34

Hansens

преди 12 години

До 23,абе не знам кой трябва да се стегне,ама досега Русия не е превземана,кой кого бомбардирал,даващ ми за пример някакви локални конфликти,зимата била виновна,то нали знаеш на кривия какво му пречи.Точно това са приказки на 15 годишен.Само да добавя че виетнамската войска беше с руско оръжие,и знаем какво стана,понеже прочетох че всички армий с руско оръжие губели и били разгромявани!!!Китай също е с руско оръжие,не вивдам да се плашат,Индия също.Вземете си пийте хапчетата!

33

до 21

преди 12 години

Преди няколко години Русия обяви за програма за строителството в най-близко време на нови самолетоносачи. Заедно с тези работи вече са правиха и се правят предвиждания кой именно самолет ще бъде главното оръжие на най-новия руски самолетоносач. Вероятно такъв самолет ще стане Су-47 Беркут (по класификацията на НАТО Firkin) - проект на руски перспективен палубен изтребител, разработен в конструкторското бюро Сухой.

32

до 21

преди 12 години

Ескадрила от съвременни многоцелеви изтребители, въоръжени в това число със свръхзвукови противокорабни ракети, е способна значително да увеличи потенциала на флота, допълвайки възможностите на неговите кораби и брегови ракетни батареи.Подписаният през 2009 година контракт за доставка на 48 Су-35С за ВВС на Русия се изпълняват в съответствие с графика - първите самолети ще постъпят в частите през тази година, а в същото време закупките на изтребители за въоръжените сили на Русия продължават да се разширяват.Иркутският авиозавод започна работа по изпълнение на контракта с министерството на отбраната за 40 изтребители Су-30СМ, заяви генералният директор на завода Александър Вепрев. Според него, 28 изтребители от този тип ще получат ВВС на Русия, а още 12 - авиацията на ВМФ на Русия.Както съобщи президентът на Иркута Алексей Фьодоров, контрактът с министерството на отбраната за доставка на тези самолети ще бъде подписан през 2012 година.

31

до 28

преди 12 години

тая новата Руска атомна подводница преди да я пуснат официално да вземат да се обадят на Норвежкия и Американския флот да са готови за спасителна операция :)

30

do 26

преди 12 години

само в бъдеще време бе...Русия ще направи онова Русия ще направи не знам си кво без аналог...и на края кво става...свръх модерния им изтребител не може да излети на представянето си...а в Руската армия се хранят с кучешка храна...само си приказки не стават тия неща :) от края на 2та световна война до сега...която и държава да е била с Руско оръжие в даден конфликт е била разгромявана...примерите са много...така че пропагандата на друго място...............

29

до 21

преди 12 години

В Русия продължават изпитанията на стратегическата ракета за морско базиране Лайнер, летателната част на които започна с успешно изстрелване от атомната подводница Екатеринбург на 20 май. За това съобщи прес-службата на Държавния ракетен центъра Макеев.Лайнер може да бъде комплектована почти с два пъти по-голямо количество бойни блокове с малка мощност, отколкото Булава. Ще напомним, че през юли министерството на отбраната одобри започването на серийно производство на Булава и оборудване с тези ракети на подводния ракетоносец Юрий Долгорукий. Военните казват, че тази ракета ще стане основа на перспективната групировка на стратегическите ядрени сили на Русия след 20-25 години.Що се отнася до Лайнер, то комплексът може да бъде оборудван със смесена комплектация на бойни блокове с различна мощност. Освен това по съотношение на бойното натоварване на ракетата към стартовата й маса, Лайнер значително превъзхожда всички съвременни стратегически ракети с твърдо гориво на Англия, Китай, САЩ и Франция. По бойно комплектуване ракетата не отстъпва на американската Трайдънт-2.Лайнер има големи перспективи за руските въоръжени сили, смята военният експерт Виктор Баранец:- Проектът се намира на финалния стадий на изпитанията. При това те се провеждат много по-добре, отколкото при Булава. Без съмнение, нашите специалисти-конструктори трябва да бъдат поздравени. В конструкторското бюро са се запазили златни глави и това може само да ни радва.Виктор Баранец добави, че новият комплекс ще стане допълнителен стимул за развитие на отечествената отбрана.Според информацията на ракетния център, благодарение на комплексите Синева и Лайнер ще бъде осигурена възможността за съществуване на северно-западната групировка подводници от проекта 667БДРМ в течение на близките 30-40 години. При това наличието на многовариантно бойно комплектуване ще позволи оперативно да се реагира на промяната на военно-политическите обстоятелства, се посочва в бюлетина на ракетния център.

