54

до 51

преди 12 години

Ако има световен сблъсък с конвенционално оръжие, скъпите и сложни разработки ще отстъпят място на оръжия които се пройзвеждат като кренвирши, примерът с Втората Световна ти е много добър.

53

турция, радар, про

преди 12 години

Плана на елита на САЩ е да насъска Китай срещу Русия, а Турция и арабите срещу Европа. Плана е да станат отново световна сила, след фалита!Това е една огромна измама. Краят й е близо, но САЩ, те няма да сдадат положението без бой. Ще насъскат Китай срещу единствения им сериозен враг - Православна Русия. Наполеон и Хитлер си счупиха главите в Русия, да видим как ще се казва техният китайски амбициран последовател. Трябва достойно да пазим нашия Првославен свят и да бъдем до Русия в трудни времена. Безродните банкери (които някои наричат "еврейски") ще си строшат главата окончателно, защото с инатлък може да се спечелят някои битки, но не и играта. Ще си строшат главите, но няма как, ще трябва да преминем и през това чистилище. А истината и доброто ще победят. Това е по-сигурно отколкото че утре слънцето ще изгрее! "Между Русия и Китай кръв ще се пролее. Ще има сериозно стълкновение /Слава Севрюкова, 1977 г. /.

52

Наблюдател

преди 12 години

Защо е нужно ПРО? Всъщност САЩ няма да защитава Европа от Русия, САЩ ще жертва Европа за да победи Русия. Абсурд? Ни най-малко. Това е стар план на Пентагона от времето на Студената война. За него разказва Джон Пилджер във документалния филм "The truth game". Плана е ***. САЩ ще атакува Русия от базите си на територията на Западна Европа. Така руснаците ще са принудени да изстрелват ракетите си по Западна Европа, докато не унищожат базите от които са обстрелвани. Затова е необходимо ПРО-то в Румъния, Турция, Чехия и Полша. Полша е идеалното място за ракети прехващачи на руски балистични ракети насочени към Великобритания и Франция. Колкото повече ракети ангажира Русия в Европа, толкова по-малко остават насочени към САЩ. Това е простия план, в който Русия и Европа се изтребват взаимно, а САЩ излизат сухи от водата, както през Втората световна. Чудесен и страшен план на американската военщина.Сега става ясно, защо Русия е против това ПРО, но защо Европа си трае.... ? Ясно е защо САЩ не искат да допуснат Русия до съвместно обслужване на това ПРО! Инфлацията в САЩ се е натрупала толкова, че може да изгърми всеки момент. В определен момент САЩ ще обявят фалит. Свръхвисокото равнище на дълга е най-големият проблем за американската икономика, като рано или късно, манипулациите с курса на долара, ще завършат с чудовищна катастрофа. Именно в такъв момент, за да се прикрие сривът на долара, може да станат нови събития". Явно САЩ ще въртят, ще сучат и ще измислят някой голям враг и ще направят голяма война, и в крайна сметка ще нулират счетоводния брояч. Управлението на Щатите(Ционистките бандити ), отдавна са казали сбогом на здравия разум, за съжаление, ние човечеството не правим нищо за да ги спрем!?Не, руснаците обкръжават САЩ с бази... така че можем сами да си отговорим на въпроса, кой разпалва нова студена война. ?!Само че къде се вписваме, ние българите в картинката после, незнам......дано да ни има вписани, някъде в Тефтерите на Свети Петър.......!!!

51

СМ 3 до 50

преди 12 години

"В момента , когато им потрябват, съвременните системи ще започнат да се пройзвеждат като кренвирши"Няма как да е възножно приятелю!Това не е 1941г и СЪВРЕМЕННИТЕ оръжия не са като Т 34! Русия на конвенционално ниво отстъпва пред НАТО(жива сила,бойна техника,технология) качествено и количествено! Без ядрено оръжие русия е обречена на тотална инвазия и не само от Европа и САЩ а най-вече от Китай!Голяма заблуда е руско-китайското "другарство"

50

Анонимен

преди 12 години

В момента руската политика относно въоражението е перфектна. Наблягат на ядрените си оръжия, който са гарант за националната сигурност, правят нови разработки и прототипи на съвременно конвенционално оръжие, колкото да не изостават и за износ. В момента , когато им потрябват, съвременните системи ще започнат да се пройзвеждат като кренвирши. САЩ в момента ще си завират разоряващо скъпия ,, Раптор,, отзад, защото реално няма срещу кого да го използват.

49

Жалко за нас

преди 12 години

Защо е нужно ПРО? Всъщност САЩ няма да защитава Европа от Русия, САЩ ще жертва Европа за да победи Русия. Абсурд? Ни най-малко. Това е стар план на Пентагона от времето на Студената война. За него разказва Джон Пилджер във документалния филм "The truth game". Плана е ***. САЩ ще атакува Русия от базите си на територията на Западна Европа. Така руснаците ще са принудени да изстрелват ракетите си по Западна Европа, докато не унищожат базите от които са обстрелвани. Затова е необходимо ПРОто в Румъния, Чехия и Полша. Полша е идеалното място за ракети прехващачи на руски балистични ракети насочени към Великобритания и Франция. Колкото повече ракети ангажира Русия в Европа, толкова по-малко остават насочени към САЩ. Това е простия план, в който Русия и Европа се изтребват взаимно, а САЩ излизат сухи от водата, както през Втората световна. Чудесен и страшен план на американската военщина.Сега става ясно, защо Русия е против това ПРО, но защо Европа си трае.... ? Ясно е защо САЩ не искат да допуснат Русия до съвместно обслужване на това ПРО!Само че къде се вписваме, ние българите в картинката после, незнам......дано да ни има вписани, някъде в Тефтерите на Свети Петър.......!!!

