92

до 103

преди 2 години

Мии, не... Синът ми е студент, работи в склад предимно вечерни смени. Изкарва 3200 чисто.

91

До Pancho

преди 2 години

1.5K на квадрат ЕВРО! А обзавеждането няма да казвам. Още един апртамент отгоре. Бях поразен, като се има предвид какви наистина са заплатите. Явно има желаещи.

90

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 97. М/у другото да. Влагаме парите си в най-различни неща. Една малка част дори за "космически кораби". Част от парите са вложиени и в имот, част в акции, част в крипто. Почти нищо не държа в кеш.

89

Софиянец

преди 2 години

Само ако мога да помоля всички оорки пристигнали в София през последните 30 години, ако е възможно да не си събуват обувките пред външната врата. Нищо не крещи - "Аз съм проост сеелянин" повече от това! Вече не сте на сеело с външната тоалетна. НЯма да можем да ви цивилизоваме, но поне спазвайте някой основни пронципи в големия град. Благодаря!

88

Анонимен

преди 2 години

Не може да се нарича "пазар" когато банките изцяло контролират цената чрез размера на заемите които отпускат. Заплата на новопостъпил шофьор в куриерска фирма - 800лв. Месечна вноска за жилище в люнин - 1500лв. Не излиза сметката. Скоро ще плачат новодомците, че за пореден път ще ги острижат като овце.

87

Анонимен

преди 2 години

пазара се движи от ниските лихви, е това е истината, в момента имаме отрицателни лихви по депозитите и в същото време инфлация, това кара хората да влагат спестяванията си в имоти, това пък води до раздуване на цените на същите, общо взето една спирала, въпроса е как ще приключи тая лудост, ако БНБ не коригира основната лихва в скоро време, нещата няма да свършат добре, така мисля

86

IT

преди 2 години

Аз влагам в:имоти, вкл търговски/складови площи, парцели, апартаменти за под наем, биткойн/етер, акции (тесла, амазон, гугъл, клауфлейър) и т.н., малко злато и кеш. Възвращаемост общо над 40% на година

85

до 96

преди 2 години

Малко по-сериозно... Слададжия в София изкарва по 4+ бона месечно заедно с извънредните смени. 4 бона са нищо за София. Едно голямо нищо, което го взима всеки новозавършил студент без ниакви знания и опит.

84

Пич

преди 2 години

Живея на пресечка в квртала около Орлов мост. Кварталът от 5-10 години започна да се пълни със сееляци, придошли от цяла България. В нашата кооперация се засели семейство от Плевен. Стана ясно, че и двамата работят в една държавната администрация, а мъжът в на висока позиция. Разбрах, че е приближен до ГЕРБ. Купиха апартамен, който по моя скромна преценка е не по-малко от 200К евро. Имат 2 коли - една Q7-ца, която си седи пред кооперацията, и една Toyota, с която ходи на работа. Такива работи ..

83

Анонимен

преди 2 години

До до 90, 93А ВИЕ IT-TA В КАКВО ВЛАГАТЕ ПАРИТЕ СИ?В КОСМИЧЕСКИ КОРАБИ ЗА МЕЖДУГАЛАКТИЧЕСКИ ПЪТУВАНИЯ КАТО ЙЪН МЪСК?

82

до 94

преди 2 години

Е, моят апартамент не е разкошен, ама и не ми е било мечта това. Друго, което ме отказва от инвестицията в имоти са огромния брой шарлатани. То и като цяло гледам да не инвестирам и лев в България, доколкото е възможно. Дори електроника поръчвам от чужди магазини.

81

до 90, 93

преди 2 години

В имоти влагат или берачи на малини, или бабички, или наистина простовати хора, за които доход 700лв. от наем месечно са злато. Дори 20 жилища да имаш под наем, пак е несериозна инвестиция. Да, всички ИТ-та имаме разкошни имоти, някои дори големи къщи, но никой не влага в това. Влага се в доста по-смислени и сериозни неща, защото парите в никакъв случай не трябва да стоят на едно място.

80

до 90

преди 2 години

Няма нищо по-обидно за програмист от това, да му говориш за инвестиция в имоти. Ние сме хора с логично мислене, то иначе няма как да си програмист.

79

Анонимен

преди 2 години

Купуват хора които нямат пари и препродават на балъци като вас и така се надува балона.

78

Софиянец

преди 2 години

Лошото е, че и в старите софийски квартали като "Яворов" започнаха да се заселват оррки. Това са калинките около новите политици, които "усвоиха" под масата стотици милиони. Купуват апартаменти, коли, но проостащината не могат да я скрият. Културните различния с "новодомците" са потресаващи ...

77

до Pancho

преди 2 години

Съгласен съм. А и не знам откъде идва убеждението, че IT-тата искаме да купуваме имоти... Всеки си е купил по един за да има къде да живее, но малцина инвестват в допълнителни. Те ако ни видят bitcoin или борсовите портфейли ще припаднат :)

76

Pepe

преди 2 години

За щастие и ние сме с около 8к доход, заедно със жена ми. За още по-голямо щастие си купихме апартамента 2012 след балона. Беше над 100к Евро, взехме го за 59к, сега са над 120к подобните около нас. Признавам, че ако сега бях изправен пред избора за закупуване на жилище или наем, най-вероятно нямаше да смея да купя. Явно много сиви и черни пари играят. При положение, че хора като нас (които са много), не смеят да се вкарат в тоя балон! Пак да кажа БАЛОН!!!

75

Анонимен

преди 2 години

Само от вчера до днес имотите са поевтинели с 19% спрямо биткойна. За последния месец с около една трета. Правете си сметка за каква скрита инфлация става дума. Просто парите губят стойността си, а някой си мисли, че имотите поскъпват.

74

Анонимен

преди 2 години

При тоя скъп ток и парно, аз честно казано за зимата мисля да ходя да работя в офиса, отколкото да стоя хоум офис, по-евтино ще ми е.

73

Анонимен

преди 2 години

Всичко поскъпва. Търсенето на жилища е огромно и няма смисъл да се коментира от хора със заплати по 2-3000лв., колкото реално взима складов служител в София. Аз на тези цени не бих купил, не е разумно, въпреки че взимам много сериозна заплата. Отдавна съм изплатил разкошно жилище в София (още от 20 се отделих от родителите си, не съм мамино синче да кисна там до 40), а сега изплащаме с жена ми вилен имот до града за няколко години и забравяме- него поне го купихме наистина изгодно.