28

до 21

преди 12 години

Многоцелевата атомна подводница четвърто поколение Северодвинск за първи път излезе в морето за заводски изпитания. Тя се отличава с принципно нова архитектура на корпуса и въоръжението.Комплексът въоръжение включва свръхзвукови крилати ракети, универсални дълбоководни самонацелващи се торпеда и мини. Подводницата получи най-нови комплекси за свръзка и навигация, обзаведена е с принципно нова ядрена енергийна уредба. Водоизместването на Северодвинск е 9500 тона, дължината й е 120 метра, пределната дълбочина на потапянето 600 метра.

27

до 21

преди 12 години

Ракетните комплекси с морско базиране Булава заедно с носителя им атомната подводница Юрий Долгорукий ще бъдат приети на въоръжение в Русия през 2012 година, съобщи на журналисти министърът на отбраната Анатолий Сердюков.В края на август Юрий Долгорукий изпълни поредната морска програма за изпитания на ракетата. Както съобщиха от прес-службата на корабостроителното предприятие Севмаш в град Северодвинск, екипажът на подводницата е осъществил изстрелване на междуконтинентална балистична ракета Булава от подводно положение с максимална далечина на полета. В установеното време тя достави бойните блокове в съответния район на Тихия океан.На завод Севмаш продължава строителството на още два ракетоносеца от същата серия - Александър Невски и Владимир Мономах.

26

до 21

преди 12 години

От реалността на тези заплахи се обосновава решението за създаване на единна система за Въздушно-космическа отбрана (ВКО) на Русия, за което през ноември 2010 година беше обявил президентът Дмитрий Медведев. В момента системата за ВКО на Русия е практически създадена, и приключването на процеса е набелязано за 1-ви декември тази година.Друго важно събитие на годината стана започването на бойното дежурство на три зенитни ракетни полка, въоръжени в най-новите зенитни ракетни системи за далечно действие С-400 Триумф. Производството на предишните комплекси на противовъздушната отбрана (ПВО) на Русия С-300 е спряно.В течение на близките 20-25 години системата огневи средства на ВКО с наземно базиране ще се основава върху четири ракетни комплекса и системи: Морфей (свръхмалка далечина), Витяз (средна далечина), С-400 (далечно действие) и С-500 (противоракетна отбрана ПРО).Комплексът Морфей ще се намира на последната граница на ешелонираната отбрана ще сваля крилати ракети, високо точното оръжие и по този начин ще осигурява защита, в това число и на С-500. Далечината на стрелбата на Морфей е до 5 километра, той има както активни (бойни машини), така и пасивни (радари) средства за водене на бой. Уникалността на Морфей е в типа на използвания в него локатор. Той ще бъде изпълнен във вид на купол и ще обхваща всички ракурси.Относно новата система за ПВО Витяз, това е дълбоко модернизиран вариант на системата С-300 с многократно увеличение на бойните възможности. По-специално, всяка уредба на Витяз има не по 4 (както С-300), а по 16 ракети.Зенитната ракетна система С-400 е предназначена за поразяване на всички типове летателни апарати самолети, безпилотни летателни апарати и крилати ракети. Системата има възможност да действа не само във въздушното пространство, но и в близкия космос, да изпълнява задачи на нестратегическата ПРО. Триумф има уникални характеристики и няма аналог в света. Той може едновременно да съпровожда до 300 цели и да стреля с ракети по 36 от тях.Следващите огневи средства за ПРО, които ще сменят С-500, ще бъдат не с наземно, а с въздушно базиране. Те вече са в стадий на създаване и дори минават изпитания.

25

do 24

преди 12 години

стегни се...първо Наполеон е смазал Руската армия...Руснаците са се чудили къде да избягат...не Руснаците бият Наполеон а ЗИМАТА...в днешните времена едва ли това би било проблем...2ро...Турската армия е побеждавала Руската справка Кримската война...3то Япония разгроми Русия 1905...4то Хитлер...Руската армия побеждава 1/3 от Армията на Хитлер...само да ти припомня че по това време Хилер войува на 2 фронта (северна африка,западния фронт,източния фронт) и през цялото време Американски и Английски бомбардировачи бомбардират немската военна промишленост и инфраструктура...ако съюзниците не бяха унищожили 95% от заводите и 80% от инфтастуктурата на нацистка Германия червената армия ще ше да стигне до Берлин знаиш ли кога...така че тези приказки за непедимата Руска армия само на деца под 15 годишна възраст :)

24

Hansens

преди 12 години

Do 21 i 23Братле,говориш глупости,виж историята винаги са мислели Русия за слаба и зле въоръжена ,а после какво става?Справка Наполеон,тръгва срещу зле подготвената и въоръжена Руска армия,тогава Наполеон е бил сила както днес САЩ и какво се случва,всички знаем,руско-турската война,пак така турската армия е една от най-модерните за времето си и какво се случва пак е ясно.!После Хитлер,по същия начин,и какво се случва,разгром.Така,че нека заблудените като теб си живеят с илюзиите!