48

Анонимен

преди 12 години

Сега на всяка противоракетна ракета, руснаците ще произведат две нападателни, и ще настане мир в света

47

а така

преди 12 години

скоро НАТО ще нападнат Путин в защита на цивилното население, и ще открият френски природен газ на руска територия

46

Анонимен

преди 12 години

ТУРЦИЯ Е ВЕЛИКА !!!! Хем слушам кючек ,хем се кефя на новината !Ха ,ха, ха ,намясто,бас ,яндан салла ,а сега, хоп ,так, так ,так ! Ааааа страхотен кючек !

45

План 2015-2020

преди 12 години

Целта е да се ограничи руския ответен ядрен удар! По конвенционален път русия не може да отговори пропорционално! И 200 000 танка да имат руснаците,какъв е смисъла от тях като се изсипят върху тях хиляди крилати ракети с ядрен заряд! А най-бързите крилати ракети са американски. Руските генерали даже няма да имат време да се усетят от къде ги удрят! При масирано ПРО ответен руски удар ако случайно са способни изобщо да им излетят Тополите ще бъде ФИКТИВЕН!

44

Анонимен

преди 12 години

Бедно ми, необразовано и загубено младо поколение на изстрадала БГ. Защо се карате и обиждате взаимно за това чий е по-голям и по-корав - руския или американския!По-добре се молете нито една от страните/Русия или САЩ/ да не вземе връх над другата,четогава едва ли ще доживеете до пенсия.псоткривам сезона на минусите.Бъдете живи и здрави и наблягайте на образованието и културата.

43

Анонимен

преди 12 години

Греят ни петтях века и още толкова, които продължават. :) И така на всеки километър до края на света! Или ти се заблуждаваш, че си свободен?! :) Свободен роб!

42

до 41

преди 12 години

а нормално ли е да си мангалоциганин е ???

41

до 40

преди 12 години

нормалните хора ли ? нормално ли е да си *** е ??

40

Трезвомислещ

преди 12 години

Не виждам и не разбирам какво ни грее нас краварите какво щели да монтират в *** турция , ние нормалните хора нямаме нищо общо с тая ***.

39

Баничка

преди 12 години

По-голям ужас! На пост 36 също са сложили минуси ! Не мислят ли трезво ,че не се съгласяват с написаното ?!

38

Аничка

преди 12 години

Ужас! На пост 37 да сложили (-) ама наистина утайката на обществото е за НАТО, не могат ли елементарни, бабишки сметки да правят, че не се съгласяват с написаното?

37

за пронатовците

преди 12 години

за пронатовците, 1е сте малко зле: 1 хектар=10 декара=10 000 кв. метра 70 хектара=700 декара= 700 000 кв.метра

36

къде е онзи

преди 12 години

дето от 5 г. насам за всяка тема пише само едно и също : културни особености на *** турски етнос ! В сайта трябва да се обяви награда за него , уникален е !

35

смерч

преди 12 години

А за първи път пред широката публика и експертите тя е представена през 1993 година на изложбата на оръжие IDEX-93 (Абу Даби, ОАЕ). Далекобойната реактивна система за залпов огън Смерч служи за поразяване на разположена на открито, както и на скрита жива сила, бронирана и небронирана техника, артилерия, тактически ракети и зенитни комплекси на противника, кацнали вертолети, а също така за разрувашане на командни пунктове, възли за връзка и обекти от военно-промишлената структура. Смерч може да стреля с единични снаряди и със залп. Стрелбата се осъществява от кабината на бойната машина или от разстояние с дистанционно. За да разберете, какви щети това оръжие може да нанесе на противника, е достатъчно внимателно да изучите поразяващите му характеристики. Залпът от една машина поразява цели на площ от почти 70 хектара, а залпът от 12 ракети с касетъчни осколочно-фугасни елементи на площ от 40 хектара. По точност и съсредоточеност на стрелбата РСЗО Смерч има три пъти по-добри показатели от артилерийските оръдия. В бойния комплект Смерч могат да влизат реактивни снаряди с далекобойност до 70 км или 90 км. А отклонението на ракетите на тези дистанции не надвишава 150 метра. Подготовката на Смерч за бой, след получаването на указания за целта отнема само 3 минути, а пълният залп 38 секунди. А само след минута машината може да се премести на друго място, затова системата е практически неуязвима за ответния огън на противника. Въпреки това, че огънят може да се коректира от безпилотни самолети-разузнавачи. РСЗО Смерч в момента няма аналог и се оценява като най-мощната машина в света.