Снимка: Булфото

Срутилата се наполовина къща в столичния квартал „Симеоново“ при смяна на дограма трябва или да бъде укрепена, или да бъде съборена. Това каза пред Нова телевизия заместник-кметът на район „Витоша“ Теодор Петков.

Според него ще е по-евтино за собственика да я събори. Не виждам друг вариант, освен да се събори къщата, каза и собственикът на имота, който обеща това да стане в най-кратки срокове. 

„Обадиха ми се и казаха, че половината къща е паднала при демонтажа на единия прозорец, който бил под трегер. Предполагам, че това се е случило при клатенето на прозореца. Не са разбивали стена. Къщата е строена през 60-70-те години, тогава не е имало необходимите бетонни плочи”, заяви собственикът на сградата.

Още по темата
Къщата няма изградени бетонови колони, има тухлени колони в края на сградата. Може би при самото демонтиране на дограмата са почукнали някоя от тухлите точно на тази носеща колона и се е случил инцидентът, поясни зам.-кметът на район „Витоша“.

Собственикът на къщата я има от 2010 г. В това състояние сме я взели, с тази дограма, нищо не е правено по нея, поясни той.  
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase