131

Анонимен

преди 11 години

До ^3DAttack А ако вземем да броим загубите на руските ВВС в Чечня - дето бунтовниците нямат нито авиация, нито дори радари за ПВО и сцепват руснаците само със ЗУ-23 и Стрела 2М и Игла - 1В...

130

^3DAttack

преди 11 години

В една война целта е да победиш и да дадеш по малко жертви .. НАТО и в Сърбия и в ИРАК и в Афганистан направиха пример за провеждане на операции с минимални жертви .. Руснаците в Грузия над 100 човека в Чечня само в битката за Грозни дадоха 5000 души (те признават само 3000 в битката за грозни) така че операциите са несравними .. Една майка на руски войник загинал в чечня направи смешен руски генерал който говореше колко велика е армията им.. в toutube го има записа .. така че спора е излишън

129

^3DAttack

преди 11 години

Сърбия и Югославия искате да сравнявате .. :) НАТО в кампанията за Сърбия загуби 3 самолета Стелта , един Ф16 и един Мираж .. незагуби нито един войник .. повтарям нито 1 човек не загина от страна на НАТО.. Русия загуби 6 самолета и даде над 100 човека жертви .. в няколко дневната война.. и това са официално признантите от Русия загуби .. колко са истиснките само те си знаят.НАТО над Сърбия направи над 100 000 часа нальот сърбите свалиха 3 самолета и с голяма доза късмет.

128

Анонимен

преди 11 години

Във войната в Югославия, всяка въздушна битка между МИГове и Fки завърши със загуба на МИГовете. Крайният резултат е МНОГО : 0 /нула/ за американските самолети.

127

Анонимен

преди 11 години

До До Рамбо Като сваляха стелтове с бренеке - защо загубиха войната?

126

Анонимен

преди 11 години

Те не са хамери, те са каубои..демек кравари, които са избили местното индианско население, като са използвали и биологическо оръжие, причинителят на едрата шарка. Що се касае до Ф-22, амида, къде се е чуло и видяло кравари да правят самолети, важен е външният фасон, техническите характеристики не са като за самолет пето поколение.

125

Су-30 МК

преди 11 години

Ф-22 е луд самолет, който струва още по-луди, да не говорим, че почти не е ефективен за нанасяне на удари по земя-пилотите сами се задушават и си умират....хубав паметник си наприваха хамерите, доста скъп- типично в техен стил

124

ветеран

преди 11 години

Бре,бре.Много оръжейни спецове в този форум.

123

Анонимен

преди 11 години

горките американски пилоти, ако можеха да купят и су-35 например нямаше да се задушават и да умират като кучета в тази барака наречена Ф-22.

122

Виетнам

преди 11 години

Те още от времето на виетнамската война мечтаят да се въоръжат с руско оръжие, но американската пропаганда за "съветската заплаха" не им позволяваше и америте мряха като мухи-все пак 58 000 убити си е цифра, а техният Ф-100 е продто излагация-250 загубени машини само от този тип във Виетнам.

121

тигран

преди 11 години

ха..ха..хамериканските самолети били летели по целия глобус..особено Ф-22 който има следните ограничения поради неустановени все още технически проблеми1. да не лети по-високо от 4 хиляди метра2. да не се движи със свъхзвукова скорост3. Да не се отдалечава повече от 150 километра от базата си.И това Гордостта на американските ВВС..

120

До Рамбо

преди 11 години

То ако си спомняш сърбите свалиха високо технологичен Стелтс почти с бренеке, като през цялото време виждаха невидимия американски самолет на радари от 1950 и някоя година.:))) Но пък да са живи тези, които мислят, че американския слон е най-големия слон на света. В момента в Конгреса има скандал защо американските спец части в Афганистан се въоръжавали с руско стрелково оръжие и защо американското не ставало за извън лабораторни условия.:))))))))))

119

Аха

преди 11 години

какви войни бленуваш бре, нато с кого се е бил, най-сериозният му противник е бил Сърбия /държава еквивалентна по военна мощ с Грузия/, ако броиш либия/гвардията на кадафи/, Афганистан /талибаните които имат един калашник/ или Ирак, който беше повече от 10 години под тежко ембарго..или Панама, това са смешни противници. нека да нападнат Китай или Индия или Русия-противник, който е равностоен по малко на численото превъзходство на нато.

118

Рамбо

преди 11 години

Много интересно-ако говорим за боеспособност на армията на НАТО и Русия-нещата са несравними. Двете армии се изправиха пред еднакво силен противник-Сърбия и Грузия. руснаците изметоха грузинската армия за часове, НАТО за месеци като вложи почти целият си военен потенциал, то е ясно кое оръжие и коя армия имат по-голяма бойна стойност.

117

Бацо -старото

преди 11 години

Не зная колко самолета имат -Русия и САЩ.По-доло има големи експерти.Питам се що не ги вземат В някой щаб или командване.Имат опцищта и в някоя военна академия.Спомням си обаче ,че сърбите свалиха един американски самолет изпълнен по стелт -технология във войната.Та си мисля ,де че падат и американски самолети.,,Ама много били надежни и все последния писък на техниката,,.Със нальоти и без на летците.

116

Анонимен

преди 11 години

Болните наскачали да се изкажат и те.

115

ДО 122

преди 11 години

+ДОБРИ МАШИНИ СА МИГОВЕТЕ,ДОБРЕ ПАДАТ И КАТАПУЛТА И Е ДОБЪР...ЖАЛКО ЗА ПИЛОТА,БОГ ДА ГО ПРОСИ,ЛЕКА МУ ПРЪСТ НА ЧОВЕКА.

114

Ъц

преди 11 години

Добри машини са МИГовете, спор няма! Дори американските военни пилоти го признават!Но е факт, че в руските ввс има проблеми с техническата подръжка, резервните части и малкото часове на нальот, което пък води до така наречения "човешки фактор" при подобни инциденти.

113

^3DAttack

преди 11 години

до 116 незнам колко точно са но не си включил и тия на флота .. всички самолети на самолетоносачи .. а и учебни центрове .. и бази на флота са си отделно от ВВС само на всеки самолетоносач има по 90 самолета а освен тях те също си имат бази и резерв така че към флта със сигурност има поне 1500 самолета а може и повече които са зачислени .. да така е не са част от ВВС но са си въздушна сила определено

112

Анонимен

преди 11 години

Много ми е чудно, преди всяка война на САЩ или НАТО се твърди, че съответното руско протеже е въоръжено с най-безаналоговите в целом мире оружия и работата на империалистите е предварително спукана и след това се оказва, че руснаците са им продали "маймунска" техника. Е, тия диктатори се не научиха да не настъпват една и съща мотика...