60

факт

преди 4 години

В истинския шоколад захарта трябва да е под 35% , за черния още по-малко . Въоръжен с тази информация отидох в Аванти и започнах да изучавам инфото за състава на по-скъпите марки и познайте - няма нито един шоколад със съдържание на захар под 35% било той и черен . Най се изумих от Линдт , където и при черния съдържанието е над 40% , а цената двойна на ментето Милка от Монделийз/бивш Крафт/. За какаов ликьор изобщо никъде не пише , споменава се какаово съдържание т.е какао на прах .

59

Пешо

преди 4 години

А какво ядем?Къде са контролните органи , къде е държавата?Защо в България всеки си прави каквото си иска в полза на печалбата?

58

Анонимен

преди 4 години

А в Линдор захарите са 60%!Други качествени са Ритър спорт! С най.малко захари.

57

Анонимен

преди 4 години

В сайта на активни портебители си има и имената,и съдържаието.Напишете активни портребители в гугъл,и влезте на сайта.

56

Анонимен

преди 4 години

Напротив, анонимен 59, шоколадът не е най-скъпото нещона света и много хорат могат да си го позволят. И е добре да се поства истинска и пълна информация, а не като тук - да се крият имена и фирми, като че истината е нещо престъпно!Вижте активни потребители шоколад - излиза таблицата!

55

Анонимен

преди 4 години

Напишете търсачка "активни потребители шоколад" и ви излиза истината.Ставащите шоколади са" ЙОН, Гърция - 85 гр и лидълския J.D.Gross 125 гр.

54

Анонимен

преди 4 години

Кога ще разберете че няма изток-западИма бедни и богатиИскате качествен шоколад но нямате пари да си го позволите и посягате към двулевовите.Така е с всички храниКато станем 10млрд ще се радваме и на карамел в шоколадова опаковка

53

До Анонимен 52

преди 4 години

Моля те, поне напиши името на сайта,от който можем наистина да се информираме.Този е ясно, че не е такъв. Но нека поне разберем истината от там, където я пишат.

52

Анонимен

преди 4 години

Нормално, почти всичко е собственост на американската мега-корпорация Крафт фуудс или както е известна в Европа - Монделез Интернашанъл. Те произвеждат почти всички продукти, които купуваме в магазина. Това обяснява и рязкото влошаване на качеството на много марки, вкл. и известни български такива. Няма и голям избор - или б0клYците на Рошен, които заливат българския пазар, въпреки че Украйна не е член на ЕС(ясно защо), или американската отрова.

51

Анонимен

преди 4 години

Абе те плодовете и зеленчуците инжектират с какви ли не гадости, вие за шоколада сте се хванали...

50

Анонимен

преди 4 години

Бразилия е един от големите производители на какао. В рецепти те им пише какао на прах 50% и когато ги попиташ какво означава това те отговарят 50% захар и 50% какао. Като дори някой от тях се възмущават, че като отидели в Европа там някало какао от тяхното и нямало захар.

49

Анонимен

преди 4 години

https://zonaburgas.bg/aktivni-potrebiteli-vizhe-kakvo-yadem-vmesto-shokolad/

48

До 45

преди 4 години

Написани са имената на всички шоколади и съдържанието им. Дадени са в таблица. Не преиначавай нещата!

47

Анонимен

преди 4 години

Има таблица с марките и съдържанието, просто направете усилие и ще.си я намерите. Няма да сложа линк, защото веднага ще ме изтрият.

46

До До 33

преди 4 години

Венецуела

45

Анонимен

преди 4 години

47 е най-адекватният коментар

44

Mister Cro

преди 4 години

До 32-ри Не съм емигрант, живея в София, България! А здравеопазването ни е криминално, защото за точене на здравната каса в Бг на здрави хора правят сърдечни операции и това се оказва масово явление. За превенция и ранно откриване на някои заболявания да говорим е направо смехотворно! Не може да се очаква и лекари и сестри с по 700-800 лева да ни лекуват, докато други "бизнесмени" в бели престилки правят милиони! Системата е в хаос и е тотално сбъркана!

43

Чочо

преди 4 години

Човек трябва де е *** за да си прецаква здравето с българските шоколади и бонбони . Информирайте се малко какво причинява рафинираната палмова мазнина в човешкия организъм и тогава решавайте. Оставете да мухлясват по щандовете българските сладки отрови и тогава ще видите как реагират производителите . Нека вдигат цените , но да работят с истински продукти , а не с отровни заместители .Най-важното нещо е здравето, другото е суета .

42

Анонимен

преди 4 години

Геноцидът продължава със захарта, палмовото масло и други ментета. На първо място по онкологични и сърдечни заболявания и диабет.

41

Компетентен

преди 4 години

Защо не се обявяват кои са истинските и кои не? Каква е ползата от тези изследвания, след като хората нищо конкретно не научават и нямаме никаква полза от тях?! Аха, явно по стар закостенял обичай обществото не трябва да се информира, егати и демокрацията!