87

Анонимен

преди 3 години

До БоллоЗемята се обработваше при Живков, а сега всичко пустее. Костов ликвидира всичко без АЕЦ а Бореисов ликвидира и АЕЦ..

86

Анонимен

преди 3 години

Ами какво да правят хората като тези места не стават за живеене. И то винаги си е било така.Навремето комунистите насила държаха хората в провинцията и то голям зор беше. Всеки се чудеше как да избяга. Младите търсеха да се оженят в голям град че да избягат от мизерията ама пак трудно.Смятайте че ако не беше комунизма да затворят границите сега България сигурно щеше да е 2-3 милиона. Всичко щеше да се изнесе САЩ още 60-те години. Те тогава дори западноевропейците емигрираха в САЩ.

85

Belgian, Bulgaria

преди 3 години

В Италия също има полупразни градчета и села. В Пулия и другаде. Във Франция също. Младите бягат към големите градове и хамерика на гурбет и да си търсят късмета. От 1000 години е така. Нито Италия, нито Франция са се свършили. Айде по спокойно че да не се разболеете от кувиди разни.

84

Анонимен

преди 3 години

До БоллоЖивков умря преди 30 години, но става все по-зле.

83

русенец

преди 3 години

Грешат! Смятат само хората, които са прекратили адресната си регистрация. По тази статистика и аз и семейството ми се водим , че живеем в България. Нещата са много по-страшни, но никой не иска да го признае.

82

Анонимен

преди 3 години

Цветущото село на покойния ми баща ми в центъра на Северна България преди 35 г. имаше 3800 жители. Сега са 1400, от които поне 500 са на гурбет предимно в Германия. Тъжна картина да гледаш празни къщи, които са изтърбушени и се саморазпадат!

81

Проблемът ни е,че

преди 3 години

нямаме идеи и не проявяваме инициатива,а чакаме да дойдат марсианцитеи да построят завод за звездолети,в който да сме работницци.Никой не желаеда поема рискове,да изстрада идеята си(дето я няма),като се огледа и виждана хоризонта я София,я Запада.Инвеститорите търсят инфраструктура иквалифицирана работна сила(които липсват).Нинова щяла да издига нивото,само дето не казва(не знае)с какви средства,откъде?Връщане на жителството,кльоновете и планова икономика(провалили соца),смешен популизъм?

80

Анонимен

преди 3 години

Периодът съвпада с идването на Бойко ефенди.

79

Анонимен

преди 3 години

Интересно е че ако ковид беши нещо като еболо сега нямаше да има никой по къщите в тази част на България.

78

АнонимеН

преди 3 години

ЗА 10 ГОДИНИ ЮЖНА БЪЛГАРИЯ Е СПЕЧЕЛИЛА ЕДНА ЧЕТВЪРТ ОТ НАСЕЛЕНИЕТО НА СЕВЕРНА БЪЛГАРИЯ!

77

Анонимен

преди 3 години

Не е точно така - в селата и в крайните квартали на градовете е пълно с ро..ми ,да няма го българския етнос...питайте началниците на държавата уама още от 1980г насам защо е така не пишете ,че това е само то "Димукратичнуту" време ..крушката си има опашка и тя се казва- Бездарно управление на старната от пишман партайгеносе

76

Belgian, Bulgaria

преди 3 години

България и без това е разделена от 50 години. Княжество България и източна румелия. Всички инвестиции ги набиват на юг - пловдив, софето и останалите ******. В Княжество България нищо. Всеки да си прави сметката към кого е.

75

Анонимен

преди 3 години

Изгубила е, защото всички се стичат към големите градове където се развиват приоритетните за България сектори но главно в София.

74

Анонимен

преди 3 години

На място на избягалите и измрели българи идват ромите които се заселват около София и се приближават към София. Софиянци искаха демокрация я получиха. Така че който злорадства за съд бата на другите българи, не вижда какво го чака.

73

Северен българин

преди 3 години

РЕФЕРЕНДУМ ЗА НЕЗАВИСИМОСТ НА СЕВЕРНА БЪЛГАРИЯ СВОБОДА ЗА СЕВЕРНА БЪЛГАРИЯ СЕГА НА ИЗБОРИТЕ ИНАК УМИРАМЕ

72

селото

преди 3 години

Ама нали ББ щеше да връща българите?Къде е истината?Провал на управлението за тези 10 лета.

71

Анонимен

преди 3 години

БСП, ГЕРБ, СДС, ТИКВАТА, КОСТОВ, ЦАРЯ, НИНОВА и всички останали знайни и незнайни ****иии убиха и продължават да убиват България......

70

юбералес

преди 3 години

Работете, раждайте деца, възпитайте ги в трудолюбие. Не чакайте на Бойко, Гойко или Мойко.

69

Северозападнал

преди 3 години

Населението на Видинска област намалява още от 1970-те години. Проблемите започват от насилствената колективизация и съсипването на българското село. Видинско пострадва особено силно тогава (т.н. Кулски събития от 1951 г.). Впоследствие Иван Костов и престъпната приватизация смазаха и деиндустриализираха областния център. Иначе потенциалът на областта е огромен. В подножието на вр. Мургаш (над 2000 м.) имаше планове да се изгради ски курорт от калибъра на Банско.

68

Анонимен

преди 3 години

Около Спофия се оформя ислямска и ромска дъга с полумесец и кървав сърп от Благоевград през Пазарджик до Лом.. Това искаха шопите и това си получиха след като измориха българите в провинцията за 30 години демокрация. Тия магистрали няма да ги спасят.