23

...

преди 12 години

а бе Бамби ти си истински Бамби наистина...тва че Ираксите Т72 са правени в Полша не променя факта че 70% от танковете в Руската армия са на по половин век:) че дори и Путин обяви че Руската армия има СПЕШНА нужда от модернизация защо изостават от САЩ ама вие сте едни темерути и не можете да го разберете това...а колкото до Руския самолетоносач той в момента е закотвен и не плава никаде...а Су-тата които са на него не се знае дали дори ако излетят ще могат да кацнат...така че млъкни вече...

22

Бамби

преди 12 години

Аве супер сте зле, научете се да работите с нета. Тези иракските Т-72 са праени в Полша и са за експорт, наричат ги "маймунски варианти" само външтно приличат на Т-72 ама нямат нищо обкщо със защитите на истинските Т-72, бронята дори не им е композитна, а за реактивна броня да не говорим.

21

до 17

преди 12 години

да 23 000 танка от които 15 000 са Т72...същите тези Т72 които бяха смазани от Американските Ейбрамси за 12 часа...като Т72 бяха 3500 а М1А1 бяха 1000...аре напраи си една сметка ся колко танка има Русия...без да броиш ръждясалите *** на по 50 години .... :)

20

бамби

преди 12 години

На американите само камионите им бяха по-хубави на времето ама сега вече братушките са с новикте камаз.

19

do 14

преди 12 години

сега какво излиза,съседна МОГЪЩА ТУРЦИЯ ще ни охранява от чужди нападения---------------------------------ама то от бая време е така...какво да да го крием...едно знаменито изказване на министъра на отбраната по време на нахлуването на САЩ в Ирак го доказва...на въпрос на журналист към министъра можем ли да се притесняваме от това че България е съюзник на САЩ а според някой данни Ирак има самолети и ракети които могат да стигнат до БГ възможно ли е Ирак да тръгне да отмъщава на БГ...министъра отг..."Спокойно дори Ирак да има тази възможност едва ли ще успее да го направи...просто защото между нас и Ирак е Турция а от там и птичка не може да прехвръкне"....с 2 думи Българските политици напраиха от БГ една безащитна държавица...

18

Бамби

преди 12 години

Аве супер сте зле и само лъжите по нета. Руският флот има самолетоносач със самолети су-33, а руските ракети море-море Гранит имат обсег повече от 500 километра, кво като имат по-малко кораби те братушките ще ги избомбят натовсикет кораби още отдалеч преди натовците да могат да гръмнат нито веднъж и кви 20 хиляди бронирани машини, само танковете са им повече от 23 хиляди а основните им самолети са су-27 който е суп самолет.

17

Бамби

преди 12 години

Аве супер сте зле и само лъжите по нета. Руският флот има самолетоносач със самолети су-33, а руските ракети море-море Гранит имат обсег повече от 500 километра, кво като имат по-малко кораби те братушките ще ги избомбят натовсикет кораби още отдалеч преди натовците да могат да гръмнат нито веднъж и кви 20 хиляди бронирани машини, само танковете са им повече от 23 хиляди а основните им самолети са су-27 който е суп самолет.

16

...до 13

преди 12 години

а бе момче какви камази и глупости плямпаш...всеки Руски генерал че и обикновените войници също почнаха вече че Русия в момента има безобразно слаба флота...и че една държава ако иска да е супер сила без флот няма да стане...ей там е голямото прдимство на САЩ и Руските специалисти го признават...Русия няма самолетоносач а и няма самолет който да може да кацне на него...само с 20 000 бронирани машини и танкове няма да стане тая работа...а и от към авиация изостават доста зад САЩ...САЩ превазхожда от към самолети Русия 4към1...Русия винаги е гледала да въоражава сухопътните си войски...само дето сегашната война няма нищо общо с 2та световна...при сегашен конвенционален сблъсък мислиш ли че Русия с някви камионни и 10 самолета Су37 и разбира се с единствения Ту50 ще има някакъв шанс срещу огромната флота и авиация на САЩ...аре моля ти се

15

Анонимен

преди 12 години

Жалко, че няма да ги разположат в България!Дано поне да разположат атомни бомби, та Русия да се н.......!