29

er

преди 10 години

гледах собственика по ТВ - то и си мисля ,че това е искал , супер спокоен беше ,има друг планове човека не го мислете ,цяла празна къща държи а ние се бутаме в 50 кв.м

28

Да

преди 10 години

С какво ви е виновна държавата пак бе ревльовци...?

27

йованчо

преди 10 години

Брей как са строели навремето - прозорците са били и носещи колони!

26

абре Рали 21

преди 10 години

С общи приказки не се получва.Няма как къща от л...а и клонки, да е по-здрава от сграда със стоманобетонна скелет.Трябва тая новата да не е виждала никакъв контрол че да е по-зле ,но никои няма да си сложи главата и кариерата в торбата ,за да остави изпълнителя да си прави своеволия.

25

край

преди 10 години

Сега пак държавата ви виновна - уникални са писачите тук. Кажете че държавата е и скапана и бедна.

24

Анонимен

преди 10 години

Има доста къщи строени 50-60-70те години които нямат колони... Правил съм ремонт на такава: двуетажна къща с 12 см бетонна плоча между първи и втори етаж, но зидарията е 40-50см зид от плътна тухла за първия етаж, бетонни "щурцове" над прозорците и вратите (другаде са използвали и циментови колове) - нова мазилка, нови инсталации, дограмата я сменихме изцяло - вътрешна и външна и нито нещо е падало, нито се е напукала...

23

zeus

преди 10 години

Само за инфо стоманобетона е патентован 1867 година, така че в тази къща просто е спестен. Интересно ми е дали е строена по одобрен проект или едно към гьотере:)

22

Анонимен

преди 10 години

Уникална държава.

21

до Кирил

преди 10 години

За всичко изброено трябва и поддръжка, не може 30 години да очакваш, че всичко ще се държи на магия.

20

Чичото

преди 10 години

Старите постройки до 69-70 г. нямат опорни стоманобетонни колони. Обикновено конструкцията е от зидария 25 см. широки тухли единички. Трегерите над вратите и прозорците са дървени. Хубаво е при преустройството на такива къщи да се прави бетонен пояс който да захване всички външни стени на къщата. Тук не виждам такъв. Освен това, конструкцията на такъв тип строителство на 2 етажа е значително по утежнена от това на едноетажно от такъв тип. Майсторите, сменящи дограмата не са работили внимателно.

19

Рали1

преди 10 години

До НевенГоворя за такъв вид селски къщи,без колони са .Гредите са били третирани с някакъв препарат или боя ,не знам точно-имаше надпис на една такава греда -Румъния.Къщата ,която имам впредвид е от 1929 година.За селските кирпичени къщи без колони и те са по-здрави от сегашните строени бързо и некачествено.

18

Кирил

преди 10 години

" В социализма всичко се строеше качествено! Калпавото строителство е патент на капитализма!"----> Затова виадуктите на автомагистрала тракия едвам не се срутиха и сега се прави основен ремонт.----> Затова паметника 1300 години България се руши.----> Затова падат плочи от моста на кръговото на 4-ти километър.

17

Брокер

преди 10 години

Имот с уникална гледка и пряко усещане за природа с добре проветрени помещения. Чист планински въздух. Наскоро сменени дограми. Здрава тухла. Оригинални дизайнерски решения. Възможност за гараж в спалнята. За лек освежителен ремонт. Огледи: по всяко време при летни условия. Цена: 120 000 евро без възможност за коментар. За контакти - Агенция Корект"

16

аз съм българче

преди 10 години

Няма нужда да я събаряте, сменете й дограмата и от другата страна.

15

Анонимен

преди 10 години

Добре, че "Майсторите" не са махнали и горния прозорец - щеше да хвръкне покрива..

14

стар майстор

преди 10 години

Почти всички къщи строени преди 60години(дори исега)по селата са без бетонни колони ако къщата е гредоред до 2етажа не е задължително да има бетонни колони.Тук просто стопанина и особено тези с дограмата са гола вода искали са да сложат по голям прозорец и са се опитали да махнат тухлената колона.Къщата не е паднала повече от 50 годин но сега заради неграмотноста на майсторите е станало.Лошото е че много масивни сгради по градовете за да се разширят някой магазин махнаха носещи стени товаеопасно

13

Невен

преди 10 години

Долу някой пише, че преди 9-ти септ. '44 не се строяло с бетон. Бабини ви трънкини. Много от къщите в центъра на София са от преди '44 със солидно количество бетон и арматура и ще ни надживеят :).

12

Анонимен

преди 10 години

60-70год., малко бетон и железо е отклонил партииния секретар от общинския обект а майсторите биле свободни чак след 8 часа вечерта, пък и се стиснал та не им купил бира и кучешка радост наденица!!!! Ефекта го виждате на снимката ха, ха, ха!!!! Добре, че всевишния е опазил стъкларите!!!!

11

Анонимен

преди 10 години

Тъжното е, че някой най-вероятно си е направил сметката, че ако падне къщата, ще му излезе в пъти по-евтино да вдигне новата къща на синовете си , отколкото ако сам я събори и да вади ново разрешително за нова къща кв. Симеоново.

10

Гошо...Тъпото

преди 10 години

Голям късмет,че не са затиснати и убити хора,при това...тежко срутване.Къщата,майната й;следващата на това място.ще има...повече колони,от необходимото.