72

Veron

преди 11 години

Oт малък в дома ми се носят нежните звуци на великите А Тale Тhat Wasn't Right и Forever And One. Майка ми почти всеки ден ги пускаше на касетофона и си припяваше заедно с нежния глас на Киске текстове, които тогава не разбирах, но сега изпълват душата ми с вдъхновение, но и с носталгия по изминатото време. Сега вече съм голям, възрастен дори, и искам да продължа просветителното дело към хубавата музика :)

71

phantomlord

преди 11 години

Не помня точно, но е доста преди 2007 г.

70

JustTom

преди 11 години

1987-88 г. като повечето ученици прохождащи в Правилната Музика и моите тетрадки бяха изпорисувани от мен с надписи на кои ли не групи... Helloween бе една от тях, наред със Sodom, Kreator, Destruction, Protector, Accept, Exumer, Slayer, Morbid Angel, Death... Немските групи преобладаваха, както е и до днес. Въпрос на вкус, какво да се прави! Успех на всички!

69

hell.deamon.9

преди 11 години

Слушам ги от 1993г :)

68

Rimogard

преди 11 години

Не съм от старите кучета, които ги слушат отдавна, всъщност ги слушам доста от скоро (около година)... благодарение на роднина рокерче/метълче като мен, който ме зариби :)

67

diana.ivanova.7165

преди 11 години

През 94 година ги чух за първи път. Оттогава ги слушам, но зависи от настроението ми.

66

Анонимен

преди 11 години

Halloween ги слушам от цяла вечност, албума Don't Metal with Evil ме омагьоса в "онова" време, а на първият им концерт в София през 2003 бях бременна в 8 месец , беше голямо приключение, сега март вече порасналата ми дъщеря ще ги види на живо......

65

toru

преди 11 години

Някъде 1997 се зарибих по групата.10 години след излизането на Keeper Of The Seven Keys.Бях на 12 години. Любим албум.Дотогава слушах само AC/DC и този албум ме изстреля към непознати среди на метъла като Running Wild, Iron Maiden и т.н. Помня две-три години по-късно, как врънках баща ми да ми купи Keeper Of The Seven Keys II от О.Ч.З.:)

64

Sublimer

преди 11 години

Още бях мн малък когато ги прослушах покрай приятел който свиреше на китара ;) супер банда !

63

george.kolev.10

преди 11 години

Охоо..харесвам Helloween още от далечната 1985 -още с Kai- като вокал .Кулминацията беше с Kiske в Кийпър-а.С нетърпение очаквах да излезе втората част-а аз от казармата ! Анди ги надгради и сега се го слушам също с огромен кеф !

62

baiumbg

преди 11 години

Helloween са ми били любимата група още от отроче. Официално съм се "запознал" с тях някъде в ранното ми детство (още по времето на Киске), когато брат ми ги е пускал редовно на озвучителната система вкъщи, а аз доволно съм си куфеел :P

61

neoblade

преди 11 години

Бях на 13-14 години (т.е. преди 16-17 години ги чух за първи път)!

60

belovodski

преди 11 години

Ами сигурно преди 20години като чух за 1 път Future World от по големия брат на един приятел и си направих запис на една касета само с тази песен свършва почва и така и от двете страни!Мн добра група!

59

thespass

преди 11 години

Helloween са една от любимите ми банди и ги слушам от 17-18 години. По това време си разменяхме аудио касети с приятели и постоянно презаписвахме :-)

58

evgeni.chakalov

преди 11 години

Чух ги с идването на Анди Дерис като вокалист и до ден днешен предпочитам албумите записани с него вместо тези с Хансен и Киске

57

Гошо Самолета

преди 11 години

Записвам се и аз.

56

Toranaga

преди 11 години

Сега ги чувам за пръв път, но няма да откажа да ги видя. Все пак са дядки-набори.

55

zvladimirov

преди 11 години

Започнах да слушам Helloween от 2000 година. Харесват ми, защото техните песни се отличават от тези на други метъл групи със забавния си и сатиричен характер. Неслучайно са считани са за една от първите и най-известни пауър метъл групи. Интересен факт е, че самото име на групата е пародия на името на английския празник Halloween (Хелоуин), означаващо навечерието на празника на Вси светии, като буквата a е заменена с e, формирайки думата hell - ад. Вокалистът Анди Дерис е сред любимците ми!

54

NukeForce

преди 11 години

откогато чух за първи път "if i could fly" ;)

53

Popeye_b

преди 11 години

Започнах да ги слушам през 1987г. Един приятел ми даде касета, на която имаше части от Walls of Jericho и Keeper I :)