тръгнали на път подготвени като за море - държавата е виновна.Реката придойде, издави маса животни и завлече 100 коли на хора, дето са си построили къщите там незаконно - държавата е виновна.Пия, пуша, не спортувам и ям като разпран само вредни храни и затова изглеждам като прасе. Освен това гласувам вече 25 години за едни и същи мафиозирани мутри. Но не съм виновен аз - държавата е виновна!