71

Lan

преди 4 години

*** до Lan,не, говоря съвсем по същество. Миналото е МИНАЛО, докога ще седим на кълката, че комунизмът ни е виновен и край? Това е точно най-удобното да бъдем използвани СЕГА, не в миналото. Въпреки многобройните си недостатъци, сциалистическият строй (не сме имали комунизъм никога), постигна добро ниво на общо образование и грамотнст! Едно от най-добрите в света за времето си. Вместо да надграждаме вече постигнатото, ние си живеем и едеята, че трябва да се разруши, защо?!

70

"Хейтър"?

преди 4 години

Еййй, овчата маса на електората и платените тролчета, пак обърнахте в политическа вина(без значение чия) нещо, което е строго индивидуално! Неграмотността е абсолютно личен избор, както и слушането на чалга, както и простотията! ТОВА представлява племето ни. Когато си ***, ***, овца и неграмотен, не ти е виновен никой политик!

69

Циник до 67

преди 4 години

Очуден съм.... И особено вАзмотен, че члена ти е направил фпечатление - отворко..Огледай се... И виж, колко сте зле

68

House M.D.

преди 4 години

Какво е школо?

67

СТРАНДЖАТА

преди 4 години

БЪЛГАРСКОТО ОБРАЗОВАНИЕ ИМА ЕДИН ОСНОВЕН НЕДОСТАТЪК - МЕДАЛИСТИКАТА, НАПОМПВАТ 5-6 ПРОТЕЖЕТА ДА ВЗЕМАТ МЕДАЛ ОТ ПОРЕДНАТА ИЗМИСЛЕНА ОЛИМПИАДА И ЗА ДРУГИТЕ НЕ МИСЛЯТ. ПОСЛЕ ПРОТЕЖЕТАТА БИВАТ УРЕЖДАНИ НА СИНЕКУРНИ МЕСТА В БАН НАПРИМЕР.

66

Циник до Lan

преди 4 години

Следствия от режимите на Енвер ходжа... И правешкия чобанин.Следствия!Не друго!

65

Циник до Lan

преди 4 години

Навлизаш в дълбоки води... Хората не са равни... и не са били.Елитаризацията е факт. Това с което *** ни лъжеха, не променя действителността.. Я тя е, че Леонардо да Винчи... Айнщайн... Кох... Вернер фон Браун... Са ЕДИНИЦИ - ОТ ДРУГО КАЧЕСТВО... ДВИЖЕЩИ ПРОГРЕСА.Не мога от чист идеализъм на черното да кажа бяло. А държави като нашата, с тежко "комунистеческо наследство", се чудят коя дупка по-напред да запълнят с келявия им бюджет.Това са СЛЕДСТВИЯТА от режими на Енвер ходжа, и пр

64

Анонимен

преди 4 години

Според статията излиза ,че за всичко са виновни тези дето не са назначени .Второ ,кому са нужни тези глупави заявления .Излиза че системата цъфти и върже ,а всъщност точно училището избълва масова простотия .

63

Анонимен

преди 4 години

Винаги е имало недоучили и не особено грамотни и образовани хора.Разликата е в това, че преди 30 и кусур години те не става учители и си седяха тъм, за където им беше мястото, освен партийните вождове и семействата им, но те винаги са по върховете, независимо колко са п.рости и неграмотни. Обикновените хора си бяха по местата. Днес неграмотното и бездарното е по управленията, из самия МОН, по ръководствата в училищата и учители.

62

Lan

преди 4 години

Лан 59,Разбира се, че винаги има процент неграмотни. Има и изследвания точно колко е - прочети и ще видиш дали се самозалъгвам или не. Ако имаш контакат с етноса (ама не е само той проблемът) питай ги - да видиш хората на коя възраст са по-грамотни! Не знам в коя сфера работиш, ама понятие "функционално неграмотен" нямаше, защото нямаше нужда от него!

61

до 52

преди 4 години

Такива всезнайковци, като теб, са ми любими. 2 изречения правилно не може да напише, но се бие в гърдите колко знаел. Драги ми смехурко, цитирам какво си написал: "Друг е въпроса, че за мен е форма на самоуважение - да си служа правилно с българският ези". Друг е въпросЪТ, драги, че за теб да си служиш правилно с българския (без пълен член), е форма на самоуважение. Толкова се и самоуважаваш. Марш в четвърти клас!

60

Лан 59,

преди 4 години

В голяма грешка си. Неграмотни и необразовани винаги е имало. Завърших средно преди близо 30 години и не, ци.ганчетата не отиваха по-нагоре от 1-2 клас. Днес ми се налага да чета много неща, които хората пиша сами на ръка. Ами не са по-грамотни тези, които в момента са 45+ години. Има всякакви хора, на всякаква възраст. Само дето по-възрастните се самозалъгват, че са нещо повече. Не са.

59

Lan

преди 4 години

*** до lan, никой не казва, че онзи строй е бил цвете, този обаче пак не върви на добре. Защото онзи от "лигите" имат интерес да не върви добре, на тях не им трябва конкуренция за добрия живот, трябват им съвременни роби! Това е ролята, която ни е отредена. Ако не се стреснем, не използваме всичко, което имаме, дори и това "всичко" да е някое изучило се дете на текезасари, понастоящем учител, то ние приемаме доброволно тази роля!

58

Анонимен

преди 4 години

Преди фашисткия преврат от 1945 година, Царското правителство е изтребвало фашистите от БРП и фашистките партизани. След 1945 години се установява фашистки режим и България е поробена от фашистите от ОФ/ Обединени фашисти/ и БКП/ Болшевишки Капиталистически Предатели/

57

Анонимен

преди 4 години

Всичко тръгва отгоре надолу ,но никой не иска да го признае .Първо цялата мафиотска среда около печелбарския бизнес с учебниците .После делигираните бюджети ,директорите превърнали училищата в бизнес .И тн и тн ....

56

СТРАНДЖАТА

преди 4 години

До LanТОЧНО. И ТОВА С ХОРАТА, КОИТО НЯМАТ СЪВРЕМЕННИ ЗНАНИЯ И ВЪЗГЛЕДИ. НЕ САМО В ОБРАЗОВАНИЕТО, НО И В НАУКАТА, БИЗНЕСА.

55

Анонимен

преди 4 години

Че кой е луд да си съсипе нервите в тоя зверилник за 800 лв?

54

Циник до lan

преди 4 години

Айви Лиг... MTI... и още ред други реномирани учебни заведеения... Са това, което са - ТОЧНО ЗАЩОТО НЕ СА НАЗНАЧАВАЛИ ТЕКЕЗЕСАРИ С ПАРТИЙНИ КНИЖКИ И ПРИВИЛЕГИИ

53

Lan

преди 4 години

СТРАНЖАТА, елементарната сметка показва, че за да изучен учител по времето на комунизма, сега трябва да е на 55г. След пет години НЯМА да ги има в училищата вече. Тогава какво точно ще е оправданието или според теб ще дръпнем рязко нагоре?! :) Всичко може да е бил онзи строй, ама неграмотни нямаше. Даже и братята можеха да четат, пишат И РАЗБИРАТ какво им се говори....сега си имаме поне една четвърт зомбита, които дори и да могат да чета и пишат, НЕ разбират прочетеното. НО пък със самочувствие

52

Анонимен

преди 4 години

Директорите са още по - голям проблем .