60

Малко не е така

преди 4 години

До ВЪПРОСЧЕ КЪММалко не е така и го казвам от първо лице.Някои български фирми дават конкурентни, а понякога и по-добри заплати от някои немски ИТ компания- говоря за нетна заплата.

59

Анонимен

преди 4 години

До ТтттттТи толкова и знаеш какво правят ITтата.Ти ги изкара поддържка по телефона.

58

Анонимен

преди 4 години

Добрите програмисти взимат 5 цифрени заплати. Тея 2000-3000лв заплата са за некадърниците.

57

Анонимен

преди 4 години

Завиждате защото за да станете програмисти айти-та за вас невъзможно, ще ви трябват 5-6 живота.. Негодници и лош материал..

56

Тттттт

преди 4 години

Какви 5 лева, какви айтита. Преди години им викахме телефонистки. Вдигат телефона по цял ден и говорят заучени фрази, като папагали.

55

икономист

преди 4 години

Тука плюят само неуспели соц кадри с ниски заплати, които ги мързи и не искат и да научат нещо ново. ЕС им пречи Русофили големи са, но си пращат децата в гадния ЕС или скапаната Кравария. В развитите държави такива са емигрантите и то по тъмните, кой работник кой таксиджия все нископлатени неща, но тук соц-а до това ги докара горките а и им напомпа самочувствието на някои. Аз познат с добро образование под 2500 чисти нямам, а производствата отдавна са изнесени в банановите държави. Кой разбрал

54

ШибиРиби

преди 4 години

Фей нюз. Най добре платени са завършилите за физкултурници. Нищо не работят а карат спортни бибитки и клатят яки каки

53

Анонимен

преди 4 години

ИТ сектора върви добре защото политиците ни са *** и не могат да направят врътки за да крадат пари. Както всички знаем секторите които се развиват добре в БГ са тези в които не участва политиката.

52

Анонимен

преди 4 години

абе на ишлемето от запад, хостинга и кол центровете айти ли му викат?

51

Анонимен

преди 4 години

Много от тези ИТ специалисти са изкарали някакви школи по програмиране със съмнителен ценз, иначе тези школи взимат доста пари да си платиш курсовете там. Но повече знания не са нужни, проектите са предимно по запади поръчки и не са особено креативни, предимно тестване или поддръжка и хората в България добре си вършат работата и без да са завършили информнатика във висше учебно заведение.

50

Анонимен

преди 4 години

информацията ви е пълна пародия! почти нищо общо с реалността! платено ви е да пускате въдица за шарани!

49

Анонимен

преди 4 години

В България сме най-добрите софтуерни инженери и програмисти затова идват .. Вие си нямате представа какви фирми има и какво се работи.. Най-високите технологии.. Всичко това къде го четете по новините Автномни Автомобили ,. Тесли , Убер , Виртуални машини , Роботи всичко се пррави в София.. Обявите за работа са направо от международни сайтове..

48

Анонимен

преди 4 години

Заети са само няколко дестки хиляди души, незачителна част от БВП, и за толкова има работа, ако се появят повече ИТ специалисти цената на труда им ще падне, а ако заплатите в България бяха по високи нямаше да има никакъв ИТ "сектор" защото западните фирми нямаше да им бъде изгодно а плащат на българи, ще отидат в Индия или на друго по евтино място.

47

Доктора

преди 4 години

До ЧиновникИма за съжаление - над 80% от докторите в най-голямата болница в България (УМБАЛ "Свети Георги" Пловдив - по-известна като ВМИ) взимат между 600 и 1000 лева, а там има уникалн испециалисти ортопеди с 20 години опит и десетки хиляди направениоперации, психиатри, детски лекари и тн... Но докато търпим да ни управляват комунистически ченгета-*** - така ще е.

46

Анонимен

преди 4 години

Баси и простото заглавие, че IT Тата не са ли учили бе. Насаждането на неграмотност и мързел е достигнало огромни размери.

45

Эврапэйскый Союз

преди 4 години

Статия в Днес БГ от 15 май 2019:"Кипърска офшорка и певицата Лилана събират тол таксите ни?"===Компания, собственост на кипърска офшорка и на певицата Лилана, ще събира ТОЛ таксите, предаде Bulgaria ON AIR. "Телетол" АД стана вторият национален доставчик на услуги за Eлектронно събиране на пътни такси.Тя стои и зад друг проект на Агенция "Пътна инфраструктура" мобилното приложение LIMA за следене на трафика в актуално време.===ИТ-тата с големите заплати - станете ИТ като Лилана!!

44

Баш

преди 4 години

Ама свестни програмисти няма в България. Точно истинските програмисти не търпят тези заплати.

43

Анонимен

преди 4 години

Изкривен свят ,накрая няма кой да произвежда храната и ще има канибалски апокалипсис !

42

ВЪПРОСЧЕ КЪМ

преди 4 години

Дамите и господата от ИТ сектора в България : защо западните ви партнъори се подиграват с вас и ви дават по-малки заплати от тези на индииските и пакистанските ИТ работници ??

41

Чиновник

преди 4 години

Който е добър в работата си, взима добри пари. Няма човек, който да си върши съвестно работата и да взима 700 лв. заплата.